Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Maak zelf je exclusieve kerstdiner + winactie

Oké, de kerstboom staat inmiddels of bijna. Verlanglijstjes zijn gemaakt en uitnodigingen voor het kerstdiner zijn geschreven. De voorbereidingen voor Kerst zijn in volle gang, en dan komt natuurlijk ook de vraag: wat ga ik serveren tijdens het kerstdiner? Je wil je gasten natuurlijk laten genieten en verrassen met iets bijzonders.

 
AH kerst4

AH kerst4

Niet alleen het diner maar ook het inkopen doen vraagt aandacht. Je bent vaak de hele dag in de weer en staat lang in de rij bij verschillende speciaalzaken. Om een hoop tijd en energie te besparen presenteert Albert Heijn vanaf 7 december de Kerstspecials! Er zijn ruim 60 bijzondere en unieke producten te bestellen die iedere thuiskok zijn of haar hartje ietsjes sneller laat kloppen. Denk aan patrijs, lamsbout of reebout, maar ook aan heerlijke kazen en exclusieve wijnen.

 

Een voorproefje

Om de proef op de som te nemen ontving ik een pakket van de Albert Heijn met hierin een aantal exclusieve Kerstspecials. Er zat een groot stuk ossenhaas in, bimi en ingrediënten om kruidige citroen-aardappelen uit de oven te maken. Bof ik even, mocht ik eind november al aan het kerstdiner!
 
AH kerst3
Ik was erg onder de indruk van het stuk ossenhaas. Zoiets verwacht je alleen bij de beste slager in de vitrine! De ossenhaas was vacuüm verpakt waardoor de smaak en kwaliteit goed behouden blijft. Hier lees je hoe ik hem heb bereid:
 

Bereiding ossenhaas

Verhit een klontje roomboter in een pan. Bak de ossenhaas (ongeveer 800 gr) 5 minuten op hoog vuur zodat de zijkanten dichtgeschroeid zijn. Steek de vleesthermometer in het vlees zodat het uiteinde in het dikste gedeelte van het stuk vlees zit.
 
AH kerst svs01
AH kerst svs01

AH kerst svs01

Ik zelf houd van rosé gabakken vlees en heb daarom 58 graden als kerntemperatuur aangehouden. Maar voor rood kun je 50 graden aan houden en doorbakken 65 graden. Heb je geen vleesthermometer houd dan ongeveer 25 min baktijd aan. Haal het vlees uit de pan als hij op de juiste temperatuur is, wikkel hem in een stuk aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.

 
AH kerst svs01
AH kerst svs01

AH kerst svs01

 
Voeg 50 ml water toe aan de pan en roer de stukjes aanbaksel los zodat er een jus ontstaat. Bestrooi het vlees met een beetje peper en zout en serveer met de jus. Helemaal niet moeilijk toch!
 
Voor de aardappels (pommes rouges) verwarm je de oven op 225 graden. Kook de aardappels in 15 min gaar. Snijd in stukken en meng met 4 eetlepels olijfolie, rasp van 1 citroen, zwarte peper, zeezout, verse rozemarijn, oregano en wat blaadjes tijm. Verdeel over een stuk bakpapier en bak 10 min in de oven. De bimi kun je in een pan 4 minuten roerbakken met een scheutje olijfolie en wat zwarte peper en zeezout. Klaar is je diner!
 

Compleet kerstdiner

Het vlees was heel erg mals en lekker van smaak. Het mes sneed er zo door heen, zo zacht was het. Eric was ook helemaal in zijn nopjes: ‘hier kan een goed restaurant niet aan tippen’.
De rode aardappeltjes zijn een goede aanvulling op de ossenhaas. Ze hebben een rijke smaak en in combinatie met de citroen en kruiden is dit ook een toppertje. Bij z’n exclusief kerstdiner hoort natuurlijk een lekker rood wijntje. Zelf vind ik het vaak lastig om de juiste wijn uit te kiezen maar deze Fontanafredda Barolo was een perfecte keuze. Wat hebben we genoten van dit pre-kerstdiner! Ik was bijna vergeten dat de echte kerst nog moet komen.
 
AH kerst6
 

Hoe werkt het

Wil jij deze kerst ook iets bijzonders op tafel zetten en verzekerd zijn van een chef-waardig menu? Bestel dan de AH kerstspecials, zo doe je dat:

  1. Ga naar www.ah.nl en bestel je favoriete Albert Heijn kerstspecials. Dit kan van 7 t/m 19 december. Let op want er is een beperkte voorraad.
  2. Maak je keuze: haal de exclusieve producten gratis op bij jouw Albert Heijn of pick up point. Of kies er voor om ze thuis te laten bezorgen.
  3. Op 23 of 24 december kun je pakket ophalen of thuis verwachten.
Lees meer op de site van Albert Heijn
 

Winactie:

Ik mag 3 exclusieve kerstpakketten van de Albert Heijn weggegeven met hiereen een mega groot stuk ossenhaas, rode wijn fontanafredda barolo á €25,- en alle andere benodigdheden voor bovenstaand gerecht! Wil jij kans maken hierop laat dan onder deze blog een reactie achter wat jouw favoriete kerstgerecht is. Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties. Je kunt reageren tot en met 15 december, daarna krijgen de winnaars via een email bericht (let daarom goed op dat je je juiste e-mailadres invult bij je reactie)
 
Je kunt niet meer meedoen met de winactie, de winnaars hebben inmiddels een email ontvangen.
 
Heb jij iets lekkers gemaakt met de Kerstspecials van de Albert Heijn, deel dit dan op facebook, twitter of instagram onder #AHkerstspecials!
 
Het lijkt nog ver weg maar ook voor oud op nieuw kun je van 7 t/m 26 december via www.ah.nl heerlijke specials bestellen en op 30 of 31 december ophalen of thuisbezorgd krijgen.
 
Alvast smakelijk eten!
 
afsluiting
 
Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (69)
janny - Reageren 15-12-2014 om 19:14 uur

Omdat wij koken leuk vinden hebben wij geen kerstspecial wij vinden heel veel lekker Dit jaar hebben wij de keuze aan onze 90 jarige moeder gelaten omdat zij sinds een half jaar in een verpleeghuis woont wilde zij iets wat ze nog nooit en (zeker niet in het verpleeghuis zou krijgen)eten we hebben besloten voor hertenbiefstuk met paksoi en knolselderij puree en een stoofpeertje Als dessert wordt het een wentelteefje met kaneelijs Zo laten wij haar genieten mochten wij winnen dan is de ossehaas ook om je vingers bij af te likken en aan het gewicht te zien voor meerdere personen zo kunnen dochter en schoonzoon met kleinzoon ook nog meesmullen WAT EEN PRETTIG KERSTFEEST VOOR EN MET DE ANDER groetjes janny

Leonie - Reageren 15-12-2014 om 19:01 uur

Heerlijk weer die gezellige feestdagen. ik maak als voorgerecht een pastinaaksoep met geroosterde amandelen als hoofdgerecht hertenbiefstuk met rode wijn sause en hari couverts en aardappeltjes met schil uit de oven nagerecht karamelparfait met noten Voor iedereen hele fijne feestdagen

corinne - Reageren 15-12-2014 om 17:09 uur

Favo Kerstgerecht
Zelf ben ik erg voor allerlei kleine hapjes en een niet al te groot hoofdgerecht, maar - zeker voor de mannen uit mijn gezin - wel met vlees, dat hoort erbij en heerlijke wijnen... Owww nu al zin in!!

Floortje - Reageren 15-12-2014 om 16:20 uur

Mijn favoriete kerstdiner is een bijzonder, verassend en gezond diner met heerlijke ingrediënten maar wel licht zodat je niet op ziet tegen nog een gang maar alles klopt. mijn idee voor kerst: Voor: bietencarpacio met warme peer, blauwe kaas en walnoten hoofd: zalm met peultjes en doperwten, cashewnoten en groene appel met thaise dressing na: home made bananen ijs! Met pure chcolade stukjes (Banaan+kwark+scheutje agave) keep on doing the good work!

anita - Reageren 15-12-2014 om 15:26 uur

Dit jaar vieren we voor het eerst met zijn allen kerst bij onze jongste zoon in zijn nieuwe huis. Voor hem is kerstenen: varkenshaasje, stoofpeertjes, sper ieboonrolletjes, aardappelkroketten en pommes duchenne. Maar een ossen haas zou ook heel lekker zijn.

