Nieuws, foodpost & hotspots – juni 2020

Een kijkje achter de schermen met nieuwe recepten, hotspots en de nieuwste producten verzameld in deze blog!

We bestelde heerlijk eten bij Bamiyan, een Afghaans restaurant in Eindhoven. Zo lekker weer! Dit kan ik wel elke dag eten. 

Hoe staat het met ons LeukeRecepten kookboek? Goed! We hebben inmiddels alle teksten en foto’s ingeleverd en zijn nu bezig met de laatste correcties op de vormgeving. En goed nieuws, in plaats van 85 passen er meer dan 100 recepten in het boek!

Op 15 juni was onze hond payo jarig, is alweer 8 jaar oud geworden. Hij begint al langzaam grijs te worden op zijn snoetje maar is nog altijd enthousiast als een puppy. Nu het lekker weer is mag hij regelmatig het laatste beetje van ons ijsje oplikken, lekker dat ie dat vind! 

Ik bezocht mijn favoriete ijssalon in Eindhoven: Intelligentia op Strijp S. Ze hebben er altijd verrassende smaken en hadden deze keer een Efteling thema. Oja en de hele salon is roze!

Na een lange tijd bezochten we vrienden van ons in Maastricht. Samen met onze honden maakte we een wandeling in de heuvels van Maastricht, echt mooi daar! 

Speciaal voor vaderdag bakte ik de lievelingskoekjes van mijn schoonvader. Welke dat zijn zie je binnenkort op mijn site als ik het recept deel.

Deze maand stond het onderwerp racisme centraal mede door Black Lives matter. Ook ik ben me de laatste tijd meer in het onderwerp gaan verdiepen en heb o.a. een interessante docu gekeken: Why we hate op NPO. Een aanrader om te kijken. 

We gingen uit eten bij Welp in Eindhoven. Het was fijn om lekker op het terrasje buiten te kunnen genieten van een lekkere maaltijd. Ik ging o.a. voor de carpaccio van courgette en heilbot als hoofdgerecht.

Ook de barbeque ging weer een paar keer aan. We maakte flammkuchen die je op de Big Green Egg echt perfect bakt! Ook maakte ik een aantal nieuwe barbecue recepten die binnenkort online komen. 

Ik deed een pink chai tea latte bij Good Tea Stories in Eindhoven met een vriendin. Zo lekker en een leuke plek op Strijp S om thee te drinken met een (vegan) stukje taart er bij.

We gingen een weekendje naar Zeeland, naar Dishoek. Lekker naar het strand maar we namen ook de laptop mee om af en toe te werken. De eerste avond aten we aan het strand bij De Zeebries, ik ging voor de curry met garnalen. 

Langs het strand kun je heel mooi wandelen in de duinen, zo heb je mooi uitzicht op het strand en de leuke strandhuisjes. 

De andere avond aten we bij strandtent Piet Hein, daar gingen we samen met collega-vrienden voor een uitgebreide hapjes plank en daarna had ik alleen nog maar ruimte voor een salade. 

We werden getrakteerd op een mooie zonsondergang, dat moest natuurlijk even vastgelegd worden!

Ik kreeg weer lekkere foodpost, en hierbij een update van allemaal nieuwe producten. Ik ben groot fan van de vleesvervangers van Vivera en ik kreeg hun nieuwe plant chicken tenders opgestuurd en de schnitzel met Beemsterkaas. Beide waren erg lekker, zeker de plant chicken tenders zijn voor herhaling vatbaar! 

Misschien ken je Soof al van hun siroop en ze hebben nu iets nieuws! Soof Sparkling. de eerste frisdrank in Nederland zonder toevoegingen. Alleen bubbelwater, fruit, kruiden en bloemetjes. Heerlijk voor op een warme dag! Bekijk hun site voor de verkooppunten.

Nog een lekker nieuw drankje: Licor 43 Fresco. Een verfrissend drankje met sparkling fruitsap gecombineerd met Licor 43. Een lekkere cocktail die beschikbaar is in 2 smaken: lemon en berry, 

Een tijdje geleden bestelde ik een verspillingsbox van Verspilling is verrukkelijk. In deze box vind je allemaal producten gemaakt met ingrediënten die anders verspild zouden worden. Echt een leuk en lekker initiatief. bestel de box op hun website.

Wil je op de hoogte blijven nieuw recepten, weetjes en persoonlijke updates? Volg me dan op Instagram.

1 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Laat je reactie achter

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!