Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Nieuws, foodpost & hotspots – oktober 2019

De maand oktober zit er alweer op! Tijd om te terug te blikken met lekkere tips, leuke hotspots die ik bezocht heb, foto’s van onze vakantie en een hele bijzondere perstrip! 

Nu het echt herfst is heb ik verschillende mooie paddenstoelen gespot. Payo zoekt ook vrolijk mee :) 

Eric had mooie nieuwe foto’s gemaakt van cocktails voor de site Cocktailicious die wordt gerund door zijn broer. Als bedankje werden we mee uit eten genomen bij Mood op Strijp S in Eindhoven. De gyoza’s waren echt heerlijk!

Omdat Eric dit jaar ook voor zichzelf is begonnen als ZZP-er gingen we samen naar het MKB Ondernemerscongres in Den bosch met verschillende inspirerende sprekers en power sessies. Het was wel erg druk en groots maar we hebben genoten en met een goodybag gingen we weer naar huis. 

Sinds kort eten we regelmatig bloemkool of broccoliroosjes bij de lunch. Eerst mengen met een beetje olie, peper en zout en dan de Airfryer in tot ze lekker iets krokant beginnen te worden. Daarnaast maak ik er nog een dip bij van griekse yoghurt. Zo krijgen we die dagelijkse hoeveelheid groenten wel binnen.

Ook ging ik (eindelijk) de hotspot Anne & Max in Eindhoven checken. Eric en ik gingen voor de lunchplank voor 2 met o.a. soepjes, salade, brood en ei. Lekker en leuk om een keer te doen en te delen.  

Ook Jaimy was van de partij deze maand, samen gingen we weer aan de slag en maakten we lekkere recepten zoals een gezonde appel crumble, goulash en nacho’s. Deze recepten komen nog online!

Ik had een super toffe uitnodiging ontvangen om te dineren in het restaurant Jules Verne IN de Eiffeltoren, hoe gaaf is dat! Samen met andere foodies en journalisten ging ik met de trein naar Parijs en genoten we van een diner op 123 meter hoogte. Wat een mooie ervaring! 

3 sterrenchef Frederique Anton maakte 7 gangen met het met de hand geoogst zout van Le saunier fleur de sel en la Baleine. Hij maakte o.a vis in zoutkost die heerlijk mals was, dat ga ik thuis ook een keer proberen, hoewel dat waarschijnlijk geen ster zal opleveren :) 

Samen met Eric’s ouders, broer, schoonzus en kids gingen we een weekje naar Kos op vakantie. Lekker genieten van de de zon, zee en strand. En het Griekse eten :) 

We waren voor het eerst all inclusive maar het eten in het hotel was gelukkig erg lekker en goed verzorgd. Daarnaast maakten we ook nog een uitstapje naar Kos Stad waar ik heerlijke dolmas at dolmas, Eric ging voor de falafel.

Het was heerlijk genieten samen, zeker met ons neefje Vigo van 5 en nichtje Loïs van 3. Vigo wil graag groot en sterk worden (sterker dan tante Sandra) en at daarom extra veel groenten op vakantie. 

Het was heerlijk om er een weekje tussenuit te zijn en nog wat zon mee te pakken voor de winter voor de deur staat. En even je hoofd leeg te maken, want dat moet ook af en toe gebeuren. Na zo’n weekje heb ik altijd extra veel energie om weer aan de slag te gaan.

En ik kreeg nog hele lekkere foodpost! Calvé pindakaas met stukjes kruidnoten. Ik vind deze echt top! Het lijkt een beetje op een combi van pindakaas en speculoos. 

Laura’s Bakery kwam met een mooi nieuw boek op de markt. Deze keer geen bakboek met zoete taarten en cakes maar met borrelhapjes! Met ruim 150 hartige hapjes die je met en zonder oven kunt bereiden. Met recepten voor o.a. bruschetta, broodstengels, soesjes, minimuffins, flammkuchen, gevulde eieren en tapenades.

Van Grand’Italia kreeg ik een kist met tomaten, citroen, ui en een snufje zout. Dit zijn dezelfde ingrediënten die ook in hun pot pastasaus zitten, niet meer en niets minder. 

En last but not least kreeg ik van Knoppers hun nieuwe Nut bar! Dit is een reep met knapperige wafels en heerlijke melk- en hazelnootcreme - zoals knoppers wafel, plus een extra portie hazelnoten in karamel, omhuld met een laagje melkchocolade. Dat smaakt net zo lekker als dat het klinkt!

Zo dat was het weer, de maand oktober zit er weer op! November staat in het teken van voorbereidingen voor Kerst zodat ik jullie lekker veel inspiratie kan geven in December. Wil je op de hoogte blijven nieuw recepten, weetjes en persoonlijke updates? Volg me dan op Instagram.

Reacties

Laat je reactie achter

AP
A. Pijl 13 november 2019 om 12:09

Wat een leuke hond,Payo, wat voor ras is dat.. Ovrigens wat een goede recepten, gebruiksklaar voor ons! Hoop op wederhoren vanwege ras van de Payo, Scylla

S
Sandra 13 november 2019 om 17:52

Hoi, Thanks! Payo is een mix van verschillende rassen. Hij komt uit de opvang in Spanje. We hebben hem geadopteerd via de Nederlandse stichting Ace. Er zit wel zeker Podeco ras in, dat is een Spaanse jachthond. Dat is vrij duidelijk te zien. Voor de rest geen idee, sommige zeggen er ook een beagle, jack russel of pitbull in te zien. Maar bij stichting Ace vind je veel podenco's en Payo look a likes die nog een warm mandje zoeken:)

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×