Eindelijk was het lekker zomers weer, en daar hebben we van genoten! Kijk mee naar nieuwe zomerse receptjes, leuke uitjes en hotspot tips van de maand mei…
Pincho’s zijn gezellige Spaanse hapjes op een broodje. Ik maakte 3 lekkere en makkelijke varianten; met kaas en olijven, een met aioli en courgette en als laatste eentje met gegrilde paprika en gehaktballetjes. Leuk op een feestje of borrel!
We gaan deze maand de zomer in. En daar horen heerlijke groenten en fruit van dat seizoen bij. Welke dat zijn en wat voor lekkers je er mee kunt maken lees je nu in deze blog!
Deze hartige muffins zijn ideaal als hartige snack of om mee te nemen met de picknick. De kaas en spinazie combineren heerlijk en in 20 minuten staan ze in de oven.
Makkelijk koolrabi recept van blokjes koolrabi met walnoten in een romige saus, gegratineerd in de oven met kaas. Lekker als bijgerecht bij aardappeltjes, puree en een stukje vlees of vegetarisch alternatief.
Lekkere luchtige cake met stukjes friszoete rabarber en een vleugje sinaasappel. Een ideale cake om te maken in het voorjaar als rabarber volop verkrijgbaar is.
Maak zelf deze verse kip madras zonder pakjes en zakjes. Een romig en kruidig mengsel van stukjes kip, paprika en appel geserveerd met rijst en boontjes.
Groene asperges zijn heerlijk, gezond en veelzijdig. Ik hou ervan! Ze zijn het hele jaar verkrijgbaar, maar je kunt ze het beste in het seizoen kopen. Hier vind je 10 heerlijke recepten met groene asperge!
Wist je dat tofu ontzettend veelzijdig is? Je kunt er zelfs plantaardig ‘gehakt’ mee maken. Met maar een paar ingrediënten heb je zo een heerlijke vleesvervanger op tafel staan.
Geen idee wat je met koolrabi moet maken? Maak deze lekkere verse romige koolrabisoep, makkelijk zelf gemaakt in 20 minuutjes. Serveer met wat knoflookcroutons voor een lekkere crunch en bite.
Maak makkelijk zelf deze croissantjes met een vulling van kaneelsuiker met maar 4 ingrediënten. Een combinatie dus tussen kaneelbroodjes en croissants. Lekker bij het ontbijt of brunch.
Lekker en gezond eten onderweg kan een uitdaging zijn. Zelf eet ik regelmatig onderweg en ik wil wel dat het lekker is en niet steeds hetzelfde. Ik ging dus op zoek naar recepten die perfect zijn om mee te nemen.
Deze gezondere versie van nacho’s gemaakt van krokant gebakken zoete aardappel uit de oven met een topping van maïs, guacamole en rode ui is lekker als hapje maar ook als lunch.
Gevulde puntpaprika’s uit de oven: heerlijk zoet, kruidig én met een bite van de knapperige amandelen en quinoa. Dit recept is helemaal plantaardig, voedzaam en staat binnen 40 minuten op tafel.
Lekker stamppotje van aardappels en bloemkool met een bite van walnoten en (vega) spekjes. Het kleine vleugje mosterd maakt de stamppot extra lekker.
Maak deze zoete bladerdeegstengels met een vulling van Nutella en chocolade voor bij het ontbijt of als hapje bij een filmavondje. Je hebt maar 5 ingrediënten nodig en je hebt ze binnen 20 minuten gemaakt!
Maak deze makkelijke en romige cheesecake zonder oven, met een heerlijke witte chocolade smaak en frambozen. Een perfecte combinatie en leuk om te serveren op een verjaardag, met Moederdag of voor je Valentijn.
Dit recept is voor heerlijke tonijnburgers. Zelfgemaakt met tonijn uit blik. Bak ze goudbruin en serveer op een broodje met sriracha mayonaise, rucola, tomaat en avocado. Smakelijk!
Courgette, dat lust toch bijna iedereen wel? Het leuke aan courgette is dat je er zoveel mee kunt variëren in de keuken. Ik heb hier wat inspiratie voor je verzameld van recepten met courgette!
Maak zelf dit verse pannetje met aardappel, sperziebonen en kip in een lekkere kruidige zelfgemaakte jachtsaus, zonder pakjes of zakjes dus. Een makkelijke AGV maaltijd voor doordeweeks waar iedereen van mee smult.
Deze fudge is zacht, romig en smelt in je mond. Geniet van heerlijke zelfgemaakte fudge met dit eenvoudige recept met maar 2 basisingrediënten: gecondenseerde melk en chocolade. Lekker als zoete traktatie of bij de koffie of thee.
Heerlijke kleurrijke lasagne met laagjes spinazie, tomaat, pompoen en rode biet. Leuk om te serveren en te maken, en bovendien erg lekker door de verschillende smaken.