Nieuws, foodpost & hotspots – juni 2019

Juni was warm! Daarom zocht ik regelmatig verkoeling in een ijsje, ging de BBQ regelmatig en aan bezochten we een tof foodfestival. En we vierde feest want er was iemand jarig! Lees snel verder...

Begin juni was er een heftige storm, ook in Eindhoven heeft het echt flink gewaaid en gestormd. De volgende dag zag ik wat het weer teweeg had gebracht, ik zag heel veel verschillende omgewaaide bomen bij ons in de buurt. Dat was even schrikken. 

We aten een hapje bij Usine in Eindhoven. Als we niet weten waar we moeten gaan eten dan is dit onze vaste spot. Omdat het zo groot is, is er bijna altijd wel plek en het eten is lekker en betaalbaar. Deze keer ging ik voor een vegetarisch gerecht met bloemkool, erg lekker!

We bezochten een van onze favoriete festivals van het jaar, de Flavour Fair van Big Green Egg. Wat hebben we weer gesmikkeld en gesmuld en veel inspiratie opgedaan voor op onze eigen Big Green Egg. 

We organiseerde verschillende keren een BBQ bij ons thuis met lekkere hapjes en gerechten. Soms maak ik veel zelf zoals salades of spiesjes, maar als ik weinig tijd heb dan koop ik het ook kant en klaar in de winkel. In een van mijn nieuwe blogs vind je mijn complete boodschappenlijst en tips om een BBQ te organiseren.

Ik kreeg een hele lekkere cheesecake opgestuurd, de afzender was onbekend. Maar niet lang daarna volgde weer een pakketje die de maker had ontmaskerd. Het was Sabine van Oh My Foodness die haar eigen cheesecake bakmix op de markt heeft gebracht. En hij is echt super lekker! Te koop bij Jumbo.  

Nieuw: stazakken van BitesWeLove. Vier nieuwe grote verpakkingen met bites van gekruide en geroosterde noten en andere spannende ingrediënten zoals gechocolateerde edamame, gezouten groene erwten en chili-lime tuinbonen. Te koop bij o.a. AH.

Eric en ik gingen een weekendje weg naar Amsterdam. Ik had een super tof hotel uitgezocht: Hotel Jakarta. Van binnen is het net een jungle en bij het ontbijt serveren ze spekkoek en nasi. Echt een aanrader! 

We bezochten verder o.a. de botanische tuin en aten heerlijk bij Dignita en de Plantage. Eric ging tijdens de lunch bij Dignita voor de pannenkoeken en ik voor een healthy bowl. Yum!

Ik kreeg een grote doos met wc papier, maar heel leuk en bijzondere toiletrollen. Het eerste eco-sexy toiletpapier dat gemaakt is van gerecyclede grondstoffen & dus 100% boomvriendelijk, en de helft van de winst wordt besteed aan het bouwen van toiletten in ontwikkelingslanden. Te bestellen via The Good Roll!

Lunchen in stijl doe je met de Boho Tiffin! Deze mooie lunchbox gemaakt van duurzaam RVS is ideaal om je salade, fruit, ontbijt of zoete snack in mee te nemen. En hij ziet er ook nog eens super leuk uit! Houd mijn Instagram goed in de gaten want ik geef er binnenkort 3 weg!

Er was er een jarig en dat was… Payo! Ons hondje werd alweer 7 jaar. Het is elke dag weer genieten van dit vrolijke beestje. Ik hoop dat hij nog heel lang bij ons mag blijven. Als cadeau kreeg hij een varkensoortje, die hij overigens heel eng vond en niet lustte haha. En hij kreeg een balletje van ons nichtje Lois, daar was hij wel blij mee. 

Ik ging op bezoek bij mijn ouders en samen aten we ijs bij Mr. & Mrs in Panningen, mijn hometown waar ik ben opgegroeid. Het was lastig kiezen van de ijskaart, maar ik ging voor de yoghurt coupe met aardbeien, echt super lekker! Het is maar goed dat ik er niet meer in de buurt woon ;)

De afgelopen tijd heb ik bijna 40 recepten bedacht, gekookt en gefotografeerd voor HAK. En hoe leuk is het om deze terug te zien in advertenties, op de website van HAK en tv reclame! Daar ben ik super trots op en ik ben inmiddels echt fan geworden van deze makkelijke zakken met groenten, bonen en/of saus.

Verder kookte ik heel veel lekkere nieuwe recepten die inmiddels online staan of binnenkort online komen o.a. nieuwe BBQ recepten, gazpacho, venkelsoep en citroen kwarktaart.

Het was warm eind juni, heel warm! Dus tijd voor een watergevecht met je neefje en nichtje! Gelukkig werken Eric en ik allebei voor onszelf en kunnen we daar makkelijk overdag een paar uurtjes voor kunnen vrijmaken die we ‘s avonds weer inhalen. 

En ik heb heel veel ijsjes gegeten deze maand, een van mijn favoriete is en blijft toch wel een split.

In juli gaan we nog een paar dagen naar Zuid Spanje, daar heb ik veel zin in! Ik wens jullie ook alvast een fijne vakantie en zomerse dagen en tot volgende maand! Wil je op de hoogte blijven nieuw recepten, weetjes en persoonlijke updates? Volg me dan op Instagram.

1 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Laat je reactie achter

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!