Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Nieuws, foodpost, hotspots & vakantie in Mojácar – juli 2019

Juli was een hele toffe maand, we bezochten een festival en gingen op een hele mooie vakantie! Benieuwd waar naartoe? Lees snel verder... 

Ik ontdekte iets opmerkelijks, namelijk dat basilicum plantjes het veel beter doen als je een schaaltje met water onder het potje zet ipv water te geven van boven met een gieter. Mijn basilicum plant heeft het daardoor ruim 2 maanden volgehouden (tijdens onze vakantie is ie helaas gesneuveld). 

Ons hondje Payo ligt het liefst de hele dag op mijn schoot, hij is daar net iets te groot voor maar s avonds voor de tv kan ie languit op mijn gestrekte benen liggen. Binnen een paar tellen is ie in dromenland.

Ik kreeg een nieuwe bakmix opgestuurd van Koopmans, ik moet hem nog steeds testen maar hij lijkt me erg lekker. Deze maak je met kwark en bevat 75% minder vet. 

Ook in juli maakte ik een hoop nieuwe recepten die inmiddels al online staan of binnenkort online komen. Een van mijn favoriete recepten zijn de Griekse nacho’s en gemarineerde kippetjes.

2 x per maand komt Jaimy naar ons toe om samen nieuwe recepten te maken. Meestal maken we 7 of 8 recepten die we ook nog fotograferen en uitwerken. En daarnaast is het natuurlijk heel gezellig en leuk om met een collega blogger te sparren. 

Ik deed iets spannend, ik zette een nieuwe tattoo. Ik had er al een op mijn voet en wilde al heel lang een nieuwe en nu was het eindelijk zo ver. Bij BlackBear Ink in Eindhoven zette ik een rij van planeten, sterren en raket op mijn arm. Ik ben altijd al heel geïnteresseerd geweest in het heelal en wilde vroeger astronaut worden, dat is iets anders gelopen haha.

Eric en ik bezochten het North Sea Jazz festival, al 9 jaar op een rij gaan we er naar toe. We genieten niet alleen van de optredens maar ook van het lekkere eten, zoals een broodje falafel. 

We gingen met vrienden eten bij een van onze favo hotspots in Eindhoven: Flavour & Spice. Ze serveren gerechten uit de Afghaanse fusion keuken en dat is zo lekker! Tip: bestel het ‘tafeltje vol’ en geniet van allemaal verschillende gerechtjes.

Ik ontving een nieuwe kookboek Mindmap Cooking. Hierbij staat er telkens 1 groente centraal met daarbij ideeën, inspiratie en recepten. Echt een leuk concept en ook heel geschikt om te koken voor kinderen. 

Eind juli was het heel warm! Soms te warm om te koken of werken. Dus dan gingen we in de middag even spelen met ons neefje en nichtje. En iedereen moest eraan geloven en werd nat! Het hoogtepunt van de hittegolf met meer dan 40 graden hebben we gelukkig ontsnapt want we gingen een paar dagen naar Spanje.

We waren uitgenodigd door Elize was Here (dé specialist op kleinschalige vakanties buiten de massa) om naar het luxe B&B Cortijo el Sarmiento in Mojacar (Andalusië) te gaan waar Yvonne en Carsten ons heel gastvrij ontvingen. Ze hebben in totaal 7 kamers en een heerlijk verwarmd zwembad. 

Naast elke ochtend het ontbijt verzorgen Yvonne en Carsten een paar keer per week een uitgebreid diner voor hun gasten met lekkere hapjes vooraf. Toen wij er waren genoten we van o.a. watermeloen hapjes met geitenkaas, ajo blanco, gestoofde varkenswangetjes en een gin tonic dessert. 

Het B&B ligt in een hele mooie en rustige landelijke omgeving in de buurt van Almeria. Maar toch zijn restaurantjes, winkeltjes en het strand op 10 minuten rijden afstand. En het uitzicht is echt adembenemend, vooral tijdens de zonsondergang. 

De eerste dag bezochten we stad Almeria, een leuke en gezellig stad waarbij bijna alles op loopafstand te doen is en tevens uitgeroepen tot gastronomische hoofdstad van Spanje 2019. We gingen naar het Alcazaba, een Moors fort met veel Arabische invloeden wat me deed denken aan het Alhambra in Granada, alleen wat kleiner, rustiger én gratis. Daarnaast aten we lekker tapas op het terras en dronken tinto de verano.

De tweede dag reden we met de auto door het natuurpark Cabo de Gata met vele mooie stranden en baaitjes. Sommige zijn ook nog een stukje lopen. Je kunt er ook heel goed fietsen, wandelen of kanoën. Tip: bezoek beachclub Real Beach in Agua Amarga. 

Een andere tip om lekker te eten, letterlijk aan het strand is restaurant La Cava in Mojacar. Ze serveren er verse vis en ‘s avonds geniet je van een mooi uitzicht op zee. Voor meer tips lees je ook de blog 10 x hotspots in Andalusië.

Zo dat was het weer, de maand juli zit er weer op! Wil je op de hoogte blijven nieuw recepten, weetjes en persoonlijke updates? Volg me dan op Instagram.

 

 

Reacties

Laat je reactie achter

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×