Nieuws, foodpost & hotspots – maart 2020

Oke, dit was een hele bizarre maand. De maand dat alles veranderde. In deze blog vertel ik hoe ik heb het beleefd en deel ik een aantal initiatieven en tips om andere te helpen en deze tijd door te komen. 

Het is best gek om te bedenken dat ik 3 maart nog in de foodtruck van Vivera stond. Er waren wel al wat aanpassingen gedaan mbt het corona virus maar van die 1,5 meter afstand was nog geen sprake. Wel was het een hele leuke middag waarbij ik hele lekkere vegan shoarma wraps maakte samen met een chef kok die we uitdeelden. Iedereen reageerden heel positief en ik heb de wraps thuis ook nog eens gemaakt, heerlijk !

Ik ontving een bakpakket van HomeMade, zij hebben nieuwe frisse verpakkingen en uitstraling. En je hoeft alleen maar water toe te voegen aan de mixen voor brownies, tompoucen of cupcakes en dat is soms best lekker en makkelijk, zeker nu sommige ingrediënten zoals bloem en eieren soms lastig verkrijgbaar zijn.

Van 4 t/m 11 maart waren we op vakantie op Gran Canaria en dat was net voor de periode dat het coronavirus echt serieus werd genomen in Nederland. Het was best bizar dat ik 11 maart nog op een druk vliegveld in de rij stond en in een vol vliegtuig zat en een paar dagen later strenge maatregelen genomen werden. 

Maar we hebben gelukkig nog kunnen genieten van onze vakantie, we hadden mooi weer en hebben vooral gerelaxed en veel gegeten. Maar best wel raar dat je daar toen nog vrij onbekommerd was. Nu ben ik extra dankbaar dat ik de vakantie heb gehad, want wanneer de volgende vakantie plaatsvindt is nog onduidelijk, onze vakantie in juni naar Tirol hebben we inmiddels uit voorzorg geannuleerd. Want eerlijk gezegd denk ik dat dit nog wel even gaat duren. 

Toen de maatregelen tegen het corona virus bekend werden gemaakt was ik er aan de ene kant wel blij mee want je wil niet dat dit compleet uit de hand loopt maar aan de andere kant vond ik het zo heftig. Ik zag zoveel restaurants, bedrijven en ondernemers om me heen sluiten. Daarom heb ik op mijn Instagram acties gehouden en diensten en cadeaubonnen van mijn favoriete ondernemers gekocht en deze verloot onder mijn volgers om ze zo toch een hart onder de riem te steken. Ik kon niet niets doen en toekijken. Hopelijk kunnen de ondernemers het hoofd boven water houden. 

Ook ontstonden er heel veel mooie initiatieven van lokale ondernemers, restaurants en goede doelen om te helpen. Ook kun je via Gewoon mensen hulp aanbieden of vragen. Ook voor de Voedselbank zijn verschillende acties gestart om ook in deze moeilijke tijden huishoudens te voorzien van de nodige boodschappen en producten. Bij The fast good company doneren ze een groot deel van hun vegan diepvriesmaaltijden aan personeel van de zorg.

Verder zijn er veel restaurants waar je nu gerechten kunt afhalen, thuis laten bezorgen of cadeaubonnen kunt kopen. Ik heb dit al gedaan in Eindhoven bij Restaurant Goyvaerts, Welp en Calypso. En wil je een keer thuis op sterrenniveau eten, bestel dan een diner box van Cooklikeachef. Voor Pasen kun je ook een paasbox bestellen in Eindhoven bij bijvoorbeeld Anne&Max of Supportyourlocals. Ook kun je een gerecht digitaal doneren van jouw favo restaurant.

Ook genoot ik van een heerlijke schaal met Turkse mezze van Gulnur van Pure Food Pure Taste die op sommige dagen maaltijden maakt om thuis te bezorgen. En bestelde ik bij Jessie van Brunch chick een Indische maaltijd die ze samen met haar Indische familie maakte. Heerlijk!

Hoe gaat het verder? Met mij en Eric gaat alles goed. Ik werkte altijd al vanuit huis dus er is niet zo heel veel veranderd. Eric kan ook makkelijk vanuit huis werken dus we zitten veel met zijn 2en op ons kantoor thuis. Ik mis het contact met vrienden en familie wel. Meestal gaan we 1 x per week bij mijn schoonouders eten maar dat doen we nu dus online. Kunnen we toch nog een beetje samen zijn en bijkletsen. 

Payo geniet vooral van het zonnetje en de lange wandelingen die we nu maken. Hij vind het volgens mij wel fijn dat we zoveel thuis zijn haha. En hij ligt veel in de tuin te genieten, en de baasjes ook ;)

Het laatste recept voor mijn kookboek ging op de foto. Nu moet ik nog veel recepten uitwerken en teksten schrijven. Er komen meer dan 85 recepten in van hapjes tot hoofdgerechten en bakrecepten. En ook de cover is inmiddels bekend! Meer info vind je in deze blog over mijn kookboek

En het kookboek is nu ook al te reserveren! Als je het nu besteld krijg je het in september als eerste op de deurmat. Je kunt het bij lokale boekhandels bestellen of online via bol.com bijvoorbeeld voor de prijs van 20,99 (gratis verzending).

Ik kreeg een pakket van Bamboovement met hierin allerlei duurzame producten van bamboo. Om hun beweging te vergroten hebben ze een unieke actie voor jou. Wanneer je nu een bamboe tandenborstel bij hun koopt doneren ze per tandenborstel € 1,- aan het Wereld Natuur Fonds voor behoud en herstel van bossen in Brazilië, Roemenië en Australië.

Ik kreeg bijzondere foodpost thuis bezorgd: Schoolkrijt en Dropduo ijsjes. Ja echt! En ik vind ze lekker, vooral de dropduo ijsjes, die zijn ook vrij klein en lekker als snackje tussendoor. Ze zijn exclusief verkrijgbaar bij de AH. 

Hoe de komende tijden er uit gaan zien weet ik niet, wel zal april een rustige maand worden en hopelijk kunnen we iets moois maken van Pasen en samen genieten, in klein gezelschap of online. Wil je op de hoogte blijven nieuw recepten, weetjes en persoonlijke updates? Volg me dan op Instagram.

1 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Laat je reactie achter

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!