Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Kun jij je een toekomst zonder chocolade voorstellen?

Ik kan het me niet voorstellen, ik ben gek op chocolade! En ook in de keuken kan ik chocolade niet missen bij het maken van bijvoorbeeld een cake, koekjes of toetjes. Maar als we realistisch zijn dan wordt er een tekort van 1 miljoen ton cacao verwacht in 2020. Dat willen we graag voorkomen, tijd voor actie dus!
 
cacao life 07B

cacao life 07B

Côte d’Or is daarom een nieuw initiatief gestart: Cacao Life . Naast hun doel om lekkere chocolade te maken werken ze hiermee ook toe naar 100% duurzame chocolade. Met Cacao Life wil Côte d’Or werken aan de toekomst van cacao en die van de cacaoboeren (en hun nieuwe generaties). Het goede van dit programma vind ik dat ze het probleem aanpakken bij de kern en niet alleen de boeren helpen door een hogere prijs te bieden voor de cacaobonen. Zo ontstaat er ook op lange termijn een duurzame oplossing voor het cacao tekort.

 
cacao life 08 lr
cacao life 08 lr

cacao life 08 lr

Wat doet het Cacao Life programma precies?

 
– Landbouw: door trainingen te geven leren de cacaoboeren hoe ze hun oogst en inkomen kunnen verhogen of zelfs verdubbelen. Door bijvoorbeeld uitleg over nieuwe landbouwmethodes of het beschermen van de cacaobomen tegen ziektes en plagen.
 
– Levensonderhoud: wist je dat cacaobomen maar 2 x per jaar vruchten geven, dat betekent dus ook maar 2 x per jaar inkomsten. Cacao Life wil boeren helpen om een 2e bron van inkomsten op te zetten zoals het telen van bijvoorbeeld groenten en fruit.
 
– Milieu: het opzetten van praktijken die het milieu respecteren door bijvoorbeeld milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen te gebruiken en de grond te helpen behouden voor toekomstige generaties.
 
– Jeugd: zorgen dat kinderen naar school kunnen i.p.v. terecht komen in vormen van kinderarbeid. Maar ook de cacao industrie aantrekkelijker maken voor de nieuwe generatie en de jeugd inspireren voor een toekomt in de cacao. Want zonder de volgende generatie cacaoboeren is er geen cacao.
 
– Gemeenschappen: door samen te werken en actieplannen op te stellen help je gemeenschappen om te ontwikkelen. Bijvoorbeeld het bouwen van scholen, aanleggen van wegen en het verbeteren van gezondheidszorg en gelijke rechten voor vrouwen.
 
cacao life 05
Hoe kun jij helpen? Door Côte d’Or chocolade met het groene Cacao Life logo te kopen help je mee cacaoboeren en hun gemeenschappen te ontwikkelen. En hierdoor kan jij net nog even wat meer (en langer) van je reep chocolade genieten.
 
afsluiting
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt
Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (1)
Yvette - Reageren 02-11-2015 om 11:36 uur

Wat een ontzettend goed initiatief en echt goed dat je dit plaatst! Ik ga er absoluut op letten, dank je wel!

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread