Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

De maand van LeukeRecepten – december 2016

Een van de leukste maanden is weer voorbij. Eentje met veel lekker eten en gezelligheid! Kijk hier mee hoe december er voor mij uit zag.

Als eerste hadden we natuurlijk nog sinterklaas. Mijn kleine neefje en nichtje werden verwend met een paar cadeaus.

Aviko had een leuke actie waarbij je ‘s morgens je favo maaltijd kunt bestellen bij hun digitale billboard en ‘s middags de box met ingrediënten kunt ophalen bij hun foodtruck. Ik maakte een rosti schotel met ei, heerlijk!

In de maand december gingen de kerstweken van start, 3 weken lang een nieuw kerstrecept online. O.a. deze feestelijke stoofpeer salade.

Ik had deze maand een aantal etentjes waarvan er 1 wel erg bijzonder was. Ik was namelijk uitgenodigd door staatsecretaris Martijn Van Dam voor een duurzaam 5 gangen menu bij Instock door 5 verschillende topkoks. Heel leerzaam en lekker!

Ook aten Eric en ik bij restaurant en wijnbar De Lach in Eindhoven. We lieten ons verrassen door hun verrasingsmenu en dat viel erg goed in de smaak! Vooral het cheesecake toetje!

Een hotspot die ik ook nog graag wilde bezoeken was Balls & Glory. Een concept dat al meerdere vestigingen heeft in België en nu ook in Eindhoven te vinden is. Je kiest je favoriete bal met vulling en een sidedish. Lekker, vers en betaalbaar.

Ik ging sinds lange tijd weer eens bakken. Ik maakte een heerlijke koffiecake die in januari online komt.

Ons hondje Payo houd niet van vieze pootjes en gaat altijd na het wandelen al klaar zitten met zijn pootje omhoog om ze schoon te maken . Zo schattig!

Ik ontmoette Melvin en Rick van de foodtruck Mister Makan tijdens een bezoekje aan de Feel Good Market. Ze serveren er verse Indonesische gerechten volgens familierecept. Natuurlijk heb ik van alles geproefd, echt heerlijk! Hopelijk zie ik ze nog een keer terug op een foodfestival in 2017.

Ik kreeg ook weer leuke foodpost, zoals deze Tony’s met gluhwein voor in de boom.

Ook een mooi pakket van de Lidl met allemaal luxe producten uit hun Delicieux assortiment zoals dit mooie koperen pannetje!

Ook organiseerde ik samen met Shiny Stuff een leuke winactie op Facebook waarbij je kans maakte op verschillende handgemaakte sieraden zoals sushi oorstekers, avocado ketting of pizza hangers.

Achter de schermen zijn we nog steeds druk met het magazine bezig. Hierbij een kiekje tijdens mijn bezoek aan de vormgeving waar het magazine wordt opgemaakt.

Het is je vast niet ontgaan, de ontroerende nagellak actie van Tijn tijdens serious request. Ook ik lakte mijn nagels en doneerde een bedrag.

Ik testte en reviewde de nieuwe Oviebollen uit de oven. Niet alleen, maar samen met een groep testers ging ik aan de slag.

En toen was het kerst! Kerstavond kwam mijn goede vriendin eten bij ons samen met haar dochtertje. Eerste kerstdag aten we tapas bij mijn schoonfamilie. Iedereen maakte ene paar dingen, zo maakte ik albondigas. Deze komen donderdag online! En we maakte dit familiekiekje haha.

Tweede kerstdag hadden we een kerstbrunch met mijn familie in buffetvorm bij een restaurant. Het eten was prima, maar niet heel speciaal.

Oud en nieuw was ook vrij rustig, samen met Payo en Eric op de bank bij mijn schoonouders met oliebollen en champagne. Wil je meer lezen over mijn plannen in 2017 dan lees je hier deze blog.

Ik hoop dat jullie ook allemaal een leuke december maand hebben gehad! Tot volgende maand!

 

Reacties

Laat je reactie achter

Gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

×