Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

De maand van LeukeRecepten – november 2017

November leek een vrij rustige en normale maand maar als ik terugblik wel met hele leuke momenten en vooral heel veel lekkers. Dit was niet mijn gezondste maand :) En ik heb weer flink gekookt zodat ik klaar ben voor de Kerst, in deze blog alvast een klein voorproefje.

In november kwamen er reviews online van 2 nieuwe bakboeken. Eentje van Laura’s bakery. Ik maakte een echte vlaai met banketbakkersroom en perzik.

En eentje van Rutger bakt waarbij ik voor het eerst in mijn leven aan de slag ging met het zelf maken van bladerdeeg. Deze knapperige ster met tappenade is het eindresultaat. Beide boeken zijn aanraders voor op je verlanglijstje.

Ik had een leuke borrel van het mediabureau waar ik mee samenwerk met daarin een terugblik op 2017 en een vooruitblik naar 2018. Oja en lekkere hapjes natuurlijk :)

Stiekem kwamen er al een paar kerstrecepten online. Ik wilde eerst wachten tot na sinterklaas maar ik kon het niet laten om alvast een paar voorproefjes te geven zoals deze gegratineerde asperges.

En voor 5 dec kwam er ook een en ander online. Zoals deze mooie pepernotentaart met Speculoos vulling. Ik was echt super blij met het resultaat.

En ook deze soezentoren kwam online, daar was ik ook zo blij met het resultaat. Ik heb altijd een plaatje voor ogen voordat ik begin met koken en bakken en dan is het extra genieten als het echt zo er uit ziet of zelfs beter.

Ik kreeg weer hele leuke foodpost! De nieuwe smaak van Tony’s: Melk cranberry pompoenpit. Pas op, hij ligt maar een half jaartje in de winkels tot een nieuwe estafette reep het overneemt.

De nieuwe eetkalender 2018 van Francesca kookt. Met heel veel recepten en kant en klare boodschappenlijstjes. Binnenkort volgt de review online.

En om te vieren dat de nieuwe site van Things for Drinks online is trakteerde ze op mooie nieuwe glazen van Libbey mét goude rand. Lekker feestelijk voor de feestdagen. PS: ze hebben ook leuke cadeausets!

Jaimy heeft mij deze maand flink geholpen met het maken van Kerstrecepten. Hier druppelt ze glazuur over een cranberry babka. Kan niet wachten om het recept met jullie te delen.

Mijn nichtje Lois van net 1 stap er inmiddels al flink op los en is Payo’s grootste fan en wil altijd mee wandelen :)

Tijdens een bezoekje aan het centrum van Eindhoven haalde ik wat lekkers bij The Happiness Cafe namelijk bliss balls van rode biet. Gezond en lekker!

Ik ging sinds lange tijd weer eens naar een concert, Nelly kwam naar Eindhoven dus daar moest ik bij zijn. Het was een kort maar krachtig optreden!

En ik ging met Eric uit eten bij ons favo restaurant in Nuenen: Pezzaz. We gingen voor het verrassingsmenu en dat was een goeie keuze.

Kijk Eric eens even genieten van deze pulled pork met stoofpeer en een bitterbal met wild.

Mijn eerste oliebol dit jaar was een feit! Na een bezoekje aan de Ikea kon ik het niet laten om bij de uitgang een oliebol mee te nemen.

Ik ging een dagje winkelen met mijn vriendin en mijn nicht in Nijmegen. We lunchte bij de Blonde Pater, een aanrader om een keer naar toe te gaan.

Heel veel blaadjes, overal!

Het volgende maandoverzicht komt in begin januari online. Niet te geloven dat het dan alweer 2018 is! Hopelijk hebben we er dan mooie en fijne feestdagen op zitten met heel veel lekker eten :) Nog geen idee wat je gaat koken met Kerst? Bekijk hier al mijn kerstrecepten.

Reacties

Laat je reactie achter

v
vinti 10 december 2017 om 17:56

gewoonweg geweldig

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×