Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Nieuws, foodpost & hotspots – november 2019

November zit erop, de maand voor het kerst spektakel lost barst. Voor mij betekende dit veel voorbereidingen treffen, dus in deze blog alvast een sneek peek van nieuwe Kerstrecepten en helaas kregen we ook te maken met tegenvallers, lees snel verder:

We begonnen de maand met een heel leuk inspiratie event van Optimel. Edwin Sander van The morning breakfast kookte voor ons en samen met ons 3 gangen en we begonnen al om half 10 in de ochtend dus dat was een flink ontbijt haha maar wel echt heerlijk!

Payo kreeg een advent kalender cadeau van vrienden. Zo cute. Elke dag zit er een lekker snoepje achter een deurtje.

Mijn schoonvader was jarig en gingen eten bij Martini’s by Roma in Eindhoven. Hier eet je heerlijke verse pasta’s, pizza’s en anti pasti. Simpel maar goed! Mijn tafelpartner tegenover mij, mijn neefje Vigo, had helaas niet veel te vertellen ;)

Eric werkt nu weer een aantal dagen in de week bij een bedrijf op locatie, dus is minder thuis. Als hij na vijven thuiskomt is het al donker dus maak ik zelf regelmatig de foodfoto’s. Ik merk dat ik hier steeds beter in wordt en het ook steeds leuker vindt.

Samen met Jaimy kookte ik een compleet Kerstdiner, van stoofperen tot hertenbiefstuk tot haricots verts. De recepten komen online in de periode van nu tot kerst. En we hadden mijn schoonouders uitgenodigd om te komen eten dus we hadden al een soort van vervroegd kerstdiner in november.  

Ik heb nooit genoeg mooi servies. Bij de Hema zag ik weer mooie bordjes en kommen die ik niet kon laten staan.

Samen met Eric ging ik eten bij Pezzaz, ons favoriete restaurant in Nuenen. Ik ging o.a. voor de vis met linzen en garam masala. Het was weer heerlijk!

Ik heb ook heel wat tijd achter de computer gezeten; mailtjes beantwoorden, planningen maken, recepten en blogs typen etc. Dit vind ik een fijne afwisseling met koken. En uiteraard is Payo er weer om me gezelschap te houden.

Ik kreeg weer leuke post, een nieuw kookboek ‘De makkelijke Franse keuken’ van Koken met Karin. De Franse keuken staat niet bekend als de meest makkelijke, maar daar brengt Karin verandering in. Hier komt binnenkort een review van online.

Nieuwe vegan koekjes van de Farm Brothers. Zonder boter en eieren, en vooral ook zonder andere rotzooi die niet in koek hoort. Maar evengoed heel erg lekker en krokant! Er zijn twee smaken: Maple Pecan en Brownie Almond.

Ik was uitgenodigd bij Next Door in Eindhoven voor een foodbloggers brunch. Deze zaak is pasgeleden heropend en opnieuw gestyled (Eric heeft hierbij geholpen) en het is echt heel mooi geworden. Je kunt er terecht voor ontbijt, lunch, burgers en cocktails.

Ik heb best veel kleding, maar wat past nou echt bij mij? Ik kwam erachter tijdens een analyse kleur, figuur en stijl van personal styliste Kim Meijers. Vooral warme en diepe aardetinten was de uitkomst (terwijl ik best veel pastel draag). Tijdens het winkelen heb ik nu een beter idee wat bij mij past en een houvast, dit helpt mij miskopen voorkomen.  

Helaas waren er ook minder leuke dingen deze maand zoals een autoinbraak waarbij onze nieuwe laptop gestolen werd die in de kofferbak lag. We laten eigenlijk nooit de laptop in de auto en nu net deze keer wordt hij gestolen, zul je net zien. Blijkbaar hebben ze apparaatjes waarmee ze dit kunnen scannen van de buitenzijde. En ik heb geleerd dat een duurbetaalde parkeergarage niet automatisch betekend dat deze goed beveiligd is.  

En daarnaast ben ik ook een week goed ziek geweest en heb ik bijna niet kunnen eten of laat staan koken. Ik kon ff geen eten zien. Mijn maaltijd bestond daarom uit crackers met bouillon, Eric zag zijn kans en ging voor zijn favo maaltijd een broodje shoarma of falafel.

Nieuw in Nederland: Nairn’s crackers en biscuits. Glutenvrije koek en crackers gemaakt van de beste Schotse haver. Het bevat geen gluten, het is goed voor je buik en je stoelgang en het bevat vezels, eiwitten, vitamine B1, B6. Mijn favoriet is die met gember!

Hands of my Chocolate kwam met iets nieuws: je kunt een eigen gepersonaliseerde verpakking maken met eigen tekst of ga voor een standaard template. Leuk om cadeau te doen!  

Zo dat was het weer, de maand november zit er weer op! Het volgende maandoverzicht typ in alweer in het nieuwe jaar, hopelijk met veel leuke kiekjes van Kerst. Wil je op de hoogte blijven nieuw recepten, weetjes en persoonlijke updates? Volg me dan op Instagram.

Reacties

Laat je reactie achter

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×