cindy - Reageren 15-12-2014 om 15:12 uur

Eerste kerstdag met de hele fam (ouders, broer & vriendin) gourmetten. Dit jaar bij mijn ouders. Tweede kerstdag lekker thuis met zijn drieën. Mijn dochter van vijf helpt graag in de keuken. Ze is vooral goed in roeren en champignons snijden. En natuurlijk.....proeven. Ons diner, soepje, gevulde kip met opgespoten aardappeltjes en sperziebonen met spek. En daarna witte chocolade crème brule en ijs. Daarna lekker thee en koffie.Maar we vinden het niet erg om te switchen naar ossenhaas hoor! ;

nancy - Reageren 15-12-2014 om 13:47 uur

winactie ahkerstspecials
Ik zou heel graag dit pakket willen winnen, omdat ik een keer wat anders wil eten dan gourmetvlees. Dit jaar vieren we kerst bij mij thuis, iedereen wilt graag gourmetten omdat dat lekker makkelijk is, maar als ik dit pakket win kom ik daar mooi onderuit want dat vlees moet toch op :cool: en kan ik gelijk iedereen verrassen met een lekker stuk vlees (veel beter kwaliteit dan die gourmetschotels) en toch een makkelijk gerecht.

Diana - Reageren 15-12-2014 om 13:33 uur

Wij hebben zo onze traditie en daar verandert niet zoveel aan, dat wordt door de rest eigenlijk niet in dank afgenomen. Ten eerste is het "met z'n allen", gezellig met de familie. Als voorgerecht maken we helemaal zelf (incl. de bouillon) een uiensoep, met een stokbroodje kaas erop natuurlijk. Dan een carpaccio en als hoofdgerecht gebakken, gekookte en oven aardappels, stoofpeertjes, boontjes met spek eromheen, sla (div. manieren) plukkip, visjes, gegratineerde witlof en als toetje ijs en/of fruit en dan nog koffie/thee met sneeuwster!!! Jeetje ...krijg trek en zin in de 1e kerstdag hahah!!

Mischa - Reageren 15-12-2014 om 13:19 uur

vooraf een zalmbonbon gevuld met kreeftmousse met een basilicumdressing en bladerdeegsterretjes, Als hoofdgerecht gestoorfde reebout met zelfgemaakte appelcompote, stoofperen overnaardappeltjes, rode kool en saladeAls dessert onze absolute favouriet, tiramisu!

marianne - Reageren 15-12-2014 om 13:18 uur

vind als kerstgerechten heerlijk als het maar samen met familie gevierd wordt. Samen van elkaar genieten en van het heerlijke eten.

Ien - Reageren 15-12-2014 om 13:18 uur

Deze Kerst verzorgen onze zoons met vriendinnen het voor- en nagerecht. Het hoofdgerecht is voor mijn rekening. Heb vanmorgen de hertebiefstukjes gekocht om uit te proberen, maar nu ik dit recept lees van runderhaas ga ik zo om... Het kan dus nog alle kanten op.

marianne - Reageren 15-12-2014 om 13:13 uur

Vind alle kerstgerechten heerlijk als het maar samen gevierd wordt met familie gezellig met z,n allen om tafel genieten van elkaar en het heerlijke eten.

Sietske - Reageren 15-12-2014 om 11:23 uur

Wij vieren kerst altijd met onze familie, en dat betekent dat iedereen een gerecht maakt. Omdat we dit jaar de kerst bij ons vieren mogen we het hoofdgerecht maken.Ik heb nog nooit ossenhaas klaar gemaakt, het is meestal gevulde kalkoen.Ik heb er in ieder geval weer heel veel zin in.Fijne feestdagen allemaal ;-)

Jolanda Willemen - Reageren 15-12-2014 om 6:00 uur

Bij ons komt dit jaar alles in drieen.Voorgerecht: Kipragout, eiersalade en bonbon van carpaccio.Hoofdgerecht: Varkensrollade, kalkoengebraad en rosbiefBijgerecht: Zelfgemaakte friet, gebakken aardappels en pommes duchesseGroente: geglaceerde witlof, stoofperen met effect en wortelmixNagerecht: citroenijs, muffin en bavaroisHoop dat de familie het ook lekker gaat vinden.Prettige kerstdagen

