Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

De maand van LeukeRecepten – mei 2017

In mei pakten we ons 'normale' leven weer op na de verhuizing en gingen we lekker op vakantie, kijk snel mee waar naar toe.

Begin mei bezochten Jaimy en ik een nieuwe hotspot in Eindhoven: DownTown Gourmet market! Een overdekte foodmarket met heel veel lekker, lees er in deze review alles over.

Ook gingen Eric en ik uiteten bij Pezzaz in Nuenen. We namen het seizoensmenu met een heel lekker toetje van lemoncurd, yoghurtijs, ananas en rabarber.

Tijdens een kookdagje maakten Jaimy en ik een heleboel nieuwe zomerse recepten. De gevulde ananas staat inmiddels online!

De Manoir Grignon Muscat Sec van Abels Wijnen is verkozen tot dé Nederlandse Aspergewijn 2017 en ik kreeg hem thuis. Jij kunt hem nu ook met korting bestellen: met de code ASPERGEWIJN ontvang je €5,- korting op een doos van 6 flessen van deze Muskat wijn geldig t/m 24 juni (1 bon p.p.)

Ik kreeg leuke foodpost binnen! Namelijk het boek Dafne Likes, alle favo recepten van Dafne Schippers gebundeld in een boek van meer dan 200 pagina’s incl. handige menu’s.

En er is weer een nieuwe Tony’s op de markt! De tropische smaak melk framboos en meloen. Heel lekker weer maar de meloen smaak komt vind ik niet heel erg goed naar voren komen.

27 mei was onze trouwdag, we waren precies 1 jaar getrouwd. Benieuwd naar onze bruiloft afgelopen jaar? Neem dan hier een kijkje :)

Eind mei was het eindelijk zo ver: vakantie! Samen met mijn schoonfamilie gingen we 10 dagen naar Mallorca. Lekker genieten, en dat hebben we gedaan. Deze foto is gemaakt bij de Kathedraal van Palma de Mallorca.

Iets wat regelmatig bij ons op het menu stond: gambas a la ajillo. Heerlijk!

Ook het buffet in het hotel Zafiro in PalmaNova waar we verbleven was elke dag super. Alles werd vers bereid en er was veel keuze. Ondanks dat ik geen groot fan ben van buffetten was ik echt positief verrast en heb ik heerlijk gegeten.

We gingen een dagje naar de hoofdstad Palma de Mallorca op ca 20 min afstand. Daar ontdekte we een leuk tapas tentje met heerlijke hapjes. Binnenkort deel ik deze en nog meer hotspots in een blog.

Wat ook een aanrader is om met de oude houten trein naar Soller te gaan. Deze vertrekt naast het gewone treinstation van Palma de Mallorca en eindigt in het pitoreske dorpje Soller in de bergen. Ook mijn kleine nichtje en neefje hadden genoeg lol in de trein :)

Ook ijsjes hoorden dagelijks bij het menu :)

In de middag gingen we vaak lunchen of borrelen bij leuke strandtentjes. En wat daar absoluut niet mag ontbreken is sangria!

We hadden geluk met het weer, elke dag scheen de zon met uitzondering van 1 dag.

Eergisteren zijn we weer terug gekomen, en nu weer vol aan de bak! Tot volgende maand.

Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (0)

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Eendenborst met cranberry compote
Mini kerstboom pizza’s
Coquilles met zoete aardappelpuree
Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg