Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

De maand van LeukeRecepten – overzicht 2017 en december

In deze blog wil ik even stilstaan bij het afgelopen jaar en ik vertel je meer over mijn feestdagen in december. Ook wil ik jullie bedanken voor jullie bezoekjes op mijn site afgelopen jaar.

Soms moet ik mezelf even knijpen en er bij stilstaan dat er elke dag zoveel mensen een receptje komen opzoeken en maken van LeukeRecepten. Het gemiddelde lag rond de 40.000 per dag. Dat is gewoon een vol voetbalstadion, echt bizar. En super leuk om te zien dat het nog steeds groeit.

In 2018 ben ik van plan zeker door te gaan met het maken van lekkere recepten en het schrijven van leuke blogs. Ik heb nog heel veel lekkere receptjes op de planning en in mijn hoofd. Dus mijn inspiratie is nog lang niet op :). Ik hoop jullie ook dit jaar terug te zien op mijn site en genieten van al het lekkers. Ook op mijn social kanalen zoals Facebook en Instagram kun je elke dag mijn nieuwste recepten bewonderen en kijkjes achter schermen. De beste wensen voor 2018 iedereen!

Ps: onderin deze blog lees je nog meer plannen voor 2018!

We begonnen 2017met een mini vakantie naar Lanzerote want ik was wel even klaar met de kou in Nederland en we wilde er nog even lekker tussenuit want er stond een verbouwing op de planning.

Eind 2016 kochten we namelijk ons droomhuis dat dus nog wel flink verbouwd moest worden. In januari was het veel verhuisdozen inpakken en dingen regelen voor de verhuizing.

Eric was jarig in februari en ik maakte deze mooie chocolade taart voor hem met aardbeien.

In maart lag het LeukeRecepten magazine voor het eerst in de winkels! Het was super spannend en leuk en heeft heel wat werk en energie gekost maar ik was echt super blij met het resultaat. Of er in 2018 ook een magazine komt dat vertel ik je binnenkort…

In maart kregen we sleutel van ons nieuwe huis en kon de verbouwing eindelijk beginnen!

Omdat we ook in ons huis woonden tijdens de verbouwing was het vrij hectisch en weinig ruimte om te koken. Gelukkig konden we regelmatig terecht bij mijn schoonouders om een hapje mee te eten, zoals deze Indische maaltijd, of bij mijn vriendin Sylvia.

En het was een goed excuus om vaak te gaan uit eten. Zoals hier bij Mood, een van mijn favo restaurants in Eindhoven waar we tevens vierden dat ons oude huis ook super snel was verkocht.

In april werd eindelijk onze nieuwe keuken geplaatst door Loomans. En tot op vandaag nog steeds super blij mee.

We gingen voor het eerst naar het strand met Payo die zich daar lekker heeft uitgeleefd. In 2018 wil ik dit zeker vaker gaan doen.

Nadat de nieuwe tegelvloer er in lag, muren gestuct en geverfd waren, parket opgeschuurd was en het plafond gedaan was konden we eindelijk beginnen met inrichten. Het eindresultaat kun je trouwens vinden in deze blog.

In 2017 heb ik heel veel lekkere foodpost gekregen, dank daar voor! Mijn favo post blijft toch wel die van Tony Chocolonely :)
 
Ook gaf ik een super leuke kookworkshop met de Bosch Autocook in Amsterdam. En ik hoop dat ik 2018 weer van dit soort leuke samenwerkingen mag doen.

Bijna elke vrijdag kwam Jaimy mij helpen met het koken van nieuwe recepten, uitwerken van blogs en nog veel meer. Fijn om wat extra handjes te hebben want soms was het erg druk. Gelukkig was 2017 al minder hectisch als 2016 en heb ik beter leren plannen.

Eind mei gingen we 10 dagen naar Mallorca met mijn schoonfamilie inclusief mijn neefje en nichtje. Echt super leuk! We hebben heerlijk genoten van de heerlijke tapas en sangria :)

In de zomer ging de BBQ vaak aan en heb ik veel nieuwe recepten gemaakt voor LeukeRecepten. Ook omdat zomers je het meeste en beste licht hebt (dat mis ik nu in de winter wel echt).

Ook was ons huis eindelijk klaar en gaven we een housewarming met een hamburgerbuffet. Wil je er meer over lezen bekijk dan deze blog.

In juli gingen we ook nog 2 dagen naar Abruzzo naar John en Ilona van B&B Casa la Farfalla Bianca voor een lekkere foodtour door deze authentieke streek van Italië.

En we bezochten North Sea Jazz wat bij ons jaarlijks op de planning staat. En elk jaar eet ik er een broodje falafel, zo lekker!

In augustus besloot Eric om een dagje minder te gaan werken bij zijn huidige werkgever en 1 dag in de week mij thuis te helpen met LeukeRecepten. Eric maakt bijna altijd de foto’s en video van de recepten maar dat gebeurde dus bijna altijd in de avonduren en in het weekend. Dat is nu dus grotendeels verplaatst naar de donderdag wat erg veel rust geeft.

Mijn broert(je) ging trouwen en daarvoor ging ik voor het vrijgezellenfeest van zijn aanstaande vrouw naar Berlijn waar ze samen wonen.

En in september was het eindelijk zo ver en gaven ze elkaar het jawoord tijdens een prachtige dag.

Mijn kleine neefje en nichtje groeiden als kool en werden afgelopen jaar 1 en 3 jaar oud.

Ook ik zelf was in september jarig en werd 31 jaar. Ik moet nog steeds regelmatig mijn ID laten zien als ik wijn koop dus dat voelt goed haha.

Ik werkte flink door en elke donderdag kwam er een video online op mijn Youtube kanaal. En de videos worden steeds beter en leuker vind ik :)

In oktober gingen we een weekje naar Madeira, wat was dat mooi! De natuur was echt prachtig, heerlijk weer, lekker eten en hele leuke mensen.

Ook heb ik er veel nieuwe dingen geproefd, benieuwd welke? Kijk dan deze blog.

En toen was het alweer november! Tijdens deze maand kookte ik alvast heel veel Kerstrecepten vooruit.

5 december vierde we Sinterklaas met mijn neefje en nichtje.

En toen was het opeens wit buiten. Payo moest even wennen maar gelukkig vond hij spelen met sneeuwballen wel leuk.

Bij winters weer hoort natuurlijk winterse kost, zoals deze hutspot die binnenkort nog online komt.

Voor kerst was ik eerste kerstdag verantwoordelijk voor het toetje bij mijn schoonouders. Ik maakte een meringuerol met lemoncurd die heel goed in de smaak viel. Hij komt voor Pasen online.

Tweede kerstdag gingen we brunchen met mijn familie. Helaas was Eric ziek en heeft hij haast niets gegeten.

En een oliebol mocht natuurlijk niet ontbreken in december! Maar met Oud&Nieuw kon ik er even geen meer zien want toen werd ik ziek. En terwijl ik dit typ ben ik nog steeds niet helemaal lekker maar hopelijk is dit geen voorbode op 2018!

Op de planning voor 2018
Voor 2018 staat ook weer van alles op de lijst, plannen genoeg! We willen meer gaan doen met video’s en ook wellicht de recepten gaan indelen voor verschillende diëten en allergieën omdat ik hier heel veel vragen over krijg. Maar meer dan 2000 recepten opnieuw taggen en indelen valt nog niet mee dus heb geduld :)

Verder staat er begin maart een vakantie gepland naar Lanzarote met mijn schoonfamilie, gewoon lekker relaxen. En verder hebben we nog niets geboekt maar staan Ierland en Ijsland hoog op het lijstje om te bezoeken.

Reacties

Laat je reactie achter

MS
Maaike Stet 3 januari 2018 om 15:02

Wat super leuk om te lezen allemaal! En wat een hoop bezoekersaantallen per dag, mag je zeker trots op zijn!

M
Mariëlle 3 januari 2018 om 18:35

Leuk om te lezen! Met zulke leuke en lekkere recepten is zo’n hoog bezoekersaantal niet zo gek natuurlijk ;) Heel veel plezier met alles het komende jaar!

S
Sandra 4 januari 2018 om 12:04

hoi Maaike, dank je wel! ja ben ik zeker! Jij ook een heel mooi 2018 gewenst.

S
Sandra 4 januari 2018 om 12:05

thanks Marielle, jij ook een heel mooi 2018 gewenst

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×