Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Mijn 3 favo zoete Bugles vultips + recepten

Als ik ’s avonds moet kiezen tussen een zoete of hartige snack dan kan ik vaak geen keuze maken. Een chipje of een stukje chocolade? Hmm, lastig! Daarom heb ik nu dé oplossing: Bugles met zoete vulling!

Is dat lekker? Jazeker! Dat zoet en zout goed samen gaan dat bewijzen de combinaties zoals karamel en zeezout of bacon met honing al. En mocht je nu een vies gezicht trekken dan daag ik je uit om het toch eens te proberen. Natuurlijk is het ook een kwestie van persoonlijke smaak, maar ik weet zeker dat je versteld zult staan

En die combinatie Bugles met (room)kaas kennen we nu wel. Dus tijd voor iets nieuws! Ik maakte 3 lekkere dips: een met chocolade, met mangodip en stroopwafel karamel. Ik vond ze alle drie heel erg lekker, vooral die met stroopwafel. En ze zijn ook nog eens super makkelijk te maken. Ideaal om van te snacken tijdens een gezellig vrouwenavondje of een filmavond. Of verras je bezoek op je verjaardag eens met deze bijzondere combi’s, dat wordt gegarandeerd leuk.

Mocht je zelf nog een leuk idee hebben voor een vultip gooi hem dan op social media onder de hashtag #buglesvultip. En dit kan natuurlijk ook een hartige dip zijn zoals met pesto, avocado of surimi, net wat jij lekker vindt. Zo verzamelen we alle lekkere ideetjes bij elkaar en is er altijd volop inspiratie voorhanden. Want met die Bugles raak je maar niet uitgedipt! Kijk ook op www.bugles.nl

3 x recepten vultips

Vultip 1: chocolade

1 zak Bugles Naturel

Melk of pure chocolade (ca. 100 gr)

Amandelen (ca. 50 gr)

Hak de amandelen met een hakmolen of keukenmachine fijn. Smelt de chocolade au bain-marie boven een pannetje met heet water. Dip de Bugles met het puntje in de chocolade en haal ze door de nootjes. Leg ze op een stukje bakpapier om ze te laten drogen.

Tip: je kunt ook de gesmolten chocolade in een mini fonduepannetje met waxinelichtje op tafel zetten met een bordje met de gehakte nootjes. Zo kunnen jij en je gasten zelf dippen.

Vultip 2: mango

1 zak Bugles Sweet Chilli

100 gr mango

200 gr roomkaas
3 eetlepels honing

 

Meng de roomkaas met de honing. Pureer de mango met een hakmolen of blender fijn. Roer het mangomengel in een paar scheppen door het roomkaasmengsel. Garneer eventueel met wat extra stukjes mango.

Tip: deze mango dip is extra lekker bij de licht pittige Sweet Chilli variant.

Vultip 3: karamel stroopwafel

1 zak Bugles Naturel

2 stroopwafels

5 blokjes fudge en een scheutje slagroom of gebruik karamelsaus

200 gr roomkaas

Snufje kaneel

 

Smelt de fudge au bain marie met een scheutje slagroom. Roer af en toe door, het duurt ca 15 min tot de fudge gesmolten is en er een karamelsaus ontstaat. Hak ondertussen de stroopwafels met een scherp mes of hakmolen fijn. Schep ze samen met een snufje kaneel door de roomkaas. Schep er ook 2 eetlepels van de karamelsaus door. Doe de dip in een kommetje en garneer met wat stukjes stroopwafel en wat extra karamelsaus.

Dit is een gesponsord artikel

Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (6)
Debby - Reageren 24-08-2016 om 16:42 uur

Met chocolade lijkt me lekker

Sandra - Reageren 24-08-2016 om 16:37 uur

hmmm lekker!

Tim Wils - Reageren 24-08-2016 om 15:54 uur

Leuke variatietips :)

Tim Wils - Reageren 24-08-2016 om 14:20 uur

Leuke variatietips :) bijna jarig, dus dan kan ik ze uitproberen.

Gerard - Reageren 24-08-2016 om 14:16 uur

Lekkere recepten hoor!

Petra - Reageren 21-08-2016 om 20:43 uur

Vindt ik leuk

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes