Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

De maand van LeukeRecepten – juni 2017

Begin juni zaten we nog lekker op Mallorca en daarna ging ik weer lekker aan de slag voor LeukeRecepten. Ook gingen we uiteten, redde ik een diertje van de straat en heeft Eric een nieuwe hobby.Kijk mee...

Toen we terug kwamen van vakantie heb ik Payo meteen opgehaald bij de opvang en lekker geknuffeld.

Tijdens de terugreis naar Nederland kreeg mijn neefje zelfs een klein kijkje in de cockpit van het vliegtuig.

Na heel veel tapas, cocktails en soms wel 3 toetjes van het buffet op vakantie maakte ik thuis een healthy bowl met o.a freekeh en veel groenten.

Samen met Jaimy maakte ik een aantal zomerse gerechten zoals deze plaattaart met aardbeien en kokos. Het recept is inmiddels online te vinden.

Omdat het ook in Nederland lekker weer was gingen we lekker buiten op het terras eten bij Paviljoen Genneper Parken in Eindhoven (tip: deze plek is ook kidsproof). Ik ging voor de truffelburger!

Tijdens het wandelen met Payo kwam ik een baby Vlaamse gaai tegen die zonder mama eenzaam op de stoep zat. Dus ik heb hem uiteindelijk meegenomen en in onze tuin gezet en te eten gegeven. Uiteindelijk toch de dierenambulance gebeld die hem hebben opgehaald.

De BBQ ging een aantal keer aan. Ook hebben we voor LeukeRecepten een aantal gerechten op de foto gezet die nog online verschijnen.

Ook Eric’s collega’s kwamen langs om te barbecueën en hadden deze mooie bos bloemen bij.

Ik ging een dagje shoppen in Maastricht en lunchte samen mijn vriendinnetje bij Puur van Wijck en ik nam het Zweeds tunnbrood (geen idee wat het was) maar het smaakte heerlijk.

Ik heb een aantal hele leuke samenwerkingen lopen op dit moment. Zo maakte ik voor de Jumbo 3 picknick hapjes: aardappeltortilla, pastasalade en tortillarolletjes.

En ik heb sinds kort een nieuwe verslaving, een hele gezonde gelukkig: kiwi’s. Ik eet nu dagelijks een SunGold kiwi, soms in een smoothie of gewoon om uit te lepelen. Houd jij ook van kiwi dan heb ik ook een hele leuke winactie lopen, bekijk deze hier.

Ik ging samen met Eric een hapje eten bij Gusto 040. Ik was hier nog niet eerder geweest en is heel goed bevallen. Ze hebben een gezellig terras en heerlijke mediteraanse gerechten op het menu.

Eric heeft sinds kort een nieuwe hobby: plantjes. We hebben inmiddels een hele verzameling in huis. Deze mini ananasplant is onze favoriet!

Zo ziet mijn keuken er uit na een kookdagje. En dan volgt het minst leuke gedeelte van mijn baan :(

Ik kreeg lekkere en gezonde foodpost: bimi, palmkool en broccoleaf van Van de Kromme leek. Ik maakte er een lekker soepje en roerbak mee. Binnenkort online.

De maand juli is vrij vol gepland. Zo hebben we komend weekend onze housewarming met hamburgerbuffet, gaan we naar North Sea Jazz en een paar dagen naar Italie! Tot de volgende maand!

 

Reacties

Laat je reactie achter

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×