Nieuws, foodpost & hotspots – februari 2021

In dit maandoverzicht lees je over Eric's verjaardag, welke nieuwe recepten er binnenkort online komen, nieuwe plannen voor LeukeRecepten en leuke (afhaal)hotspots!

De maand februari stond natuurlijk ook in het teken van sneeuw en ijs. Hoewel ik het 2 dagen leuk vond was ik er ook snel weer klaar mee. En onze hond Payo ook, maar we hebben wel nog even leuke foto’s gemaakt van dit bijzondere moment.

Op 8 februari was Eric jarig, we hebben het niet echt gevierd maar ik had wel een taart gebakken, een citroen meringue. Dit vernieuwde recept komt binnenkort online.

Achter de schermen is er weer flink gekookt, gebakken en gefotografeerd. Een paar recepten die ik heb gemaakt en binnenkort online komen zijn: vis met citroen uit de oven, pasta all'arrabbiata en havermoutkoekjes.

Zelf doen we nooit veel speciaals met Valentijn maar het leek me nu wel leuk om een diner te bestellen voor ons tweetjes, en dat werd het valentijnsmenu van restaurant Welp in Eindhoven met een romantisch dessert :)

Ook bestelden we bij keer bij Roll or Bowl, hier kun je lekkere recepten bestellen als wrap of een salade. En ze bezorgen in heel Eindhoven en omstreken en staan ook op diverse plaatsen en tijden met een foodtruck. ik had een roll met o.a. zwarte rijst en tempeh.

En wist je dat je ook cocktails kunt bestellen en laten bezorgen? Wij bestelden er een paar bij Luzt die je thuis alleen nog even kort met wat ijs moet shaken. Heel lekker!

Achter de schermen zijn we met veel leuke nieuwe dingen bezig, we lanceren binnenkort namelijk iets nieuws en vrij unieks. Het heeft alles te maken met inspiratie en recepten voor heel de week. We zitten nu in de testfase en als alles goed gaat gaan we in maart live.

Ook ben ik al bezig met nieuwe recepten voor Pasen en Koningsdag. Geen idee hoe we dit gaan vieren dit jaren maar iets lekkers maken kan altijd :)

Eric en ik liepen de stadswandeling in Eindhoven, een super leuk initiatief dat ook in andere steden bestaat. Je krijgt een route per mail en gaat dan langs diverse horeca stops voor lekkere hapjes en drankjes.

Naast de sneeuw leek het sommige dagen ook wel soms bijna lente. Ik heb al flink in de tuin gewerkt en de bosui en peterselie in mijn moestuintje heeft de vorst gelukkig overleefd, maar er is wel nog werk aan de winkel.

En ik heb ook al lekker buiten in de tuin geluncht. Deze keer had ik lekkere crackers gemaakt met avocado, geitenkaas, chilipeper en kiemen.

Tof! We stonden in week 8 in Vriendin magazine met een aantal van onze recepten uit ons kookboek. Het is en blijft bijzonder om je eigen foto’s en gerechten zo groot terug te zien in een magazine. Benieuwd naar ons boek? Klik hier.

Ik kreeg ook weer hele lekkere en leuke post met nieuwe producten, zoals deze vegan chocoladerepen van Hands off my chocolate. En ze zijn net zo lekkere en romig als repen op basis van melk. Nu te koop in de winkel.

En 3 ondernemende studenten hebben iets heel moois ontwikkeld: Snecco. Dit is heerlijke chips van Nederlandse bodem in een recyclebare verpakking. Want met de standaard plastic zakken met aluminiumfolie aan de binnenzijde kan dit niet. Ze zijn te koop bij Jumbo in Brabant en hopelijk snel op meer plekken.

1 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Laat je reactie achter

Maria Westreicher 6 maart 2021 om 17:01

Heerlijke recepten, heel mooi gepresenteerd, ga proberen!

Beantwoorden

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!