Jolanda Willemen - Reageren 15-12-2014 om 6:00 uur

Bij ons komt dit jaar alles in drieen.
Voorgerecht: Kipragout, eiersalade en bonbon van carpaccio.
Hoofdgerecht: Varkensrollade, kalkoengebraad en rosbief
Bijgerecht: Zelfgemaakte friet, gebakken aardappels en pommes duchesse
Groente: geglaceerde witlof, stoofperen met effect en wortelmix
Nagerecht: citroenijs, muffin en bavarois
Hoop dat de familie het ook lekker gaat vinden.
Prettige kerstdagen

Bianca de Jong - Reageren 14-12-2014 om 19:30 uur

Vorig jaar heb ik gevulde kalkoen gemaakt, traditioneel gevuld met oa cranberries en de buitenkant bedekt met spek.
Mijn ouders aten hier mee en hun ogen rolden zowat uit hun ogen, zo bijzonder vonden ze het dat ik dat had klaargemaakt.
Ik loop me nu al weken suf te piekeren hoe ik dit kan overtreffen; met dit pakket zou dat toch moeten lukken!
Menu dit jaar:
Voorgerecht een lekkere uiensoep
Tussengerecht van eendenborstfilet op wat rucola met een cranberrie compote erop
Hoofdgerecht in ieder geval ossenhaas. Zonder dit pakket zal het met pepersaus en champignonsaus worden.
Nagerecht; petit grand dessert. Inmiddels zullen we dan al redelijk gevuld zitten maar we kleine zoete versnaperingen als een stukje brownie, stukje cheesecake in laagjes met kersen ertussen en dan nog een klein bolletje ijs met een toef slagroom.
Ook nu een redelijk traditioneel menu maar traditioneel is zo lekker!

jacqueline - Reageren 14-12-2014 om 19:21 uur

voorgerecht; champignons dordogne
hoofdgerecht; varkenshaasmedaillons in warme knoflooksaus met pommes duchesse en gegratineerde witlof, stoofpeertjes en appelcompote.
nagerecht; toetjesbuffet.

Saskia - Reageren 14-12-2014 om 19:20 uur

Mijn favoriete kerstgerecht is eigenlijk hertenbiefstuk met stoofpeertjes en roseval aardappeltjes met rozemarijn en zeezout. Maar ik hou ook van afwisseling dus ik ga me dit jaar wagen aan beef wellington. Gelukkig heb ik inmiddels de nodige filmpjes bekeken, dus het zou goed moeten komen. En ik weet nu in ieder geval dat bimi een goed bijgerecht is voor mijn beef wellington :)

Corrie - Reageren 14-12-2014 om 18:50 uur

Wat een leuke actie, ik maak nooit ossenhaas dat is veel te duur. Met kerst eten we rollade met groente en gebakken aardappels. Soepje vooraf en ijsje toe.

Antoinette - Reageren 14-12-2014 om 18:24 uur

Voorgerecht: Kipcocktail voor de kinderen
Rosbiefrolletjes voor de rest
Hoofdgerecht:Gevulde rollade en Rosbief
Nagerecht. Nougaparfait

daan - Reageren 14-12-2014 om 18:02 uur

Indische rijsttafel van mijn moeder.

Ellen - Reageren 14-12-2014 om 17:48 uur

Ik ziu zo hraag eens beef wellington maken maar ja daar heb je eeb behoorlijk prijzig stuk ossehaas voor nodig. Dus als ik zo'n pakket zou winnen, ga ik dat maken met kerst!!!

Peter van Tol - Reageren 14-12-2014 om 17:47 uur

Oei, zoveel reacties al. Zou ik nog een kans maken? Begrijpelijk natuurlijk, niet alleen de blog, maar ook Sandra ziet er goed uit! Mijn idee voor een Kerstdiner dit jaar? Weer eens wat anders: allerlei verschillende kleine gerechtjes, aan te passen aan de klein en groot gezelschap.
Gezegende Kerstdragen en een gelukkig en gezond 2015.

Met groet,
Peter

Peter van Tol - Reageren 14-12-2014 om 17:47 uur

Oei, zoveel reacties al. Zou ik nog een kans maken? Begrijpelijk natuurlijk, niet alleen de blog, maar ook Sandra ziet er goed uit! Mijn idee voor een Kerstdiner dit jaar? Weer eens wat anders: allerlei verschillende kleine gerechtjes, aan te passen aan de klein en groot gezelschap. Gezegende Kerstdragen en een gelukkig en gezond 2015.Met groet,Peter

Sina - Reageren 14-12-2014 om 17:18 uur

Een hartige "bloem" gevuld met ricotta, spinazie, worteltjes en champignons. Het wordt gemaakt met hartig deeg, je maakt er een ronde vorm van, het midden ervan wordt een rondje en de rand knip je tot het rondje en daarna draai je de stukjes rand omhoog en bak je het af en lijkt het net een bloem. Het staat super mooi op tafel en iedereen kan een stukje afbreken. Mooi en lekker.

peter - Reageren 14-12-2014 om 17:18 uur

ik maak deze kerst gestoofd konijn in donkerbier en vooraf tonijn met advocadomous en sesamzaad

Conny - Reageren 14-12-2014 om 16:18 uur

1e Kerstdag gaan we uiteten
2e Kerstdag:
Voorgerecht: Pasteitje met wildragout
Hoofdgerecht: Konijn met wijnsaus, aardappelrozetjes en r.kool
Nagerecht: Nogatine ijstaart

Lydia - Reageren 14-12-2014 om 11:53 uur

Wat zou ik dat leuk vinden. Moet met kerst werken dus wij gaan op oudjaars dag de keuken in!

linda - Reageren 14-12-2014 om 9:01 uur

voorgerecht: courgette torentje met creme fraish pesto zongedroogde tomaatjes met rucolaTussengerecht: pompoensoepjeHoofdgerecht: kip wellington met een heerlijk sausje erbij met saladen en aardappeltjes.nagerecht:lekker simpel appel crumble met ijs

linda - Reageren 14-12-2014 om 9:01 uur

voorgerecht: courgette torentje met creme fraish pesto zongedroogde tomaatjes met rucola
Tussengerecht: pompoensoepje
Hoofdgerecht: kip wellington met een heerlijk sausje erbij met saladen en aardappeltjes.
nagerecht:lekker simpel appel crumble met ijs

Monique - Reageren 13-12-2014 om 23:43 uur

Poehee wat een chefkoks hier, zover ben ik nog lang niet hoor Ik bedenk als voorgerecht een heerlijke carpaccio, daarna een echte beef wellington met pommes duchesses en een lekkere salade en als toetje een heerlijke zelfgemaakte tiramisutaart . Maak heel graag kans op dit super pakket, zulk heerlijk vlees !!

Monique - Reageren 13-12-2014 om 23:43 uur

Poehee wat een chefkoks hier, zover ben ik nog lang niet hoor

Ik bedenk als voorgerecht een heerlijke carpaccio, daarna een echte beef wellington met pommes duchesses en een lekkere salade en als toetje een heerlijke zelfgemaakte tiramisutaart . Maak heel graag kans op dit super pakket, zulk heerlijk vlees !!

handig - Reageren 13-12-2014 om 23:17 uur

Ossenhaas met citroenaardappeltjes en bimi MMMMMMMM

ans van stappershoef - Reageren 13-12-2014 om 22:30 uur

Wij, mijn 2 zoons en ik, hebben al jaren een traditie. Het ene jaar lekker fonduen met allerlei soorten vlees, sausjes, sla broodjes, drinken, lekker gezellig kletsen tussendoor. We sluiten altijd af met een lekker toetje, vaak ijs me slagroom en vruchten. We kunnen zo een paar uurtjes zoet zijn lekker relaxed en ontspannen. Ik doe ze hiermee een veel groter plezier dan een uitgebreid kerstmenu met vooraf, hoofdgang en nagerecht. Dit is dus de ideale kerstmaaltijd voor ons. De tweede kerstdag is het rustyig aan doen met lekker lichtverteer bare dingen en ook lekker relaxed doorbrengen, Zo genieten we van elkaar en van een paar mooie dagen waar eigenlijk bijna alles kan en niks moet.

Cornelieke - Reageren 13-12-2014 om 21:00 uur

Iedereen die komt maakt iets klaar. Tomatensoep met bladerdeeg ster, de lekkerste rendang die ik al zeker een dag van te voren heb gemaakt zodat de smaken goed intrekken, basmatirijst, boontjes en doperwtjes. Verrukkelijk grand dessert toe met veel chocola en waar het vooral om draait genieten van de GEZELLIGHEID en van het gezelschap!!

