Nieuws, foodpost & hotspots – mei 2020

Er staat weer een nieuw maandoverzicht online met hierin een update over mijn kookboek, nieuwe producten op de markt en leuke hotspots. Zeker nu de horeca weer (gedeeltelijk) open is kunnen we weer lekker uit eten of terrassen.

Het was eindelijk tijd voor knipbeurt bij mijn kapster Nienke van Zo Mooi Hairstyling in Eindhoven. Zo fijn om weer ff bijgeknipt te zijn. 

Tijdens de warme dagen ging ik vaak voor een makkelijke en snelle maaltijd zoals deze quinoa salade met vegaburger. Het recept komt nog online maar er staan genoeg andere lekkere snelle maaltijdsalades op mijn site.

Ook de Big Green Egg is verschillende keren aan geweest en we maakte o.a. lekkere flammkuchen met asperges en gevulde portobello’s. 

Ondanks dat Eric en ik heel veel thuis zijn geweest was het gelukkig lekker weer in mei en spraken we af en toe af bij mijn schoonouders in de tuin of bij Eric’s broer op het dakterras voor een lekker cocktailtje, en laat hem nou net eigenaar zijn van de site Cocktailicious.

Tussendoor is er ook nog flink gewerkt! Ik heb veel nieuwe recepten gemaakt, gefotografeerd en uitgewerkt en we zijn bezig met de laatste dingen voor mijn kookboek. De teksten zijn inmiddels ingeleverd en geredigeerd en volgende week moeten we alle foto’s inleveren. Het zijn in totaal meer dan 100 recepten geworden, ik hoop dat ze allemaal in het boek passen. 

Ik heb heel wat ijsjes op afgelopen maand. Ik houd van alle ijsjes; waterijs, schepijs en softijs, maar dan wel met disco dip :)

Ik kreeg een box met allemaal streekproducten rechtstreeks van de boer via Boerschappen en daarnaast recepten voor een sterrenmaaltijd bedacht door Dick van de Treeswijkhoeve. Hiermee ging ik zelf thuis aan de slag en kookte een 3 gangen sterrenmenu. Het was even wat meer werk dan dat ik gewend ben maar het was echt heerlijk! Bekijk hier de recepten van het sterrenmenu.

Payo vond het warme weer heerlijk, hij komt oorspronkelijk uit Spanje en ligt het liefst de hele dag te bakken in de zon.

Ik heb in de maand mei ook mijn neefje en nichtje gelukkig weer vaker gezien. Lekker samen spelen, tekenen en rennen. 

Op 27 mei was onze trouwdag, toen waren we alweer 4 jaar getrouwd. Meestal gaan we uit eten dan maar omdat dat toen nog niet kon bestelde we luxe tapas van restaurant Zarzo, het was echt heerlijk!

En ook mijn schoonmoeder was jarig, gelukkig was het mooi weer en konden we in tuin met een klein gezelschap een hapje en drankje doen. Ze kreeg een mooi boeket met meringues, bonbons en marshmallows van Boeketopteeten. 

Ook bestelden we die dag heerlijk Italiaans bij La Dolce Vita. Ik at bruschetta’s met tomaat en ravioli gevuld met coquilles en mijn schoonmoeder had nog een soort anti pasta gemaakt.

Ook bestelde weer lekkere zoete aardappelfrietjes en een vega broodje kroket bij Calypso. En die kroket was bijna niet van echt te onderscheiden. 

Ik kreeg weer lekkere foodpost opgestuurd. Deze blikjes van YaYa Kombucha in verschillende smaken. Kombucha is gefermenteerde thee met een bron van vitaminen B, aminozuren en organische zuren. 

Van Gro kreeg ik een box met hun worst en burgers die bestaan uit de helft vlees en de andere helft oesterzwammen. Zo is er minder vlees nodig en heb je lekkere sappige ‘stukje vlees’. 

Zonnatura heeft nieuwe muesli met groenten, namelijk met rode biet en appel. Deze muesli is zonder toegevoegde suikers en volledig volkoren.

Wil je op de hoogte blijven nieuw recepten, weetjes en persoonlijke updates? Volg me dan op Instagram.

1 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Laat je reactie achter

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!