Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Light recept: vissoep met garnalen

Deze maaltijd soep zit vol met lekkere ingrediënten zoals groenten en macaroni op basis visbouillon en garnalen. Perfect als light maaltijd.

Ondanks dat deze soep helemaal niet veel calorieën bevat, is deze toch erg vullend. Een maaltijdsoep vult goed omdat het in totaal een flinke kom vol is. Deze vissoep met garnalen bevat ook volkoren macaroni, dit zijn langzame koolhydraten waardoor je langer een vol gevoel hebt. En natuurlijk zit de soep vol verse groenten; gezond en light dus! In het recept worden verse tomaten ontveld, maar je zou ook een blikje gepelde tomaten kunnen gebruiken. De soep is ook lekker met wat brood.

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende bronnen: caloriechecker en calorielijst.
In totaal kom je bij dit recept ongeveer uit op 266 calorieën per persoon.

Vissoep met garnalen

HOOFDGERECHT - 40 MIN - 4 PERSONEN

Ingrediënten
1 liter visbouillon
1 paprika
4 stengels bleekselderij
4 tomaten
1 blikje tomatenpuree
1 gesnipperde ui
5 gr peterselie
450 gr garnalen
150 gr volkoren macaroni
2 eetlepels olijfolie
zwarte peper

Benodigdheden:
Staafmixer

Bereiding
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen van de verpakking en spoel af met koud water. Kook in een pannetje ruim water en dompel de tomaten hier een paar minuten in. Je ziet dat het velletje loslaat. Haal de tomaten dan uit het water en haal het vel er helemaal vanaf. Snijd vervolgens in blokjes. Fruit het gesnipperde uitje aan in de olijfolie en voeg na 2 minuten ook de tomaten puree toe. Fruit nogmaals 1-2 minuten aan en voeg dan de blokjes tomaat toe. Bak 2 minuten mee en voeg dan alle bouillon erbij.

Gebruik de staafmixer om een gladde soep te krijgen. Snijd de paprika in blokjes, schil de bleekselderij en snijd ook in stukjes. Voeg beide toe aan de soep en kook 5 minuten mee. Hak de peterselie fijn en voeg dit daarna samen met de garnalen toe aan de soep. Laat 5-10 minuten op laag vuur meekoken. Voeg de laatste 2 minuten macaroni en zwarte peper toe.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Reacties

Laat je reactie achter

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×