Hilde - Reageren 13-12-2014 om 20:44 uur

Traditioneel maak ik altijd een gegrilde kip met een salie-ui-stuffing. Dit jaar heeft mijn vriend besloten dat hij voor het kerstdiner de keuken in duikt. Hoe fijn zou dit mooie pakket dan voor hem zijn?!

Marjolein - Reageren 13-12-2014 om 20:07 uur

Hangop met fruit (jeugdsentiment)

Jos - Reageren 13-12-2014 om 17:43 uur

Omdat mijn moeder komt en ze een verlamde stemband heeft, eten we heel eenvoudig. Stoofpot (vlees kan ze niet eten, wel een lekker saus), aardappelpuree en rode kool met appelstukjes (voor haar gepureerd). De andere dag gourmetten. Vooral het samen zijn daar gaat het om.

Bianca Poortier - Reageren 13-12-2014 om 17:41 uur

Heerlijk rond deze tijd neuzen in allerhande/ kerstspecial en op de site van leuke recepten... Maar van gekkigheid weet ik nooit wat ik moet kiezen, vlees is lastig als je met 12 personen bent waarvan 4 kinderen. En elk jaar wil ik toch weer iets nieuws op tafel zetten.. Gelukkig heb ik 2 kinderen die werkelijk alles lekker vinden en altijd roepen " mam lekker gekookt"! Wat ik belangrijk vind met Kerst is dat ook ik kan genieten van het gezelschap en niet de hele tijd in de keuken hoef te staan en er toch een heerlijke maaltijd op tafel staat die net ff niet standaard is!

Debbie - Reageren 13-12-2014 om 16:10 uur

Ik vind bijna alles lekker! Waar ik dit jaar vooral naar uitkijk zijn de lamskoteletjes tijdens het gourmetten met z´n allen. Wanneer we uit eten gaan kies ik voor wild of vis, iets wat ik zelf niet zo snel klaar maak.

DEE - Reageren 13-12-2014 om 13:09 uur

wow! Wat n leuke actie! Als ik zou winnen, wert ik zeker dat we geen tosties eten! Met zo'n pakket kan er zeker niks mis gaan!

Nieske smid - Reageren 13-12-2014 om 13:05 uur

Al jaren is het bij ons traditie om met onze drie kinderen en hun partners te gourmetten, liefst elk jaar met andere producten. Het ( biologische) vlees ligt al klaar in de vriezer, de groenten zijn besteld. Toetje: elk jaar ijs, deze keer appeltaartijs met rode vruchten. Maar daarna komt het allerleukste: spelletjes doen! Tweede kerstdag komt moeder van 87 eten, dus een traditioneler keuze met een mooi stuk vlees. Dat zou een mooi stuk ossenhaas kunnen zijn!

Nieske smid - Reageren 13-12-2014 om 13:05 uur

Al jaren is het bij ons traditie om met onze drie kinderen en hun partners te gourmetten, liefst elk jaar met andere producten. Het ( biologische) vlees ligt al klaar in de vriezer, de groenten zijn besteld. Toetje: elk jaar ijs, deze keer appeltaartijs met rode vruchten. Maar daarna komt het allerleukste: spelletjes doen!
Tweede kerstdag komt moeder van 87 eten, dus een traditioneler keuze met een mooi stuk vlees. Dat zou een mooi stuk ossenhaas kunnen zijn!

Lianne - Reageren 13-12-2014 om 13:01 uur

Dit jaar is het mijn beurt om te koken
Op het menu staat;
voorgerecht, carpaccio van hert met port dressing
tussengerecht, tonijn tartaar met mango mouse
hoofdgerecht, picana (staartstuk) met chimichuri en pico de gallo met geroosterde
aardappels en groenten
nagerecht, brownie met dulche de leche
ik verheug me er nu al op.

annelies - Reageren 13-12-2014 om 11:53 uur

Geen idee!

dochter maakt voorgerecht (geheim)
man maakt hoofdgerecht (ook geheim)
zoon maakt nagerecht (geheim)

;)

