Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Light recept: bloemkool couscous

Wie even een dagje lekker light wil doen en geen vlees wil eten heb ik een perfect recept! Namelijk couscous gemaakt van bloemkool, er komt dus helemaal geen echte couscous aan de pas.

De bloemkool maal ik fijn in de keukenmachine tot korreltjes en daardoor is hij ook nog eens super snel klaar. Omdat de maaltijd bijna alleen maar uit groenten bestaat heb ik er nog wat walnoten in gedaan die zorgen voor extra ijzer en de feta bevat vitamine B12. Ik zou zeggen probeer het een keer, ik vind het echt een super uitvinding!

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende bronnen: caloriechecker en calorielijst
In totaal kom je bij dit recept ongeveer uit op 433 calorieën per persoon.

Bloemkool couscous

HOOFDGERECHT – 25 MINUTEN – 3 PERSONEN **

Ingrediënten
600 gr bloemkool, in roosjes
1 pot geroosterde paprika’s a 185 gr
150 gr feta
75 gr walnoten
3 bosuitjes
1 rode ui
2 teentjes knoflook
snuf paprikapoeder
snuf komijn poeder
peper en zout
1 eetl citroensap
1 eetl olijfolie
Takje peterselie

Bereiding
Doe de roosjes bloemkool in een keukenmachine en maal korrelig, net zoals echte couscous. Voeg citroensap met de fijngehakte peterselie toe aan de bloemkool en breng op smaak met peper, zout, komijn en paprikapoeder.

Snipper de ui en knoflook fijn. Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de bloemkoolkruimels toe en bak 3 min mee. Laat de paprika’s goed uitlekken en snijd in stukjes.

Hak de walnoten grof en de bosui in ringetjes en voeg samen met de stukjes paprika toe aan de bloemkoolcouscous. Zet na 2 minuten het vuur uit en schep de blokjes feta er door.

3 x budget recepten onder de €2.- p.p.
Budget recept: chili sin carne
Budget recept: aardappel roerbak met worst
Budget recept: pastaschotel Hawaï
Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (0)

BBQ recepten

Maak met de recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

Gevulde snackpaprika’s van de BBQ
Karbonade van de BBQ met mango salsa
Aardappelspies van de BBQ
Visspies met basilicumsaus
Mexicaanse kip spiesjes met avocadodip