Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kijkje in de keuken

Het leek me leuk om jullie een kijkje te geven achter de schermen van leukerecepten.nl. Ik laat jullie zien waar alle gerechten worden gemaakt en hoe we te werk gaan. Op de foto zie je een mooie nieuwe keuken maar die hebben we pas een maand of 5. Hiervoor maakte ik de recepten in de keuken van mijn schoonmoeder. We hebben wegens omstandigheden namelijk een hele tijd bij Eric’s ouders gewoond en vanuit daar zijn we ook leukerecepten.nl gestart. Ik ben erg dankbaar dat we altijd gebruik mochten maken van de keuken en dat mijn schoonouders veel geduld hadden. Het kwam namelijk wel eens voor dat we pas om half tien avonds aan tafel zaten als ik gekookt had.
 

blog keuken van leukerecepten 03

blog keuken van leukerecepten 03

blog keuken van leukerecepten 03

 
 
Toen we opzoek gingen naar ons eigen huis wilde we natuurlijk een grote keuken en ruimte om de recepten te fotograferen. Dit huis hebben we uiteindelijk gevonden maar was totaal niet onze smaak. Na een hele verbouwing heb ik eindelijk mijn droomkeuken. Ondanks dat de verbouwing de nodige stres opleverde was ik blij dat ik de keuken helemaal naar eigen smaak kon inrichten. Ik ben erg tevreden met het resultaat en op de foto’s laat ik zien wat je allemaal in mijn kastjes, lades en koelkast kunt vinden.
 

blog keuken van leukerecepten 06

blog keuken van leukerecepten 06

blog keuken van leukerecepten 06

De oven vind ik heel belangrijk. Deze gebruik ik bijna dagelijks, net als de vaatwasser. Ook gebruik ik de stoomoven steeds vaker, vooral om aardappels en groenten in te bereiden. Ook daar ben ik erg enthousiast over. Ik heb in mijn keuken twee grote besteklades die helemaal vol liggen met bestek en ander keukengerei zoals maatlepels, knoflookpers, rasp, dunschillers en ook belangrijk; een kurkentrekker.

 
blog keuken van leukerecepten 03

blog keuken van leukerecepten 03

blog keuken van leukerecepten 03

In het begin dacht ik dat ik genoeg ruimte had in mijn keuken maar dat valt wel mee. Voor leukerecepten.nl hebben we in de loop van tijd heel wat servies verzameld want telkens van hetzelfde bordje fotograferen is natuurlijk saai. Het servies heb ik verzameld in een kastje en onderin liggen mijn bakspullen zoals springvormen, muffinvormpjes en decoratie spullen. In de koelkast vind je uiteenlopende ingrediënten. Ik probeer gezond te eten maar ik ben geen healthfreak, dat zie je wel aan de flessen frisdrank. Verder heb ik altijd Aplro Soya in mijn koelkast voor het ontbijt en kook ik zo veel mogelijk met verse ingrediënten en groenten. Ook zie je dat ik te lui ben geweest om de eieren netjes in de deur te leggen. Ik heb van die grote lades onder mijn kookplaat waar ik alle kruiden (meestal) netjes heb geordend en waar de uien, knoflook en aardappelen te vinden zijn. De witte bakjes heb ik gekocht bij de Xenos en bij de Ikea.


 

blog keuken van leukerecepten 06

blog keuken van leukerecepten 06

blog keuken van leukerecepten 06

In onze werkkamer typ ik de recepten uit bewerkt Eric zijn foto’s. In het midden staat een tafeltje waar de gerechten op worden gefotografeerd. Eric gebruikt als ondergrond verschillende gekleurde houten plankjes en snijplanken. Omdat het vaak al donker is voordat we thuis zijn van ons werk en gekookt hebben bieden studiolampen en een reflectiescherm de uitkomst. Nu de dagen langer worden kunnen we hopelijk binnenkort weer met daglicht fotograferen. Naast mijn computer vind je een hele verzameling kooktijdschriften waar ik inspiratie opdoe voor nieuwe recepten. Met de nieuwe keuken kan ik hopelijk nog lang vooruit en veel lekkere dingen maken.
 

Reacties

Laat je reactie achter

Martijn van Dalen 22 juli 2014 om 19:33

Wauw! Wat een mooie reportage!
Complimenten voor de mooie inrichting en foto's samen!

Leuk om jullie hierin begeleid te hebben!

Met vriendelijke groet,
Martijn van Dalen

Beantwoorden
Martijn van Dalen 22 juli 2014 om 19:33

Wauw! Wat een mooie reportage!Complimenten voor de mooie inrichting en foto's samen!Leuk om jullie hierin begeleid te hebben!Met vriendelijke groet,Martijn van Dalen

Beantwoorden
Dennis 29 oktober 2014 om 15:20

Koop is wat meer spullen voor in de keuken. :)

Beantwoorden
Elaine 19 september 2018 om 16:45

Hoi Sandra! Binnenkort wordt onze droomkeuken gelever, inclusief stoomoven. Nu ben ik daar nog een leek in en zou ik graag meer recepten en inspiratie hiervoor willen. Ik lees dat jij in 2013 een kookworkshop gedaan hebt. Zou je hier wat recepten voor kunnen maken/aangeven? Groetjes Elaine

Beantwoorden

Gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

×

 Tip! 

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99