Anita - Reageren 13-12-2014 om 11:40 uur

Vooraf:
Tomaten soep met room, cocos en krokante speksnippers
Pangsit met garnalen

Hoofdgerecht :
Vers gerookte zalm met pasta en groene asperges

Nagerecht :
Citroen ijs met vers fruit en slagroom

Pernelle - Reageren 13-12-2014 om 10:36 uur

reerug met vossenbessen, boonbesjes, aardappelkroketjes

Wiemla - Reageren 13-12-2014 om 9:29 uur

Voorgerecht: aardperen pompoensoep (met chips van gepekeld ham)Hoofdgerecht: gevulde kalkoen met spruitjes/mais puree, gebakken aardappeltjes met rozemarijn. Uiteraard met bijpassende wijnen!Nagerecht: BrandytaartAfsluiting: Kindercappucino (cafeïnevrije koffie met chocolademelk, op de top slagroom met sterretjesversiersel), (irish) Koffie.

Wiemla - Reageren 13-12-2014 om 9:29 uur

Voorgerecht: aardperen pompoensoep (met chips van gepekeld ham)
Hoofdgerecht: gevulde kalkoen met spruitjes/mais puree, gebakken aardappeltjes met rozemarijn. Uiteraard met bijpassende wijnen!
Nagerecht: Brandytaart
Afsluiting: Kindercappucino (cafeïnevrije koffie met chocolademelk, op de top slagroom met sterretjesversiersel), (irish) Koffie.

Maaike - Reageren 13-12-2014 om 9:19 uur

Terwijl ik bovenstaande reacties lees besef ik weer dat ik bepaald geen chefkok ben. Elk jaar een garnalencocktail, gourmet en stoofpeertjes toe....ik zeg tijd voor verandering! Ossenhaas op het kerstmenu dit jaar lijkt me een uitdaging maar moet me toch lukken met behulp van leukerecepten.nl?

meike - Reageren 13-12-2014 om 8:35 uur

Beef Wellington met rosbief, ovenaardappels en een heerlijke salade!

Kiki - Reageren 13-12-2014 om 8:22 uur

Mijn favoriete kerstgerecht was de afgelopen jaren een heerlijke kerstkalkoen. Lekker mals vlees (naar een recept van Jamie Oliver) en genoeg voor het hele gezin. Maar eigenlijk is het kerstdiner pas gelukt wanneer het gezin compleet is met onze vier kinderen incl. aanhang. Gezelligheid onder het genot van een heerlijke maaltijd. I love it!

Natasha - Reageren 13-12-2014 om 8:20 uur

Om gped voorbereid te zijn heb ik laatst ook al mijn kerstgerecht bereid! Varkenshaas gemarineerd in rode wijn, met jeneverbessen en laurierbladeren, met daarbij gevulde pastaschelpen uit de oven met een hele romige paddestoelensaus. Natuurlijk geserveerd met een glas rode wijn! Hmmm, dat was heerlijk!

Anouck - Reageren 13-12-2014 om 8:18 uur

We love AH! Alles te verkrijgen en toch exclusief
Voor: bonbons van zalm
Hoofd: rollade met lakkorst en Hollandse groenten
Na: grand desert met cheesecke, ijs, chocolade en desert wijn
Fijne kerst!

Cindy - Reageren 13-12-2014 om 8:16 uur

Voorgerecht: vissoep (van leukerecepten.nl)
Hoofdgerecht: gebakken zalmfilet (á la Matt Preston) met aardappelpuree en zoete wortels uit de oven
Nagerecht: mini chocolade taartjes

Eline van Rijn - Reageren 13-12-2014 om 8:06 uur

Ik ben een lekkere eter, maak graag Italiaanse gerechten en voor carpaccio kan je me wakker maken. Soms baal ik ervan dat ik een maagverkleining heb laten doen omdat de meeste gerechten nu te groot voor me zijn. Zo heb ik wel weten te leren genieten van mijn maaltijden. Mijn favoriete feestgerecht is toch wel de Beef Wellington, maar dan nu de mini variant en maak ik echt alleen als er meer dan 4 personen komen eten :)

marieke - Reageren 13-12-2014 om 7:52 uur

Het grootste succes heb ik altijd met mijn varkenshaas in katenspek met abrikozen jam in de oven. Maar deze ossenhaas kan daar zomaar verandering in gaan brengen!

