Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

LeukeRecepten magazine 2018 is uit + recept gado gado salade

Wellicht hebben jullie hem al zien liggen in de winkels of al in huis: het LeukeRecepten magazine 2018 is uit! Dit is inmiddels mijn tweede magazine met 70 lekkere recepten. In deze blog deel ik hier eentje van en vertel ik je meer hierover.

Het eerste magazine lag een jaar geleden in de winkels en was een groot succes, ik heb hier zo veel leuke en positieve reacties op gehad. Dus ik ben weer aan de slag gegaan met een nieuw nummer dat nu in het voorjaar van 2018 in de winkels ligt. Afgelopen zomer was ik al begonnen met de eerste ideetjes uit te werken en achter de schermen heb ik samen met Jaimy de recepten gemaakt. Eric heeft alles weer op de foto gezet en een gedeelte van het blad vormgegeven. En uiteraard hebben we alles geproefd :)

Deze keer is de rode draad wereldgerechten. Ik houd zelf bijvoorbeeld enorm van de wereldkeuken. Maar het moet wel makkelijk blijven en met weinig of geen gekke ingrediënten. Zo staan er bijvoorbeeld een Indiase kip tandoori burgers, Italiaanse saltimboca, Mexicaanse quasadila’s in en borrelhapjes uit de Spaanse, Aziatische en Amerikaanse keuken. Ook vind je een rubriek met 10 budgetrecepten onder de 2 euro per persoon en lekkere ontbijtsnacks. Net als voorgaand jaar vind je ook weer de rubrieken zoete klassiekers, weekmenu en recepten van bezoekers terug. Met in totaal 70 recepten kun je voorlopig vooruit en ben je klaar voor de lente en de zomer. Zeker met de ijsrecepten, cocktails en BBQrecepten die je terug vind in het magazine.

Veel gestelde vragen:

  • Waar is het magazine te koop?
    Bij de meeste boekhandels zoals Ako, Bruna en Primera en diverse supermarkten zoals Coop, Plus, Hoogvliet Spar. Bij de Albert Heijn ligt hij van week 14 t/m 18 en bij de Jumbo in week 12 t/m 14.

  • Is het ook in België verkrijgbaar?
    Ja, hij is bij veel boekhandels en supermarkten ook in België verkrijgbaar.

  • Wat kost het magazine?
    Het blad kost 4,99 euro en is 100 pagina’s dik.

  • Is het eerste nummer ook nog te koop?
    Ja alleen online, hier komen wel verzendkosten bij. Via de online webshop van de uitgeverij zijn het vorige nummer en dit nieuwe nummer online te bestellen.

Hieronder vind je een van mijn favoriete recepten uit het magazine, namelijk de gado gado salade. Deze is lekker fris en door de zelfgemaakte pindasaus lekker romig en een tikje zoet en pittig tegelijk. Alle smaken proef je er in terug. Uiteraard hoort er een eitje bij en mogen sperziebonen niet ontbreken.

Gado gado salade
HOOFDGERECHT – 30 MINUTEN – 4 PERSONEN **

Ingrediënten:
400 gr gebroken sperziebonen
4 eieren
Handje kroepoek
1 komkommer
100 gr taugé
200 gr witte kool (gesneden)
12 radijsjes
360 gr blokjes tempeh ketjap
Gebakken uitjes
Ongezouten pinda’s

Voor de pindadressing:
3 flinke eetlepels pindakaas
1 eetlepel sojasaus
200 ml melk
1 eetlepel limoensap
1 eetlepel bruine basterdsuiker
1 theelepel sambal

Materialen:
Spirelli

Bereiding:
Kook de sperziebonen in ruim water gedurende 12 minuten. Kook ook de eieren 8 minuten en snijd ze daarna in partjes. Maak met de Spirelli komkommerslierten en snijd de radijsjes in plakken. Bak de tempeh 3 tot 4 minuten. Meng de sperziebonen, komkommerslierten, taugé, witte kool, plakjes radijs en tempeh in een kom.

Verwarm de melk in een pannetje, voeg de suiker toe en wacht tot deze is gesmolten. Voeg dan de pindakaas, sojasaus, limoensap en sambal toe. Laat zachtjes koken zodat de dressing nog wat indikt. Verdeel de salade over 2 borden en serveer met het ei, de pindadressing, gebakken uitjes, pinda’s en kroepoek.

Tip:
Tempeh ketjap is kant en klaar te koop als gebakken blokjes bij de grotere supermarkten. Maar je kunt ook zelf een blok kopen en deze in stukjes snijden en laten marineren in wat ketjap en vervolgens bakken.

Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (0)

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette