Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

De maand van LeukeRecepten – september 2016

September was een vrij drukke maand, maar gelukkig met heel veel leuke dingen. Kijk mee.

Het was begin september eindelijk tijd voor onze vakantie! We zijn een weekje in Portugal geweest. Eerst een paar dagen in Lissabon waar we o.a. een foodtour deden. Het verslag incl. 5 hotspots vind je hier.

En wat ben ik dol op die Pastel de Nata’s. Gebakjes met een soort vanille custard room. Ik heb er elke dag minstens 2 gegeten, oeps!

En daarna nog een paar dagen relaxen in de Algarve. Waar we ook heerlijk hebben gegeten en op zijn tijd een cocktail hebben gedronken.

Bij thuiskomst gingen we direct langs bij Eric’s broer en zijn vrouw die ondertussen een prachtig dochtertje hadden gekregen genaamd Loïs. Leuk, ik werd dus voor de tweede keer tante :). En uiteraard hoort daar beschuit met roze muisjes bij.

En wat had ik mijn hondje gemist! En hij ons ook, hij was helemaal door het dolle toen we hem ophaalden bij mijn schoonouders.

Na zo’n vakantie vind ik het altijd weer heerlijk om zelf aan de slag te gaan in de keuken. Het was nog lekker weer dus maakte ik o.a. een salade met gebakken zalm.

En ik ging in september voor het eerst op persreis, hoe leuk was dat! Ik ging met een groepje andere journalisten en bloggers naar Spanje om te zien hoe tomaten duurzaam worden geteeld en verwerkt voor Knorr. Het verslag vind je hier.

Ook deden we tijdens deze reis een kookbattle. Wie maakt het lekkerste gerecht én kruidenmengsel. En ik en mijn team wonnen met een gerecht van melanzane parmigiana en gevulde iberico ham.

Het is druk in foodbloggersland, veel bloggers hebben een eigen boek uitgebracht. Zo ook Laura, van Laura’s Bakery. Ik bezocht haar boeklancering en proefde haar heerlijke brownies uit haar Basis bakboek. Binnenkort verschijnt er ook een review van het boek online op LeukeRecepten.

Ook Brenda van Brenda Kookt bracht haar eerste boek uit: Snelle klassiekers met een twist. Tijdens haar boeklancering in Alkmaar smulde ik van haar heerlijke hapjes zoals viskoekjes, flamkuchen met witlof en een cheesecake toetje na. Ook hiervan komt nog een review online.

Oja en ik vergeet het bijna, ik werd 21 september 30 jaar! Ik vierde mijn verjaardag klein met wat familie en vrienden. Ik maakte o.a. een perzik plaataart en choco meringue die binnenkort online komt.

‘S avonds gingen we uit eten bij Zuid in Eindhoven. Ondanks dat we vrij lang moesten wachten op onze gerechten hebben we heerlijk gegeten.

En ik bracht ook een bezoekje aan de Celavita Fabriek. Wow, wat was dat indrukwekkend om te zien. Van aardappel van het land tot aardappel in zakje, vaak binnen 1 dag. Binnenkort meer op de site hierover.

Ik kreeg ook hele leuke foodpost van ZTRDG. Zij hebben de FoodWeLove box overgenomen en zit deze maand bomvol lekkere dingen.

En hier maak je mij ook altijd blij mee: de nieuwe smaken van Tony’s! En ik ben verslaafd aan de Melk Cola reep.

Inmiddels ben ik alweer druk bezig met nieuwe herfstrecepten en ik heb ook al een paar leuke dingen gemaakt voor Halloween. Kan niet wachten om het jullie te laten zien. Tot volgende maand!

 

Reacties

Laat je reactie achter

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×