Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Mona verbreekt Europees record Grootste Toetjesfeest!

Afgelopen zaterdag was het één groot feest in het Zijdebalen theater in Utrecht. Mona vierde er de 20ste verjaardag van het Toetje van de maand. Dat betekent dat er dus al meer dan 200 verschillende smaken zijn uitgebracht. Ik was er bij, ik ben namelijk altijd in voor een feestje… en een toetje natuurlijk!
 
Rond 11 uur kwamen Eric en ik aan en stond er al een grote rij voor de deur. Er hing een gezellige sfeer en een aantal fanatiekelingen waren zelfs verkleed. Bij binnenkomst kwam ik helemaal in de Mona sfeer. Er hingen kroonluchters van Mona puddingbekers aan het plafond en iedereen kreeg zijn eigen ‘Mona kroontje’ op zijn hoofd. De zaal was al aardig gevuld met mensen, maar dat moesten er nog meer worden. Naast het vieren van de 20ste verjaardag wilden we vandaag namelijk het wereldrecord van het Grootste Toetjesfeest verbreken!
 
blog toetjesfeest 01
blog toetjesfeest 01

Toen de meeste mensen binnen waren gaf Xander de Buisonjé een optreden en mocht hij tevens de eerste hap nemen van het allernieuwste Toetje van de Maand: de Feestpudding! Dit feestelijke toetje bestaat uit een luchtige slagroompudding met een abrikozensaus en gekleurde balletjes en smaakt overigens heerlijk. Deze pudding is speciaal ter ere van het 20-jarig bestaan van het Mona Toetje van de Maand ontwikkeld. “In de afgelopen twintig jaar zijn er ruim 200 unieke toetjes bedacht en in de schappen gekomen. Elk toetje is ontwikkeld en bedacht naar de laatste ideeën en trends” vertelde toetjesbaas Thomas Gribnau.

 
Voordat de rest in het Zijdebalen Theater mocht gaan smullen van de toetjes werd er een ‘puddingwave’ ingezet. In de hele zaal gingen de armen met puddingbekers de lucht in, hoe leuk was dat! In deze video kun je zien hoe dat er ongeveer aan toe ging.
 

blog toetjesfeest 01

blog toetjesfeest 04


 

 

 
Nadat iedereen had mogen genieten van de Mona toetjes kwam het verlossende woord. Met 726 toetjesfans hadden we nèt geen wereldrecord gehaald. Wel hebben we een Europees record neergezet! Bovendien was het een feest om zo veel mensen, van jong tot oud, samen te zien genieten van een toetje. Na afloop kregen we nog een goodiebag mee naar huis, om thuis na te kunnen genieten van de Feestpudding.
 
Met het behalen van het Europees record start direct de “Verkiezing van het Toetje van de Maand Allertijden”. De twee winnende toetjes komen in september en oktober tijdelijk terug in de winkel! Toen ik thuis kwam van het evenement heb ik meteen even mijn stem uitgebracht op www.mona.nl . Ik was aan het twijfelen tussen de Carrotcake met Icing saus en de Tompoucepudding met oranje fondant saus. Uiteindelijk ben ik voor de laatste gegaan. Heb jij ook een favo Toetje van de Maand die absoluut terug moet komen? Breng dan ook je stem uit op www.mona.nl of op www.facebook.nl/mona. Stem op jouw lekkerste toetje van de maand van de afgelopen 20 jaar.
 

Reacties

Laat je reactie achter

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×