Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Lekkere en leuke paastips

 
Pasen betekent voor mij gezelligheid, samen zijn met familie, lekker eten en het begin van de lente, al hoe wel dat dit jaar nog maar de vraag is. Vroeger betekende Pasen voor mij vooral paaseieren zoeken in de tuin. Gekookte eieren en chocolade eieren, die waren natuurlijk het lekkerst. Daarna werd de hele buit op tafel gezet en werd er gezellig samen gegeten. Tegenwoordig houd ik me met Pasen meer bezig in de keuken en zorg ik voor lekkere hapjes op tafel. Een aantal leuke decoratieve en culinaire paastips wil ik graag met jullie delen. 
 

Suggesties voor bij de paasbrunch:


-      Kaneelbroodjes
–      Paasbrood of stol
–      Lentesoep

-      Quiche
 

Paasbrunch tips:

 
paasversiering strikje blog
1. Met deze decoratietip heb je gegarandeerd succes aan de ontbijttafel. Je 
hebt alleen hardgekookte eitjes, servetjes, stukje tint, en 
eierdopjes nodig. Vouw de servet helemaal uit en vouw hem diagonaal dubbel.
 Rol hem op via de lange zijde. Bind hem om het eitje en knoop hem bovenaan
vast met een lintje en zet hem in het eierdopje.
 
 
 
 
 
 
paasversiering prosecco blog2. Serveer een feestelijk drankje vooraf aan de brunch. Giet een scheutje
 gele sinaasappel siroop in een glaasje prosecco. Zo creëer je makkelijk een
 paascocktail. Gebruik voor kinderen water en steek er een leuk rietje 
in. 

 
 
 
 
 
 
 
paasversiering kaarsje blog3. Creëer een gezellige sfeer aan tafel met deze kaarsjes in eierdop. Wat 
heb je nodig: gekookte of rauwe eieren, (restjes) kaars, stukje lont of stompje kaars met lont, en een blikje. Pel de eieren of kluts ze voorzichtig zodat het grootste gedeelte van de schil heel blijft. Leg de stukjes kaars in het blik en verhit deze au bain marie totdat het kaarsvet gesmolten is. Giet het vet
 in de eierdopjes en houd het lont of het stompje kaars met lont in het midden even vast todat het kaarsvet begint te stollen.
 
 
 
paasversiering paasbrood blog4. Zorg dat je de juiste basisingrediënten in huis hebt voor je
 paasontbijt/brunch. Bijvoorbeeld koffie, thee, suiker, melk, harde en zachte
 broodjes, gekookte eitjes, zoet en hartig beleg, croissants, eiersalade, vruchtendrank
en natuurlijk een paasstol of paasbrood.
 

 
 
 
 
 
 
paasversiering naam ei blog5. Geef een persoonlijk tintje aan je paasontbijt en schrijf op ieder
 hardgekookt eitje de naam van je familielid. Of laat de kinderen de namen er op schilderen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
paasversiering lijstje blog6. Een goede planning is erg belangrijk en zorgt voor minder stress. Bedenk 
van te voren waneer je boodschappen gaat doen. Koop dingen die je langer 
kunt bewaren (zoals afbakbroodjes, jam, thee, drank, koffie) al een tijdje 
van te voren. Dan hoef je vlak voor Pasen alleen nog maar de verse spullen (zoals
 fruit, eieren, verse broodjes) te halen.
 
 
 
 
 
 
Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (0)

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Griekse panzanella salade
Mihoensalade met tofu
Kip ketjap salade
Thaise quinoa salade
Perzik salade met krokante geitenkaas
Print met
×