Party cocktail: watermeloen punch

In de zomer smaken cocktails toch net iets lekkerder. En dat geldt helemaal voor een cocktail met watermeloen, geserveerd in een watermeloen of in leuke glaasjes.

Mijn favoriete cocktail is lekker fris en fruitig van smaak. Daarom deel ik deze keer een heerlijke partyproof watermeloenpunch gemaakt met een van de heerlijke siropen van Teisseire.

Suikervrije siroop van Teisseire 

Teisseire komt oorspronkelijk uit Frankrijk en is al 300 jaar expert op het gebied van siropen en geeft een echte natuurlijke fruitsmaak aan je drankje. Ga net als ik aan de slag met deze 0% variant. Deze is suikervrij maar heeft nog steeds dezelfde fruitsmaak. Je kunt dus verantwoord genieten van je drankje. 

Bij mijn watermeloenpunch is een scheutje Aardbei & Framboos siroop daarom ook onmisbaar. Watermeloen is van zichzelf erg waterig van smaak maar door wat siroop toe te voegen geef je meteen een volle fruitsmaak aan je drankje. Benieuwd naar de andere fruitsmaken? Kijk dan op de site van Teisseire. 

Serveer ideeën watermeloen punch

Tijdens het bereiden van de watermeloencocktail kon ik niet kiezen en besloot daarom om 2 varianten te maken: eentje geserveerd in de watermeloen zelf en eentje in glazen. Deze laatste versie is iets minder sterk omdat er bruiswater is toegevoegd en daardoor wat verfrissender is. Maar de punch in de watermeloen is extra leuk om te serveren op een feestje of om te delen met vrienden en/of vriendinnen.

Fotografietips voor instaproof cocktails 

Deze cocktail ziet er overheerlijk uit, dus je gaat hem vast fotograferen en delen op Instagram of andere socials. Leuk als je @leukerecepten_nl ook even tagt, dan deel ik hem ook. Wil je je cocktail extra instaproof op de foto zetten? Ik deel hieronder een aantal tips met je:  

  • Licht: Vaak denk je dat een foto het mooiste is als hij gemaakt is in de volle zon, maar daardoor krijg je lelijke harde schaduwen. Het beste is daarom om te fotograferen in de schaduw. Of als er wolken zijn is dit natuurlijk ook prima. 
  • Decoratie: Gebruik vers fruit om de cocktail te garneren. Bijvoorbeeld een schijfje limoen, citroen of partje watermeloen op de rand. Of prik wat fruit aan een prikker en leg deze op het glas. 
  • Scherp stellen: Stel scherp op de cocktail. Met een spiegelreflexcamera stel je deze in door het focuspunt op het drankje te leggen en zet het diafragma op bijvoorbeeld 2.8 of 3.5. Zo wordt de achtergrond vaag en komt het drankje goed naar voren. Ook met een smartphone kun je in de meeste gevallen met je vinger op het scherm op de cocktail drukken om deze scherp te stellen. 
  • Ondergrond/achtergrond: Kies een mooi ondergrondje, dit kan bijvoorbeeld ook iets heel simpels zijn zoals dienblad, een theedoek of gewoon in het gras. Zorg wel dat er voldoende contrast is, dus zet bijvoorbeeld geen gele cocktail op een gele ondergrond. De cocktail verdient het om te shinen. 

Recept watermeloenpunch 

1 WATERMELOENPUNCH / 6 GLAZEN 

Ingrediënten: 

  • 1 middelgrote watermeloen (à 2,5 kilo)
  • 12 ijsblokjes of crushed ijs
  • 3 à 4 borrelglaasjes à 30 ml vodka
  • 1 limoen
  • 3 eetlepels Teisseire 0% Aardbei Framboos
  • Munt om te garneren
  • Optioneel: bruiswater

Materialen: 

  • Zeef 
  • Rietjes 
  • Glazen 
  • Optioneel: blender of staafmixer 

Watermeloenpunch in de watermeloen

  • Snijd de watermeloen iets boven het midden doormidden. 
  • Schraap met een lepel het vruchtvlees uit het onderste gedeelte zodat er een bowl ontstaat. Schraap ook het vruchtvlees uit het bovenste gedeelte en gooi de schil hiervan weg.  
  • Doe het vruchtvlees in een blender, mix fijn en haal dan door een zeef en vang het sap en eventuele pitten op. Heb je geen blender, snijd het vruchtvlees dan heel fijn en haal vervolgens door de zeef. 
  • Doe een scheut Teisseire 0% Aardbei Framboos bij het sap. Deze geeft een lekkere zoete smaak aan de cocktail. 
  • Pers de limoen erbij en voeg de vodka toe en meng door elkaar. 
  • Crush het ijs in de blender grof of doe in een zak en sla het fijn. Let op dat je een blender hebt die geschikt is om ijs te crushen. Sommige blenders zijn hier niet voor gemaakt en gaan dan kapot. 
  • Meng het ijs met de watermeloencocktail en giet in de watermeloen. Serveer de punch met wat munt, rietjes en een parapluutje. 

Bereiding in glazen: 

  • Bereid de punch zoals hierboven staat beschreven en schraap het bovenste gedeelte van de watermeloen niet uit, maar bewaar voor de garnering. 
  • Voeg op het laatst samen met het ijs ca. 400 ml bruiswater toe. 
  • Snijd het stuk watermeloen in partjes. 
  • Giet de punch in glazen en serveer met een rietje en een partje watermeloen. 

Tips: 

  •  Maak een alcoholvrije versie door de vodka weg te laten. 
  • Je kunt in veel supermarkten ook crushed ijs kopen. Dit scheelt weer extra werk en tijd. 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Teisseire.

Vind je dit leuk?
2 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Lenie keuning 2 augustus 2017 om 18:22

Lijk mij heerlijk. Water meloen is zo al lekker laat staan als we siroop er bij gooien

joke vink 2 augustus 2017 om 14:05

Ja lijkt me een leuke uitdaging Dus graag!

Sarai van der Rijt 31 juli 2017 om 17:50

Ik kan de link niet openen..

Sandra 1 augustus 2017 om 13:00

Hoi, Welke link precies? En geeft hij een foutmelding? gr sandra

Suus 29 juli 2017 om 12:33

lijkt me heerlijk, ga ik zeker proberen

An 28 juli 2017 om 20:43

Dit lijkt me geweldig om dit te testen heb net de soupmaker van Philips gekocht daar kun je dit dus ook in maken dus kom maar op ik bewijs t wel ??

S de paepe 27 juli 2017 om 22:03

Graag zou ik de siropen willen testen,omdat ik dat nooit gebruik,en wel eens wat nieuws wil proberen.