Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

De maand van LeukeRecepten – april 2017

Yes, we hebben de verbouwing en verhuizing overleefd. Ons huis is op een paar kleine dingen na klaar en ook de keuken is inmiddels klaar voor gebruik. Hieronder een voorproefje en een overzichtje wat ik heb gedaan, gegeten en leuke foodpost. 

Begin april waren er een paar zonnige dagen, daarom gingen we een dagje naar het stand met onze hond Payo. Die was nog nooit bij de zee geweest en vond het fantastisch!

Eric’s oma was jarig en werd 93 jaar. Dat vierde we met de hele familie en heel veel lekker Indisch eten.

Eindelijk was het zover! Ons keukeneiland werd geplaatst door Loomans Keukens in Eindhoven. Super blij mee, en ik kan weer lekker vooruit in de keuken.

Ik kreeg deze maand heel veel leuke en lekkere foodpost. En ook mooie foodpost zoals deze sardines in blik van Fish tales. De verpakking is ontworpen door winnaars van een ontwerpwedstrijd en ze zijn nu te koop in de winkel.

Kees is een variant op kaas met 50% minder verzadigd vet en 25% minder zout. En ook nog eens heel erg lekker! Ik kreeg namelijk een pakket met daarin de stukken kaas in verschillende smaken zoals komijn, tuinkruiden en extra belegen.

En ik kreeg een fles limoncello van Villa Massa, en daar is vooral Eric heel erg blij mee! Deze frisse likeur is gemaakt met passie en traditioneel volgens een Italiaans familierecept uit 1890. Te koop bij de slijter.

Het huis is binnen nu bijna klaar. In april hebben we hard gewerkt om alles af te maken en in te richten. Er moeten alleen nog wat lampen opgehangen worden etc. Ik ben echt blij met het resultaat, vooral deze mooie egg chair staat mooi in de woonkamer.

Ook was het tijd om de tuin aan te pakken. Ik richtte mijn moestuintje weer in met verse tomaatjes, munt en peterselie.

Tijdens deze drukte kwamen er wel gewoon frisse lenterecepten online, en nog steeds! Zoals deze plaattaart met asperges, hmm.

Van GRK kreeg ik een uitgebreid pakket met allemaal Griekse producten zoals fetaspread, pasticcio pasta, kruiden etc. En ze zitten ook nog eens in een mooie verpakking. Te koop bij de Jumbo.

Sabine van OhMyFoodness kwam met een nieuw boek! Een kookboek met allemaal reisverhalen en recepten uit heel de wereld. Echt een aanrader. Binnenkort komt er een review online.

En ik denk wel mijn favo foodpost: de nieuwe smaak van Tony’s namelijk Honeycomb en kardemom. Exclusief te koop bij Marqt. En de smaak wit met wortel en walnoot komt vast in het assortiment, yes!

Een van mijn hoogtepunten van deze maand was de AutoCook kookworkshop in samenwerking met Bosch. Er waren namelijk 30 personen geselecteerd die mee mochten doen en na afloop de AutoCook mee naar huis kregen. De komende tijd gaan ze aan de slag hiermee en binnenkort geef ik een update op mijn site.

Zelf heb ik ook niet stil gezeten tijdens de workshop, ik liet zien dat je ook een lekkere luchtige cake in de AutoCook maakt.

En het was natuurlijk Pasen in April. Ik ging bij mijn ouders langs voor een paasbrunch samen met mijn broertje en zusje en aanhang.

Ik ging lunchen bij Koffiedrinkers in Nuenen. Ik kreeg o.a. een heerlijk soepje, risotto en deze bonbon met koolsalade.

Nu de keuken eindelijk klaar was konden we weer nieuwe video’s opnemen. Samen met Jaimy zette ik lemon curd, scones en pasta met paprikasaus op film. Binnenkort op mijn Youtube kanaal te zien.

Thuis van de kaart van de beste restaurants eten, dat kan met Afgehaald.com. Ik bestelde er bij Dijk 9 o.a. deze luxe bruschetta’s en garnalen kroketjes. Dat is nog eens een luxe! Het is nu alleen nog maar beschikbaar in Eindhoven maar binnenkort ook in meer steden.

Dit was het weer! In mei ga ik weer vol aan de slag in mijn nieuwe keuken en gaan we naar Mallorca. Beide zin in :)

 

Reacties

Laat je reactie achter

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×