Bernadet van Leeuwen - Reageren 13-12-2014 om 7:50 uur

Vooraf; soupe a l'oignon gratineeHoofdgerecht; Dettiflette (variatie op tartiflette)Nagerecht; Dets "Tarte tatin"Afsluiten; Kaasplankje met een heerlijke Beaume de Venice

Angela toonen - Reageren 13-12-2014 om 7:41 uur

Ik ga voor de dun gesneden ossenhaas met heerlijke dressing, goed stukje biefstuk met saus met gebakken aardappels en diverse groenten en een tiramisu als toetje. Heb eerlijk gezegd nog nooit een stuk ossenhaas gegeten dus ben wel nieuwsgierig of dat net zo lekker is.

debby - Reageren 13-12-2014 om 7:41 uur

Wij vinden toch ook ossenhaas erg lekker uit de oven samen met paprika, ui, knoflook uit de braadslee. Lekker zelf gemaakte pepersaus erbij!

Monique - Reageren 13-12-2014 om 7:26 uur

Als voorgerecht een heerlijke pittige pompoensoep met een toefje creme fraiche, als hoofdgerecht een kalfslenderollade met geroosterde groente, zoals pompoen, pastinaak, 3kleuren bietjes, zoete aardappel en 3 kleuren wortelen en daarbij een heerlijke saus.
Als nagerecht een chocoladesouffle met pit en vanille ijs en slagroom.

Monique - Reageren 13-12-2014 om 7:26 uur

Als voorgerecht een heerlijke pittige pompoensoep met een toefje creme fraiche, als hoofdgerecht een kalfslenderollade met geroosterde groente, zoals pompoen, pastinaak, 3kleuren bietjes, zoete aardappel en 3 kleuren wortelen en daarbij een heerlijke saus.Als nagerecht een chocoladesouffle met pit en vanille ijs en slagroom.

eveline - Reageren 13-12-2014 om 7:25 uur

Wat een leuk foodblog!
Mijn favoriete kerstgerecht is als iedereen een onderdeel maakt van het diner. Zo word je verrast en hoeft niet 1 iemand alles te bereiden. Je kunt je dan volledig richten op het onderdeel dat jij klaar moet maken. Ik hou er toch wel van om met kerst een traditionele kalkoen te eten, maar ik ben helemaal weg van eendenborstfilet in een sinasappelsausje.

jeanne. dirks - Reageren 13-12-2014 om 7:12 uur

Voorgerecht: broccolisoep met kaasballetjes; hoofdgerecht beef wellington met een schaal verse groenten en pommes duchesse, stoofpeertjes. Dessert cake met dulce de leche, balletje walnotenijs en een kletskop koekje.

Bianca - Reageren 12-12-2014 om 20:06 uur

Voorgerecht: bruchetta met eekhoorntjesbrood
Hoofdgerecht: salimbocca van varkenshaas met polenta en diverse groenten uit de
oven ( tomaat, paprika, courgettes, uien aubergine)
Nagerecht: gegrilde ananas met rum en een bolletje kokosijs

tineke triemstra - Reageren 12-12-2014 om 19:57 uur

Voorgerecht: bouillon van paddestoelenmix
Hoofdgerecht:reebiefstuk met rodebessensaus en gebraden appels
Aardappelpuree en sperziebonen
Nagerecht: Kaneelijs met een stoofpeertje
Afsluiting: Espresso met chocolade bonbons

tineke triemstra - Reageren 12-12-2014 om 19:57 uur

Voorgerecht: bouillon van paddestoelenmix Hoofdgerecht:reebiefstuk met rodebessensaus en gebraden appels Aardappelpuree en sperziebonen Nagerecht: Kaneelijs met een stoofpeertje Afsluiting: Espresso met chocolade bonbons

geertje - Reageren 12-12-2014 om 15:45 uur

voorgerecht: filodeeg buideltjes met geitenkaas (of gewone kaas)hoofdgerecht: gevulde kiprolletjes met noten korstnagerecht: appeltaart in glaasjesdrinken: milk shake

Hanneke spaans - Reageren 12-12-2014 om 2:27 uur

Ik geb de zalm onder een zoutkorrel gemaakt , het smaakte super

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes