Nieuws, foodpost & hotspots – januari 2021

We zitten alweer even in 2021 en ik blik in deze blog terug op de maand januari! Over de lockdown maar ook over leuke dingen, nieuwe recepten en producten!

Laat ik eerst nog even kort terugblikken op oudjaarsdag en nieuwjaarsdag, die waren zoals verwacht erg rustig. We deden spelletjes met ons neefje en nichtje in pyjama, aten oliebollen en dronken champagne.

Hoewel iedereen volgens mij blij was dat we 2020 achter ons konden laten stond er begin 2021 nog niet veel beters te wachten, de lockdown werd verlengt en aangescherpt. Dit valt iedereen zwaar en ik probeer ook positief te blijven en uit te kijken naar leuke dingen. Straks weer lekker uit eten, op vakantie en een gezellige barbecue in de tuin met familie of vrienden. En ik knuffel veel met Payo :)

Hoewel ik niet echt van de goede voornemens ben probeer ik wel verantwoord te eten. En als ik lekkere trek heb dan geniet ik van een rijstwafel met pindakaas en banaan.

Of een heerlijke lunch van toast met avocado, gebakken ei en champignons. Echt een lekkere combi!

Ik deed mezelf dit jaar een abonnement cadeau van Bloomon, elke 2 weken krijg je een nieuwe bos bloemen thuis gestuurd. En dat maakt het thuis net even iets leuker.

Volgens mij is heel Nederland aan de wandel geslagen, want dat is erg gezond en kom je toch nog even uit huis. Ik wandel sowieso 3 x per dag met onze hond Payo maar geniet er nu extra van, alleen als het regent iets minder.

Naast de vele gezonde recepten die worden bekeken in januari op onze site, waren ook bakrecepten populair. Zeker toen de scholen nog gesloten waren was bakken denk ik een hele populaire activiteit. En ook bij mezelf, ik heb heel wat lekkers gemaakt zoals een boterkoek met appel, stroopwafelcake en monchou truffels. Deze recepten kun je dus binnenkort online verwachten.

Er ging ook wel eens iets mis. Ik maakte filodeegrolletjes maar die barstte allemaal open in de oven. Dus die ga ik nog een keer opnieuw maken.

Een van de goede voornemens (die ik al een paar maanden volhoud) is hardlopen. Ik probeer 2 a 3 x per week een stuk te gaan rennen. Ik kom steeds meer in een flow en ontdek mooie nieuwe stukken natuur in onze buurt.

op 30 januari was het nationale croissant dag en daarom maakte ik een lekker receptje met de croissants van Crisp. Want die zijn echt heerlijk! Ik belegde ze met roomkaas, fruit en hazelnootpasta!

Ik bakte kroketten, die waren erg goed gelukt! Binnenkort komt het recept online want ze hebben een hele bijzondere vulling.

Dat er geen events meer plaatsvinden wil niet zeggen dat dat niet online kan. Ik volgde samen met mijn schoonbroer een cocktailworkshop van het alcoholvrije spirit merk Seedlip. We maakte 4 cocktails die echt heel lekker waren. Vooral die met grapefruitsap, citroensap, Seedlip, suikersiroop en steranijs.

Ik kreeg ook nog hele leuke en lekkere foodpost om te proberen. Een uitgebreid koffiepakket van Coffeemeister, bij deze webshop bestel je makkelijk online je koffie. Van gemalen tot bonen en cups en erg betaalbaar. Met de code: 'LEUKERECEPTEN2021' krijg je bovendien 10% korting op je bestelling!

De maand januari stond natuurlijk in het teken van dry januari, en daarom ontving ik een box van alcoholvrije wijnen van Vinobox. Ik heb er inmiddels 2 getest en die waren erg lekker, hoewel je lichtjes proeft dat ze alcoholvrij zijn maakt dat ze voor mij niet minder lekker.

Zelfs Payo kreeg foodpost! Hij is een echte influencer hond nu haha. Van Edgar en Cooper kreeg hij brokken, snacks en natvoer. En ze doneren 10% van hun winst aan een goed doel in Sri Lanka. Payo is heel blij met deze post!

Tony Chocolonely kwam met een heel bijzonder pakket. Namelijk 4 lookalike chocolade repen om aandacht te geven aan feit dat veel chocolademerken nog steeds cacaobonen gebruiken van boeren die geen eerlijke prijs krijgen met moderne slavernij tot gevolg. En deze repen liggen o.a. bij AH, Bijenkorf en Marqt.

Volg me ook op Instagram voor nog meer updates en kijkjes achter de schermen en de nieuwste recepten natuurlijk!

Vind je dit leuk?
0 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel