Nieuws, foodpost & hotspots – maart 2019

De maand maart bracht een aantal veranderingen! Gelukkig allemaal goede en positieve veranderingen, en we gingen een weekje er tussenuit! Lees snel mee:

Begin maart ging de vernieuwde site van Leukerecepten online! Na een half jaar er achter de schermen aan hebben gewerkt was het moment eindelijk daar! Eigenlijk voelt de nieuwe site al helemaal vertrouwd en alsof hij altijd al zo is geweest. Wil je meer lezen over de nieuwe features, klik hier.

Om dit te vieren gingen we lekker uit eten bij ons favoriete restaurant in Nuenen: pezzaz. Het eten is hier altijd top en de sfeer en de service ook. Ik ging o.a voor de garnalen tempura en de portobello met spinazie en geitenkaas.

We kregen er deze maand onverwachts een nieuw huisdier bij. Het is een bizar verhaal, Eric had een bos bloemen gekocht met o.a. de tropische heliconia bloem. Toen ik na ruim een week de bloemen weggooide zat er een ini mini kikkertje in het water in de vaas. Via instagram kreeg ik tips en berichten dat het om een Afrikaanse rietkikker ging. Nu hebben we een soort terrarium gemaakt in een pot en krijgt hij fruitvliegjes te eten en gaat het heel goed met onze kleine groene vriend.

Van 11 t/m 17 maart was het de week zonder vlees. Hier heb ik zelf ook aan meegedaan en op de site kwamen die week alleen maar vegetarische recepten online. Ook kreeg ik het nieuwe boek De Vegabijbel van De Hippe Vegetariër, initiatiefnemer van de Week zonder vlees, opgestuurd met veel lekkere inspiratie. Lees hier de review van de Vegabijbel.  

Het weer was erg wisselvallig in maart, van zonnige warme dagen tot dagen met alleen maar regen. Dit bracht wel mooie plaatjes met zich mee zoals deze regenboog die ik spotte toen ik aan het wandelen was met onze hond Payo.

In april is het Pasen, daarom was ik in maart al flink aan de slag gegaan met nieuwe paasrecepten. Deze komen de komende tijd online! Ik maakte o.a. een hele lekkere paas cheesecake met advocaat. Er staat dus nog veel lekkers op jullie te wachten.

Op zondag gaan we vaak bij familie langs, en omdat we zelf geen kinderen hebben is het daarom extra leuk om met ons neefje en nichtje leuke dingen te doen zoals het spelletje Wie ben ik.

Ik vind het heerlijk om in het centrum van Eindhoven rond te lopen en te gaan lunchen of een terrasje te pakken als het lekker weer is. Dit doe ik veel te weinig. Maar het is dan ook extra genieten als ik bij een van mijn favo hotspots Waffelicious een heerlijke wafel eet op het terras. Dubbel genieten!

De laatste week van maart gingen we nog een weekje rondrijden in Andalusie, zuid Spanje. Dit was een perfecte combi van cultuur, natuur en relaxen, en lekker eten natuurlijk! We begonnen in Malaga waar we heerlijke tapas aten en sangria dronken en de botanische tuin bezochten.

Daarna gingen we door naar Nerja waar we naar het balkon van Europa bezochten en lekkere paella aten aan het strand. Vervolgens bezochten we de stad Granada, heel anders weer. Wat drukker en ook koud in de nacht maar ook prachtig.

Een van de mooiste plekken was het El Torcal gebergte in het binnenland. Ook hier was het erg fris maar adembenemend! We hebben er lekker gewandeld en veel mooie foto’s gemaakt.

De laatste twee dagen gingen we relaxen in Marbella waar we ook wat regen hadden maar gelukkig ook zon. Ook hier aten we heerlijke tapas en gegrilde vis en ontdekte we leuke hotspots. Binnenkort deel ik deze hotspots van onze reis in een blog.

Hopelijk brengt de maand april lekker weer met zich mee want dit voorproefje in maart smaakt naar meer. Bijvoorbeeld barbecueën. Ook gaan we een weekendje naar Berlijn om de tweeling van mijn broer eindelijk vast te houden. Wil je op de hoogte blijven nieuw recepten, weetjes en persoonlijke updates? Volg me dan op Instagram.

1 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Laat je reactie achter

Hospitality Blogger 1 mei 2019 om 09:50

Super leuk zeg, bedankt dat je dit wilde delen! :)

Beantwoorden

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!