Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Light recept: puntpaprika met quinoa

Quinoa is razend populair. En niet voor niets want quinoa bevat een enorme hoeveelheid vitamines en mineralen, ook wel een superfood genoemd. Maar wat is het nou precies?

Quinoa (spreek je uit als keen-wah) word vaak in de keuken gebruikt als een graansoort maar is in feite een soort zaad. Je kunt bijvoorbeeld rijst of couscous door quinoa vervangen. Quinoa is perfect als je wat kilo’s kwijt wil want het bevat veel proteïne waardoor je snel vol zit en een lang een verzadig gevoel hebt. In dit recept heb ik het gecombineerd met paprika en kip wat een complete en gezonde maaltijd op levert. Quinoa is ook geschikt voor mensen met een glutenallergie.

Wij hebben deze gevulde puntpaprika’s als hoofdgerecht gegeten en ik zat na 2 stuks vol maar Eric kon er 3 op. Per gevulde (halve) puntpaprika kom je ongeveer uit op 210 calorieen. Dus als je er bijvoorbeeld 2 eet zit je op 420 calorieen.

Ik heb gebruik gemaak van de volgende bronnen: caloriechecker en calorielijst

Zoete puntpaprika met quinoa

HOOFDGERECHT – 40 MIN + 15 OVENTIJD – 8 STUKS **

Ingredienten
150 gr quinoa
4 grote puntpaprika’s
300 gr kipfilet, in kleine blokjes
1 uitje
1 teentje knoflook
1 theel tomatenpuree
100 gr feta
Bosje verse koriander
150 gr champignons
10 gr amandelschaafsel
Peper en zout
1 theel paprikapoeder
½ eetl olijfolie
1 kippen bouillonblokje

Benodigdheden
Bakplaat of grote ovenschaal

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Spoel de quinoa onder de koude kraan en laat uitlekken in een fijne zeef of schone theedoek. Breng een pan met ruime hoeveelheid water aan de kook. Los de bouillonblok op en voeg de quinoa toe. Kook deze ongeveer 10 minuten (of volgens de verpakking) en giet daarna af.
Snijd ondertussen de puntpaprika’s in de lengte doormidden en verwijder ze zaadjes. Leg ze op een (bekleedde) bakplaat en zet ze 15 minuten in de oven zodat ze alvast kunnen voorgaren. Snipper het uitje en bak deze 3 min met de fijngesneden knoflook in een klein beetje olijfolie. Voeg de blokjes kip toe en bak deze in ongeveer 5 minuten gaar. Snijd de champignons in stukjes. Schep de kip uit de pan en bak de champignons een minuut of 4.
Voeg daarna de kip weer toe en breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Roer de tomatenpuree er door totdat deze goed verdeeld is. Schep de quinoa er de helft van de grof gehakte koriander er door. Verdeel het mengsel over de puntpaprika’s. Snijd de feta in kleine blokjes en leg op de gevulde paprika’s. Bestrooi als laatste met een beetje amandelschaafsel. Zet de gevulde paprika’s 15 min in de oven. Bestrooi voor het serveren met de rest van de koriander.

Reacties

Laat je reactie achter

e
elvire 13 september 2014 om 10:51

smullen

RB
Ria Van Beek 24 september 2014 om 17:27

Lekker

M
Marieklr 8 mei 2016 om 20:23

Viel tegen. Halve keuken onder de quinoa en vrij saai qua smaken.

E
Elly 25 september 2016 om 12:43

Heerlijke recepten hoor.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×