Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Marokkaans

Lekkere marokkaanse recepten zoals couscous, Tajine , zaalouk en nog veel meer gerechten uit Marokko.

Pastilla met kip
  • Voorgerecht
  • 60 MINUTEN + 20 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • ***

Hartig maar toch zoet Marokkaans taartje met lekker gekruide kip in een krokant jasje van filodeeg

Chocolade pistache koekjes
  • Bakrecept
  • 40 MINUTEN + 30 WACHTEN + 20 OVENTIJD
  • 20 STUKS
  • **

Kleine brosse koekjes met een vleugje vanille en een topping van chocolade en pistachenootjes

Gevulde courgette met couscous
  • Hoofdgerecht
  • 60 MINUTEN + 25 OVENTIJD
  • 6 STUKS
  • **

Heerlijke gevulde courgettes met couscous, gehakt, dadels en walnoten geserveerd met een frisse yoghurtsaus

Amandel dadel truffels
  • Hapjes
  • 15 MINUTEN
  • 12 STUKS
  • *

Lekkere en gezonde truffels gemaakt van dadels, rozijnen en amandelen met een laagje kokos of pistache

Couscous met perzik en cashewnoten
  • Hoofdgerecht
  • 20 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Lekker makkelijk en licht recept voor vegetarische couscous met perzik, geitenkaas en cashewnoten

Marokkaanse groenteschotel
  • Bijgerecht
  • 30 MINUTEN + 32 OVENTIJD
  • 6 PERSONEN
  • *

Lekkere kruidige groenten zoals pompoen, zoete aardappels, aubergine en feta uit de oven  

Vis met couscous korstje
  • Hoofdgerecht
  • 35 MIN + 15 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Probeer eens deze heerlijke kabeljauw met een krokant korstje van couscous en peterselie

Couscoussalade met gebakken feta
  • Hoofdgerecht
  • 55 MINUTEN
  • 4 PERSONEN 
  • **

Frisse couscous met courgette, aubergine en granaatappel geserveerd met gebakken feta

Couscous met dadels
  • Hoofdgerecht
  • 15 MIN
  • 4 PERSONEN
  • *

Heerlijk recept voor vegetarische couscous met dadels, rozijnen, amandelen en fetakaas

Marokkaanse Tajine
  • Hoofdgerecht
  • 60 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Een heerlijk Marokkaans gerecht met kip, wortel, amandelen en zoete abrikozen bereid in een Tajine

Zaalouk (auberginepuree)
  • Voorgerecht
  • 60 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Een lekkere puree van tomaten en aubergine uit de Marokkaanse keuken die zowel als voorgerecht als bijgerecht opgediend kan worden

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×