Geroosterde tomatensoep
  • Voorgerecht
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Met knoflook, rode ui en tijm geroosterde tomaten uit de oven geef je een extra lekkere smaak aan je soep

Wanneer ben je een flexitarier + recept vega bapao
  • 25-05-2013
  • 3 reacties
  • Sandra

Een paar dagen geleden zag ik een advertentie in de krant over een gratis e-kookboek voor en door flexitariers. Nou had ik de laatste tijd al een paar keer van deze term gehoord maar ik heb even de officiële betekenis opgezocht; flexitarisme is een dieet waarbij men één of meer dagen in de week geen vlees eet. Daarbij richt je je voor een groot deel op plantaardig voedsel en ben je bewust bezig met je gezondheid en met het milieu.

Muesli muffins met yoghurt
  • Tussendoortjes
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 18 stuks
  • *

Heerlijk volkoren muffins met muesli, noten, yoghurt en frisse stukjes appel. Lekker als tussendoortje maar ook als ontbijt.

Groene asperges in bladerdeeg
  • Bijgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Lekker hartig pakketje van asperges omwikkeld met ham en bladerdeeg en een korstje kaas.

Hotspot: high tea bij Zinin ijs en chocolade
  • 12-05-2013
  • 3 reacties
  • Sandra

Een high tea is altijd lekker, maar helemaal als deze ook nog in combinatie is met chocolade en ijs. Afgelopen zaterdag ging ik met een vriendin naar Zinin in Eindhoven. Deze zaak ligt niet in het centrum maar in winkelcentrum Woensel, waar het ook prima shoppen is. In deze relatief kleine zaak kun je lunchen, chocolade en bonbons kopen en van Italiaans ijs genieten.

Turkse gehaktspies
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 10 min bakken
  • 6 stuks
  • *

Heerlijke gekruide spies van kipgehakt voor op de barbecue, geserveerd met een yoghurt knoflooksaus.

Gevulde puntpaprika van de BBQ
  • Bijgerecht
  • 10 min + 5 min bakken
  • 4 stuks
  • *

Origineel en lekker idee voor op de barbecue: puntpaprika gevuld met geitenkaas en walnoot. Boordevol smaak en eenvoudig te bereiden.

Blunders en tips uit mijn keuken
  • 30-04-2013
  • 4 reacties
  • Sandra

Ondanks dat ik veel tijd in de keuken door breng gaat er regelmatig iets mis. Maar je leert het meest van je eigen fouten. Een aantal van mijn blunders, ervaringen en tips op een rijtje:

Broodrolletjes met gedroogde tomaat
  • Lunch recept
  • 15 min + 1 uur wachttijd
  • 12 stuks
  • *

Leuk hapje van brood opgerold met gedroogde tomaten, basilicum en pijnboompitten

Frisse rode bietensap
  • Drankjes
  • 10 min
  • 4 glaasjes
  • *

Deze bietensap is niet alleen gezond maar is ook lekker fris van smaak door de appel en citroen. Voor een energieke start van de dag.

Vers fruit in sinaasappelbakje
  • Tussendoortjes
  • 15 min
  • 4 stuks
  • *

Leuk en gezond hapje of toetje van vers fruit met munt in een bakje van sinaasappelschil.

Biefstuksalade met balsamicodressing
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere en snelle maaltijdsalade met appel, champignons en biefstuk met een heerlijke balsamicodressing. Maak zelf de dressing van olijfolie, balsamicoazijn, honing en een snufje peper en zout voor een verrukkelijke smaak. Hussel alles samen en geniet van de salade!

Ravioli met champignonvulling
  • Voorgerecht
  • 1 uur
  • 20 stuks
  • *

Lekkere vers gemaakte vegetarische pasta met een vulling van champignons en overgoten met salieboter.

Tips gist
  • 17-03-2013
  • 1 reactie
  • Sandra

Welke soorten gist zijn er en hoe kun je deeg het beste laten rijzen?

Jamkoekjes
  • Bakrecept
  • 20 min + 10 min oventijd
  • 15 stuks
  • *

Leuk om deze jamkoekjes met de kinderen te maken of in hartjesvorm voor Valentijn. Makkelijk te maken met maar een paar basisingrediënten!

Tips soufflé maken
  • 25-01-2013
  • 0 reacties
  • Sandra

Soufflé maken is altijd een uitdaging maar oefening baart kunst en met deze tips kan het bijna niet fout gaan.

Plaatpizza met parmaham en pesto
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Rijk belegde plaatpizza met courgette, paprika, mozzarella, parmaham en zelfgemaakte pesto

Vlaai met bramenjam
  • Bakrecept
  • 25 min + 40 min oventijd + 30 min koelen
  • 4 personen
  • *

Leuk recept voor een heerlijke vlaai met (zelfgemaakte) bramenjam. Je kunt natuurlijk ook een andere jam naar keuze gebruiken.

Oliebollen met appel
  • Hapjes en snacks
  • 45 min + 1 uur rijzen
  • 20 stuks
  • *

Met dit recept maak je zelf de lekkerste oliebollen met appel. Een eenvoudig recept om zo'n 20 oliebollen met stukjes appel te maken.

Mijn eerste keer oliebollen bakken
  • 30-12-2012
  • 1 reactie
  • Sandra

Ik ga graag een nieuwe uitdaging aan, daarom heb ik vandaag voor de eerste keer oliebollen gebakken. Er gingen veel vragen door mijn hoofd; kan ik het beste verse of gedroogde gist gebruiken? In wat voor olie moet ik ze bakken? Hoe kan ik het beste krenten of appel toevoegen?

Welkom op Leuke Recepten
  • 30-12-2012
  • 3 reacties
  • Sandra

Mijn allereerste blogartikel op LeukeRecepten waar ik mezelf voorstel

Koninginnesoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere koninginnesoep met kip, wortel en erwtjes. Je maakt het makkelijk en snel zelf!

Quiche met broccoli en spekjes
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor heerlijke quiche met champignons, broccoli en spekjes

Croissants met brie
  • Ontbijt recept
  • 15 min
  • 4 stuks
  • *

Makkelijk en snel een lekkere lunch op tafel met deze croissants met brie, peer en pecannoten