Koken op de camping: roerbak met chorizo
- 10-08-2015
- 2 reacties
- Sandra
Koken op de camping kan een hele uitdaging zijn. Vaak zijn er maar 1 of 2 gaspitten en je hebt minder middelen en ingrediënten beschikbaar.
Om toch iets makkelijks en vooral ook lekkers op je (camping)tafel te zetten heb ik dit eenpans roerbak recept bedacht. Het recept bevat gedroogde chorizoworst die ideaal is om mee te nemen en niet in de koelkast bewaard hoeft te worden. Omdat de chorizo al veel smaak en zout bevat hoef je ook geen kruiden of zout toe te voegen aan het gerecht. Dat scheelt weer extra potjes meenemen of kopen. En ben je aan het kamperen in de middle of nowhere en zijn er geen verse boontjes of paprika beschikbaar dan kun je ook boontjes en gegrilde paprika uit blik of pot meenemen. En vervang de aardappeltjes bijvoorbeeld door kikkererwten uit blik.
Campingrecept: roerbak met chorizo
Ingrediënten 4 personen:
1 chorizo worst a 225 gr
1 ui
1 grote puntpaprika
500 gr sperzieboontjes
700 gr aardappelschijfjes of krieltjes
75 gr feta
Bereiding:
Je kunt de aardappeltjes en de boontjes van te voren voorgaren in een pan met water of in de magnetron (als die beschikbaar is) om het gerecht sneller klaar te hebben. Vervang dan de 15 min in het recept door 5 minuten.



Snipper de ui en snijd de chorizo worst in plakjes. Verhit een grote (wok)pan en voeg de worst en ui toe (omdat er ook olie vrijkomt uit de worst is boter of olie toevoegen niet nodig). Voeg na 3 minuutjes de aardappeltjes toe en bak deze 15 minuten mee.
Voeg ook de sperziebonen toe en bak al scheppend nogmaals 15 minuten. Snijd de puntpaprika in ringen en bak de laatste 3 minuten mee. Maak het gerecht af met wat feta (niet te veel want de chorizo is ook al vrij zout).
Tip: Deze roerbak schotel is ook ideaal voor op de schottelbraai.
Laat je reactie achter
Lijkt me een lekker campinggerecht. Recept zullen we meenemen
Lekker! Ik heb er erg van genoten. Het is ook makkelijk te maken op de camping. Hartstikke bedankt voor dit recept :).