Griezelige recepten voor Halloween

31 oktober is het weer zo ver! Halloween! Dit griezelige feest wat vooral in Amerika en Engeland wordt gevierd is ook in Nederland steeds populairder aan het worden.

Maar wat zijn nou leuke dingen om te toen tijdens Halloween? Houd bijvoorbeeld een filmavondje met alleen maar enge griezelfilms. Of speel een spannend bordspel bij kaaslicht. Ook samen met de kids is het leuk om bijvoorbeeld lampion te maken van een pompoen. Of om een wedstrijd te houden wie zich het meest griezelig kan verkleden. En gruwelijk lekkere hapjes mogen natuurlijk niet ontbreken! Daarom bedacht ik 3 leuke ideetjes:

Knakworst mummies

HAPJE - 45 MINUTEN + 25 OVENTIJD - 12 STUKS

Ingrediënten
12 knakworsten
3 vellen bladerdeeg (diepvries)
1 ei
Mosterd

Bereiding
Verwarm de oven op 190 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien. Laat de knakworsten uitlekken en dep droog met een keukenpapiertje. Snijd hele dunne strookjes van de vellen bladerdeeg. Neem een strookje en wikkel deze om een knakworst, neem een volgend strookje en plak deze ook vast en werk zo naar boven. Houd een beetje ruimte waar de oogjes moeten komen. Leg de mummy knakworsten op een bakplaat. Klop het ei los en bestrijk ze hiermee. Bak ze in ca 25 minuten knapperig. Maak als laatste nog met een beetje mosterd oogjes op de knakworsten. Bewaar ze in een afgesloten trommel, max 1 dag.

Griezelige donuts

HAPJE - 20 MINUTEN - 4 STUKS

Ingrediënten
4 donut’s (kant en klaar of zelfgemaakt)
Handje halve amandelen
8 smarties
Poedersuiker
Rode kleurstof of saus (optioneel)

Bereiding
Maak met een schep mes een kleine inkeping boven en onder aan de binnenzijde van de donut waar de tanden moeten komen. Steek hier een paar halve amandelen in. Meng een kommetje poedersuiker met onegeveer een eetlepel water tot een glazuur. Bestrijk de bovenzijde van de donuts hiermee. Leg de smarties er op als ogen en druk deze vast in de glazuur. Voeg als laatste nog wat kleurstof toe bij de ‘tanden’.

Gevulde Halloween paprika's

HOOFDGERECHT - 30 MIN + 25 OVENTIJD - 4 STUKS

Bekijk hier het recept!

Bewaar
Print
Deel
Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Reacties

Laat je reactie achter

de busschere dominique 25 oktober 2016 om 19:02

Lekkere hapjes

Beantwoorden
Van benthem 30 oktober 2018 om 19:33

Harstikke leuk 💗 ga zo door!! Ok woon on zuid Frankrijk en vins het tof om deze recepten in Nederlands te krijg. Groetjes van Natasja

Beantwoorden

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.