Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

De maand van LeukeRecepten – januari 2017

Afgelopen week sneakte Eric en ik er een paar dagen tussen uit naar de zon. We verbleven 4 dagen op Lanzarote. Verder zijn we druk bezig met dingen regelen voor ons nieuwe huis en de verbouwing. En natuurlijk heb ik weer heel wat lekkere nieuwe recepten gemaakt in januari. Kijk mee…

We begonnen 1 januari met de jaarlijkse nieuwjaarsborrel van Eric’s familie. En ik zorgde voor wat hapjes, ook voor de kids. Je vindt deze recepten terug in deze blog met kindertraktaties.

We deden een hapje en drankje in Roermond en overnachtten vervolgens in hotel Het Arresthuis. Een gevangenis omgetoverd tot een luxe en design hotel. Echt een leuke locatie voor een weekendje Roermond.

Ik kreeg deze maand hulp van Jaimy van Jaimy’s Kitchen. Elke vrijdag koken we samen en bedenken we nieuwe ideeën en blogs. En nemen we nieuwe video’s op. Zo ook van deze carrot cake muffins. Het resultaat is hier te bewonderen op Youtube.

Januari was ook de laatste maand dat je gebruik kon maken van de AH restaurant actie. Dus gingen we haute cuisine eten bij La Fleurie in Oirschot. Echt heerlijk!

Brrr wat was het koud deze maand. Gelukkig heeft Payo er niet veel last van in tegenstelling tot vorig jaar toen hij voor het eerst kennis maakte met de Hollandse winter.

Ik bakte Oreo pannenkoeken! Meer hoef ik er niet over te zeggen, alleen dat ze super lekker zijn en je ze een keer moet proberen. Bekijk hier het recept.

We gingen lunchen bij de Bijenkorf waar ik genoot van deze uitgebreide salade met heel veel groente en feta.

We zijn ons aan het oriënteren op onze inrichting van ons nieuwe huis en ik loop over van de leuke ideeën. Deze stoel van Dutch Bone staat hoog op mijn lijstje.

Ook met de keuken zijn we nog aan het kijken wat we willen. Een houten keukeneiland, of toch wit? En wel of geen krukken? Het wordt vast heel gaaf! Hierbij alvast een kleine preview van de schets.

Ook hier gaat wel eens iets mis. Bijvoorbeeld toen ik voor het eerst zelf pitabroodjes maakte. Ik had ze iets te lang in de oven laten staan waardoor ze er zo hard als steen uit kwamen. Gelukkig ging poging 2 goed en is binnenkort te zien op mijn youtube kanaal.

Voor een leuk project maakte ik een aantal picknickrecepten. Deze moesten natuurlijk ook op de foto waardoor we veel bekijks kregen buiten met -2 graden. Maar gelukkig is dit niet op de foto’s te zien.

Ik maakte Indische sambal goreng telor n.a.v. het recept van Eric’s Indische oma. Of te wel eieren in een romige licht pittige saus. Het recept komt nog online!

En nu de jaloersmakende foto’s uit Lanzarote. We hadden heerlijk weer, tegen de 25 graden en dan smaakt z’n Colaatje extra lekker!

Natuurlijk aten we er lekkere tapas zoals meloen met ham, kroketjes en gamba’s al olio mag natuurlijk niet ontbreken.

Veel meer dan eten, zwemmen, slapen en zonnen hebben we niet gedaan. Even een paar dagen opladen voor de komende verbouwing en hectische weken.

In februari is Eric jarig en heb ik een paar leuke afspraken. En natuurlijk alle voorbereidingen voor de verhuizing. En de laatste correctieronde voor het LeukeRecepten magazine dat in maart in de winkels ligt. Wil je op de hoogte blijven? Volg me dan op Instagram!

Reacties

Laat je reactie achter

N
Nico 31 januari 2017 om 12:09

Hoi Sandra, ik heb een deel van de gerechten gemaakt en haal heel veel inspiratie uit de gerechten en recepten van deze site. Ik zou zeggen vooral dooooorgaaan. Lanzerote ken ik daar ben ik een tijd geleden ook geweest en vooral als je de geschiedenis weet is het zeer indrukwekkend maar bovenal mooi warm weer ;-). Ik hoop verder dat jullie heel gelukkig zullen worden (blijven) in het nieuwe huis. Groetjes en nogmaals vooral dooogaaan. Nico

S
Sandra 31 januari 2017 om 21:13

Hoi Nico, wat leuk om te lezen! en super dat je veel inspiratie van de site haalt, dat is ook mijn doel :) En ik ben van plan om nog heel lang door te gaan dus dat komt goed! En lanzarote is idd heel indrukwekkend! gr sandra

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×