Kijkje in de keuken – oktober 2021

In dit maandoverzicht van de maand oktober krijg je een kijkje achter de schermen, zie je wat er te vieren was, welke nieuwe recepten er binnenkort online komen en deel ik nieuwe producten en leuke restaurant tips!

De maand begon wat minder goed, ik was een weekje ziek. Ik had flinke griep. Gelukkig was het geen Corona en was Payo er voor extra knuffels, maar het was wel even wennen om ziek te zijn want dat was al lang geleden.

Deze maand heb ik ook volop genoten van heerlijke verse vijgen. Ze zijn lekker bij het ontbijt, in de salade of als jam. Bekijk hier 10 lekkere ideetjes met vijgen.

Onze oven was weer toe aan een schoonmaakbeurt! En dat laat ik over aan OvenClean. Zij komen bij je thuis de oven reinigen, zonder schadelijke producten. En als een afspraak maakt en de code LeukeRecepten doorgeeft dan krijg je ook een gratis vaatwasser reiniging cadeau.

Er stonden ook weer heel veel lekkere nieuwe recepten op de planning, vooral herfstige en winterse recepten zoals deze heerlijke ovenschotel met knolselderij die binnenkort online komt.

Het Stadspaviljoen in Eindhoven is pas helemaal vernieuwd, en we gingen met de familie hier lekker lunchen. En het is heel mooi geworden!

Sinds kort krijg ik les van een personal trainer, zij komt elke week bij me thuis om me lichamelijk te trainen. Dit doe ik via Let’s do it personal training dat door en voor vrouwen is en ideaal voor als je een drukke agenda hebt.

Ons neefje Vigo van 7 kwam bij ons logeren en ik maakte spaghetti met balletjes en die vielen gelukkig goed in de smaak. Dat is toch altijd even spannend met kids.

Mijn ouders hadden iets te vieren, ze zijn namelijk 40 jaar getrouwd in oktober. En dat vierden we met de familie met een etentje en het ophalen met herinneringen uit het fotoalbum.

De laatste week van oktober gingen we op vakantie, eindelijk nadat deze al 3 x was uitgesteld vanwege corona. Samen met Eric’s familie inclusief kids vlogen we naar Kreta.

Het weer was helaas niet heel top, we hebben wel een paar dagen zon gehad maar ook een paar dagen regen.

Eric en ik genoten extra van deze week, het was namelijk erg druk geweest met ons werk. Met LeukeRecepten zijn we met veel nieuwe projecten bezig en Eric op zijn werk als Online strateeg. Dus dat weekje rust deed ons goed.

De week in Griekenland heb ik ook extra genoten van de specialiteiten daar zoals dolmas, Griekse salades, baklava en tzatziki. Dat was smullen!

Ik kreeg weer een heleboel leuke post, veel nieuwe kookboeken die uitkwamen. Deze vind je in deze blo: 8 x nieuwe kookboeken voor op je verlanglijstje. En Tony Chocolonely kwam met een mega advent kalender! Achter elk deurtje vind je een lekker chocolaatje, nu nog wachten tot december.

Verder kwam KitKat met een lekkere vegan variant en ligt Smooth monkey nu in de schappen bij de AH. Een kant en klare low calorie smoothie op basis van kokoswater en fruit.

1 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Laat je reactie achter

florance 16 november 2021 om 13:15

Heerlijk die bloemkoolschotel met kerriesaus en spek.

Beantwoorden
Thea 6 november 2021 om 21:35

Love your recipes. I live in Canada and I want to make those muffins with kruidnoten. Maar hier kan je geen speculaas kruiden Kopen. What can I use?

Beantwoorden
Anonymous 7 november 2021 om 15:10

@ Thea, if you mix the following spices together, you have your own blend of 'speculaaskruiden': 8 tablespoons cinnamon, 2 tablespoons nutmeg, 2 tablespoons clove, 1 tablespoon ginger, 2 teaspoons mace and 2 teaspoons cardemum. Also really good in your porridge etc.!

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!