Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Koolhydraatarme recepten

Deze gerechten met minder koolhydraten passen perfect in een koolhydraatarm dieet. Wat dacht je van een heerlijke frittata, lasagne van groenten, courgetti, salade of curry. Deze koolhydraatarme recepten laten zien dat je ook gevarieerd en bewust kunt eten binnen deze eetwijze.

Koolrolletjes met geitenkaas

  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 12 min oventijd
  • 2 personen
  • **

Vegetarische rolletjes van Chinese kool gevuld met geitenkaas en champignons in een romige paprikasaus.

Paassalade met kip en geitenkaas

  • Lunch
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Frisse salade met kip, mango en geitenkaas die niet mag ontbreken tijdens de paasbrunch.

Vegetarische aubergine stoof

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 stoven
  • 2-3 personen
  • **

Deze vegetarische stoofschotel met aubergine is lekker als hoofdgerecht of bij een Turkse mezze

Salade met gerookte kip en spekjes

  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Deze frisse maaltijdsalade met kip, spek, mozzarella en appel is een een lekkere lunch of een licht hoofdgerecht om het nieuwe jaar mee te beginnen

Thaise courgette noedels met omeletrol

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Vegetarische en koolhydraatarme noedels van courgette in een Thaise marinade met een gebakken ei in de vorm van een omelet

Ovenschotel met feta en aubergine

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Een heerlijk kruidig gerecht van gehakt in tomatensaus met aubergine uit de oven

Witlof uit de oven met brie en cranberry

  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Dit bijgerecht is erg lekker voor bij het kerstdiner. De brie smelt heerlijk over de witlof en de cranberry’s geven een zoet-zure smaak.

Kip met cranberry uit de oven

  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 30 oventijd + 30 marineren
  • 2 personen
  • **

Deze kip is gemarineerd met balsamicoazijn, sinaasappel en cranberry voor een heerlijk hoofdgerecht tijdens het Kerstdiner.

Peer met geitenkaas uit de oven

  • Voorgerecht
  • 10 min + 12 oventijd
  • 8 stuks
  • *

Heerlijke warme zoete peertjes met zachte geitenkaas uit de oven

Frittata met broccoli

  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 35 oventijd
  • 3 personen
  • *

Een ideale manier om restjes mee op te maken of om groenten in te verstoppen.

Courgetti ovenschotel met feta

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 10 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Een lekkere koolhydraatarme maaltijd met slierten courgette in een zelfgemaakte tomatensaus uit de oven

Bloemkool nasi

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3-4 personen
  • **

Deze nasi zonder rijst is gemaakt van bloemkool en bevat daarom extra veel vitamientjes.

Snackpaprika’s met taco vulling

  • Hapjes
  • 30 min + 10 oventijd
  • 20 stuks
  • **

Lekkere snack van mini paprika’s gevuld met een kruidig gehaktmengsel en gegratineerd in de oven

Frisse salade met gegrilde kip en perzik

  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min wachten
  • 2 personen
  • *

Deze salade met gemarineerde kip, zoet fruit, mozzarella en avocado is een heerlijk zomers en licht gerecht

Gevulde portobello met mozzarella

  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • **

Vegetarisch gevulde portobello, heerlijk als voorgerecht, bijgerecht of zelfs lekker op de BBQ.

Salade kip pindadressing

  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Lauwwarme maaltijdsalade van Chinese kool met gegrilde kip en een heerlijke Oosterse pindadressing

Komkommer noodles met zalm en munt

  • Salades
  • 20 min
  • 2 personen
  • **

Een frisse Thaise salade met noodles van komkommer en wortel samen met een frisse dressing en zalm blokjes.

Vegetarische ei muffins

  • Lunch
  • 10 min + 30 min
  • 6 muffins
  • **

Deze gezonde, vegetarische ei muffins met geitenkaas zijn geschikt als tussendoortje of als gezonde lunch voor onderweg.

Frittata met groene asperges

  • Lunch
  • 20 min + 15 oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Lekkere omelet uit de oven met groenten en geitenkaas, lekker als lunch!

Gevulde snackpaprika met geitenkaas

  • Hapjes
  • 10 min + 15 oventijd
  • 10 stuks
  • **

Heerlijke borrelhapjes met romige geitenkaas, hartig spek en knapperige pijnboompitjes.

Gevulde eieren met avocado

  • Hapjes
  • 20 min
  • 8 porties
  • **

Een klassiek borrelhapje met een moderne twist van avocado.

Omelet wrap met zalm en roomkaas

  • Lunch
  • 20 min
  • 2 stuks
  • *

Een leuke manier om te variëren met de lunch: tover je omelet om tot een ei wrap!

Courgette caprese

  • Bijgerecht
  • 15 min + 25 oventijd
  • 4 stuks
  • **

Gezonde en koolhydraatarme lunch of bijgerecht van gevulde courgette met mozzarella en tomaat.

Gevulde champignons met kerrie

  • Hapjes
  • 10 min + 20 oventijd
  • 4 personen
  • **

Heerlijke hartige champignons met een romige vulling van prei, kerrie en oude kaas. Lekker voor bij de borrel.

Ei Wrap met Hüttenkäse

  • Ontbijt
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Een gezond lunchgerecht van omelet met paddenstoelen, zongedroogde tomaat en Hüttenkäse.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal