Bloemkoolcouscous met feta

Dit lekkere gerecht van bloemkoolcouscous, paprika en feta bevat veel groenten en is bovendien koolhydraatarm.

Hoofdgerecht 15 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Koop kant en klare bloemkoolrijst of doe roosjes in een keukenmachine en hak tot kleine korrels.

  2. Hak de ui en knoflook fijn en fruit deze aan in een grote koekenpan.

  3. Snijd de paprika in kleine blokjes en bak even mee.

  4. Doe dan de bloemkoolcouscous erbij en roerbak ook een minuutje mee.

  5. Voeg het citroensap, kurkuma, komijn, peper en zout toe en schep erdoor.

  6. Hak de peterselie fijn en schep er samen met de amandelen door.

  7. Snijd de komkommer in plakjes.

  8. Schep de bloemkoolcouscous op borden of kommen en verdeel de feta erover en leg de komkommer erbij.

  9. Tip: Lekker met falafel of gegrilde kip.

Heeft het gesmaakt?
45 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!