Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Koken op de camping: roerbak met chorizo

Koken op de camping kan een hele uitdaging zijn. Vaak zijn er maar 1 of 2 gaspitten en je hebt minder middelen en ingrediënten beschikbaar. Om toch iets makkelijks en vooral ook lekkers op je (camping)tafel te zetten heb ik dit eenpans roerbak recept bedacht.
Het recept bevat gedroogde chorizoworst die ideaal is om mee te nemen en niet in de koelkast bewaard hoeft te worden.
 
Omdat de chorizo al veel smaak en zout bevat hoef je ook geen kruiden of zout toe te voegen aan het gerecht. Dat scheelt weer extra potjes meenemen of kopen.
 
En ben je aan het kamperen in de middle of nowhere en zijn er geen verse boontjes of paprika beschikbaar dan kun je ook boontjes en gegrilde paprika uit blik of pot meenemen. En vervang de aardappeltjes bijvoorbeeld door kikkererwten uit blik.
 
Ingrediënten 4 personen:
1 chorizo worst a 225 gr
1 ui
1 grote puntpaprika
500 gr sperzieboontjes
700 gr aardappelschijfjes of krieltjes
75 gr feta
 
Bereiding:
Je kunt de aardappeltjes en de boontjes van te voren voorgaren in een pan met water of in de magnetron (als die beschikbaar is) om het gerecht sneller klaar te hebben. Vervang dan de 15 min in het recept door 5 minuten.
 
chorizo roerbak 01
chorizo roerbak 01

chorizo roerbak 01

Snipper de ui en snijd de chorizo worst in plakjes. Verhit een grote (wok)pan en voeg de worst en ui toe (omdat er ook olie vrijkomt uit de worst is boter of olie toevoegen niet nodig). Voeg na 3 minuutjes de aardappeltjes toe en bak deze 15 minuten mee.

 
Voeg ook de sperziebonen toe en bak al scheppend nogmaals 15 minuten. Snijd de puntpaprika in ringen en bak de laatste 3 minuten mee. Maak het gerecht af met wat feta (niet te veel want de chorizo is ook al vrij zout).
 
Tip:
Deze roerbak schotel is ook ideaal voor op de schottelbraai.
 
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt
Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (1)
Annabel Kalm - Reageren 25-08-2015 om 10:56 uur

Lekker! Ik heb er erg van genoten. Het is ook makkelijk te maken op de camping. Hartstikke bedankt voor dit recept :).

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread