Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pure en lekkere tussendoortjes + winactie

Met ontbijten en koken ben ik al vrij bewust bezig, maar als het om tussendoortjes gaat is dat wel anders. Een stuk chocolade of een handje chips zijn niet veilig bij mij in de buurt. Ook tijdens het werk gaat er vaak ongemerkt een rol koekjes naar binnen. Om daar toch betere keuzes in te maken (en ik weet zeker dat ik niet de enige ben die daar moeite mee heeft) heb ik wat ideeën en tips op een rijtje gezet van goede en lekkere tussendoortjes die toch een verweneffect opleveren. Bij de tussendoortjes heb ik niet gekeken naar het aantal calorieën maar wel naar pure en natuurlijke ingrediënten.
 

Zelfgemaakte tussendoortjes

Zelf tussendoortjes maken vraagt om een voorbereiding, maar je hebt ook simpele snacks die zo klaar zijn. Dit zijn een paar lekkere voorbeelden:
 
3. Rijstwafel met pindakaas en banaan
5. Stukjes appel met kaneel en rozijnen
 
zonnatura amandel dadel truffel
zonnatura kokosmakronen

zonnatura geroosterde cashewnoten met kruiden

In de winkel

Wat nog makkelijker is dan zelf een tussendoortje maken is er eentje kopen. Maar het is nog vrij lastig om een goede keuze te maken tussen al die repen en koeken in de supermarkt. Veel van die tussendoortjes bevatten namelijk ingewikkelde ingrediënten zoals polydextrose, maltodextrine of glycerol (geen idee hoe je het uitspreekt) waardoor je niet precies weet wat je binnen krijgt.
 
zonnatura2 02
zonnatura2 02

Een reep waar ik alle ingrediënten van herken op de verpakking en waar ik erg enthousiast over ben is de Zonnatura Notenfruitreep pure chocolade met amarant. Voor wie het oergraan amarant nog niet kent zal ik er kort iets over vertellen: amarant is een klein zaadje en is familie van quinoa. Amarant komt uit zuid Amerika en is rijk aan eiwitten, vitamine en mineralen. Amarant wordt meestal gepoft en is lekker door de yoghurt als ontbijt maar ook in gekookte vorm een goede vervanger voor rijst of quinoa.
 
zonnatura2 04

Natuurlijke ingrediënten

De Zonnatura Notenfruitreep bevat naast amarant ook andere natuurlijke ingrediënten zoals rozijnen, kokos, rijststroop, geroosterde amandelen en agavediksap. De reep is 100% biologisch en zo min mogelijk bewerkt waardoor je de pure smaak proeft. De reep is niet te hard en niet te zacht en er zitten grote stukjes noot en hele rozijnen en cranberry’s in waardoor hij een lekkere bite heeft. Door het laagje pure chocolade heb ik toch mijn verwenmomentje maar op een zo puur mogelijke manier.
 

Winactie

Om jullie ook deze lekkere reep te laten proeven mag ik 5 doosjes Zonnatura Notenfruitreep pure chocolade weggeven! Doe mee en laat hieronder een reactie achter op mijn blog en vertel waarom jij deze reep graag wil proberen. Meedoen kan tot 13 maart daarna krijgen de 5 winnaars per email bericht.
 
Deze winactie is inmiddels afgelopen en je kunt niet meer meedoen. De winnaars hebben per email bericht gehad.
 
afsluiting 

Reacties

Laat je reactie achter

E
Emily van Kampen 5 maart 2015 om 08:19

Deze repen lijken me heerlijk! Ik probeer momenteel wat meer verantwoorde tussendoortjes te nemen, omdat ik als dansdocent heel veel energie verbruik en er dan wel wat goeds in wil stoppen. Omdat ik niet altijd maar appels en rijstwafels mee wil nemen naar mijn werk zou dit heerlijk als afwisseling zijn. En volgens mij hou ik het hier wel een paar danslessen op uit!

M
Marjon 5 maart 2015 om 11:00

Ik zal heel eerlijk zijn.. Ik denk niet dat ik een goede of een betere reden heb dan iemand anders om deze repen te winnen, maar het lijkt me gewoon wel heel erg lekker!!! En zo'n gezonde reep met toch een vleugje chocolade zou goed passen in mijn dieet :) Dus ik waag een poging!

M
Maris 5 maart 2015 om 11:33

Oooh... Dit komt als geroepen! Ik ben ook erg op de tussendoortjes aan het letten, daarom wil ik deze repen wel uitproberen! Gr. Maris

TS
Tessa Smit 5 maart 2015 om 12:09

Met het einde van mijn opleiding in zicht, ben ik nu druk bezig met de laatste fase: afstuderen. Energie en concentratie zijn nodig om tot een goed rapport te komen, maar dit is niet altijd in voldoende mate aanwezig. Een lekker en gezond tussendoortjes helpt mij vaak weer goed op weg en geeft me de mogelijkheid voor een momentje voor mezelf. De Zonnetura Notenfruitreep lijkt mij zeker het proberen waard en hopelijk mag ik hem gaan proberen!

S
Sil 5 maart 2015 om 12:28

Amarant???? Dat heb ik echt nog nooit geproefd. Ik zou die ervaring graag rijker worden, door het winnen van een proefpakketje!! En dan ook nog met pure chocolade....... mmmmmmm...!!

S
Sophie 5 maart 2015 om 12:55

Leuk, ik doe mee! Ik zou deze wel eens willen proberen omdat ik een beetje uitgekeken raak op de healthy snacks die ik momenteel eet. :) De voedingswaarde hiervan ziet er ook goed uit!

AH
Anita H. 5 maart 2015 om 16:20

Niet alleen heel gezond, maar dit tussendoortje lijkt me dus echt heel lekker. En die combi bevalt me wel.

I
Inge 5 maart 2015 om 18:43

Wat een leuke winactie!! Lijkt me heerlijk om eens een weekend niet in de keuken te staan om mijn tussendoortjes voor de week te bereiden!! En deze zien er heullll lekker en gezond uit!

H
Hetty an Loon 5 maart 2015 om 18:55

Dag Sandra, Eerstevendit. Je hebt een hele leuke site. Ik haal er regelmatig recepten vanaf . Dezerecten gebruik ik op mijn School. Ik geef 2 dagen per weekkookles aan kinderen van groep 7 en8 vaneenspeciale basisschool. Soms maken we eenlunch klaar voor de leerkrachten of voor mensen die een ruimte afhuren op school . Dan gebruik ik recepten van jouw site. Nu waarom. Ik graag een pakje tussendoortjes wil proeven met de kinderen. Ben ook bezig met gezonde tussendoortjes en dit lijkt me heel goed om dit onder de aandacht van de kinderen te brengen. Ik kook nooit uit pakjes met de kinderen en het werpt echt zijn vruchten af. Ze koken nu thuis ook meer. Leuk hoor. Groeten vanHetty van Loon. Ps. Dinsdag worden er ham prei taartjes gemaakt voor een lekker hapje voor de meesters en juffen.

G
Gwenn 6 maart 2015 om 13:30

leuke recepten voor de tussendoortjes weer ! Ik ga de cocosmacaronen dit weekend maken want mijn vriend vraagt hier al weken om en nu heb ik een goed recept

M
Margo 6 maart 2015 om 13:36

Ik zou het graag willen proberen omdat ik binnenkort word geopereerd, mijn maagband gaat er uit en dan krijg ik een Gastric bypass een maag verkleining. En met deze reep zou ik dan een heel eind kunnen komen.

M
Mariska 6 maart 2015 om 13:50

Ik zou dit graag willen proberen om te kijken of mijn darmen dit verdragen, ik heb crohn en niet alles is even goed te verdragen maar ik merk dat 'puur' eten beter te verdragen is dan bewerkt eten. Ik heb nu weer een periode van opvlammingen en dan moet alles opnieuw onder de loep op eetgebied. Dit lijkt me een fijne afwisseling en als ik het goed begrijp zonder gekke ingrediënten;

N
Nicole 6 maart 2015 om 13:54

Lange tijd aten mijn man en ik veel kant en klaar of zakjes eten met veel suikers en vetten. Gevolg veel overgewicht. Na de geboorte van ons zoontje heb ik de boel drastisch omgegooid! Met behulp van een dietiste ben ik inmiddels 40kg afgevallen. Ik moest op zoek naar lrkkere, maar ook gezonde recepten en die vond ik oa hier. Bedankt daarvoor :) Inmiddels is zelf maken echt mijn hobby geworden maar niet altijd genoeg tijd. Voor die momenten zou ik graag deze repen van zonnatura eens uitproberen.

FD
Francine Debeer 6 maart 2015 om 14:52

Altijd proberen waard... Baat het niet dan schaadt het niet!!! Gezondheid voorop!!!

M
Meike 6 maart 2015 om 15:04

Omdat ik nog altijd opzoek ben naar de perfecte reep, zou ik deze graag willen proberen!

J
Janneke 6 maart 2015 om 15:53

Ik ben nog zoekende naar lekkere en gezondere tussendoortjes. Die ontbijtkoekrepen (eigenlijk niet zo gezond dus) kan ik zo langzamerhand wel schieten. Ik zoek iets wat lekker is en ook goed vult. Deze reep lijkt me heerlijk!

D
Dyanthe 6 maart 2015 om 17:31

Oeeh, deze zou ik graag willen proberen. Ik probeer mijn eetpatroon (wat nog steeds in het kerst eetpatroon zit) weer wat gezonder te krijgen, hierbij lijken deze repen me lekker als gezond tussendoortje. Ik heb al eens de notenrepen van zonnatura gehad en die zijn erg lekker, dus ik ben benieuwd naar deze variant!

I
Iris 6 maart 2015 om 20:16

Omdat ik dit jaar ben begonnen met sporten en om mijn eetstijl in de gezondere richting te gooien! Verder wil ik ook graag gezonde tussendoortjes vinden!

GK
Grete Karina 7 maart 2015 om 11:27

Ik probeer gezond en bewust te leven, maar ben ook heel erg gek op chocolade en kan dat maar moeilijk weerstaan. Deze repen combineren de chocola met noten en fruit, at klinkt heerlijk en is nog gezond ook. Made for me!

I
Ilse Lenstra 7 maart 2015 om 16:57

Ze zien er heerlijk uit! Ze zouden een goede energie-boost zijn voor op school. Meer energie én meer concentratie! Erg handig dus voor in de klas :)

J
Jasmijn 7 maart 2015 om 18:59

Ooh chocolade, dat is toch wel echt een van de lekkerste dingen die er bestaat. Chocolade smaakt ook nog eens heerlijk in combinatie met zo'n beetje alles! Ik heb wel vaker repen gehad van Zonnatura en die vond ik erg lekker, en het fijnste is natuurlijk dat er geen toegevoegde troep doorheen zit. Ik heb zelf nog nooit amarant geproefd en ik ben nu wel een beetje nieuwsgierig geworden eigenlijk. Ik ga binnenkort naar Londen en dan zouden deze repen wel erg van pas komen als makkelijk en verantwoord tussendoortje. :) groetjes

M
MariekeK 8 maart 2015 om 08:18

ik wil deze reep graag proberen om te ervaren of deze lekkerder is dan een andere reep welke niet 100% biologisch is. zelf koop ik deze repen niet vanwege de prijs, maar als ze mij overtuigen (mocht ik mogen testen) dan wordt het misschien wel anders

L
Lies 8 maart 2015 om 16:52

Zonnatura is absoluut een van mijn favoriete merken, we hebben bijna altijd muesli repen van zonnatura en pindakoeken in huis (en diverse thee soorten van zonnatura ;-) ). Ik breid mijn favorietenlijst van dit merk dan ook heel graag uit met een heerlijke reep met chocola! Ze klinken in elk geval geweldig!

LZ
Laurine Zwart 8 maart 2015 om 21:42

Ik hou van nootjes, ik hou van fruit, en ik hou van chocola! Ik weet zeker dat ik deze repen heel lekker ga vinden en ik ben vooral benieuwd naar het biologische aspect. Ik eet vrijwel nooit biologisch (alleen biologisch vlees), dus ik ben heel erg benieuwd of dit daadwerkelijk beter smaakt dan andere repen. Misschien kunnen deze repen mij wel overhalen naar vaker biologisch eten en vooral verantwoorder eten :)

M
Margreet 9 maart 2015 om 07:04

Omdat het wat langer licht is, kan ik weer veiliig fietsen naar mijn werk, 17 km. Deze week ga ik mijn dagdiensten in ieder geval op de fiets doen! Dat betekent ook: meer trek in tussendoortjes, van fietsen krijg ik trek! Deze reep lijkt me voedzaam en gezonder dan een reep chocola of een koektrommel die ineens toch weer leeg gegeten blijkt.... stukjes pure chocola is heerlijk. Amarant is onbekend voor mij dat zoiu ik hee;l graag willen uitproberen! Leuke winactie!

W
Wendy 9 maart 2015 om 08:47

Alle ingrediënten zijn los al lekker:). Bij mij hetzelfde probleem, als het in huis is gaat het op...dan zou het zooooo fijn zijn als het lekker is maar ook nog verantwoord!

O
Odette 9 maart 2015 om 10:06

Nou zou deze wel eens willen proberen , ben altijd in voor iets nieuws :-) Drink wel al veel thee van zonnatura en koop ook wel de muslie er van heerlijk . Tijdens het wandelen lijken ze mij prima als tussendoortje . Nou ik ben benieuwd ;-)

A
Anja 9 maart 2015 om 12:30

Ik ben nog niet bekend met amarant en ben er wel benieuwd naar. Ik heb een chronische darmziekte en kan niet alles verdragen en moet sinds vorige week ook insuline spuiten vanwege diabetes. Ik ben nu op zoek naar verantwoorde tussendoortjes en zou deze reep graag eens uitproberen!

m
marja 9 maart 2015 om 13:08

Ze lijken me wel lekker voor om het uit te proberen om dat ik veel buiten wandel met me hondje lijk dit lekker mee te nemen.

S
Suzanne 9 maart 2015 om 13:49

Fantastisch dat amarant nu ook in nederland verkrijgbaar is. Ik ken het van 15 jaar geleden toen ik in Mexico werkte. Heb meegedaan aan promoten van amaranto, omdat lokale producenten steeds vaker overstapten op andere producten terwijl amaranto heel gezond en voedzaam is. In Mexico verkopen ze ook repen van amaranto met honing, heerlijk. Ik ben benieuwd naar de amaranto repen van Zonnatura, en of deze net zo lekker zijn als de amaranto repen in Mexico.

P
Patricia 9 maart 2015 om 16:19

Smiddags om 4 uur, dan slaat de lekkere trek toe. Vreselijk is dat, ik ben heel erg aan het opletten dat ik goed en gezond eet. Tot smiddags 4 uur, de man met de hamer. Dus ik zou graag iets gezonds en voedzaams op dat tijdstip willen eten, zodat ik nog tot 6 uur door kan, zonder aan de ongezonde dingen te beginnen.

M
Maria 9 maart 2015 om 16:35

Maak nu zelf ok tussendoortjes. Heb een zittend beroep. Ze beginnen eigenlijk bijna altijd met noten en ik heb een noten allergie. Heeft iemand een alternatief

B
Berdien 9 maart 2015 om 20:10

Ik heb een intense liefde voor chocola. Dat is heel mooi maar niet altijd handig. Soms moet er ook gezond gegeten worden;-). Daarnaast probeer ik de laatste tijd mijn tussendoortjes ook wat gezonder te maken dus ipv een twix een shake met een lepel cacao erdoor ( want de chocoladesmaak moet er in blijven!). Vandaar dat ik graag mee doe met deze winactie!!

P
Pernelle 10 maart 2015 om 07:24

Als danseres ben ik altijd op zoek naar nieuwe lekker èn gezonde tussendoortjes waarvan ik tussen twee klassen of repetities kan genieten. Ik zou het super fijn vinden om dit te proberen. Wie weet, wordt het een hype binnen de danswereld ;-)

J
Jolanda 10 maart 2015 om 07:24

Nog NOOOOIT van gehoord, amarant en ik weet eigenlijk zeker dat ik daar niet de enige in ben. Tuurlijk vind ik het ook leuk en waarschijnlijk ook lekker om deze reep uit te proberen maar ik wil vooral mijn kinderen de gezonde tussendoortjes meegeven. Onze dochter gaat dit jaar op kamers en juist dan is het belangrijk dat ze bewuste keuzes kunnen maken. Misschien vindt ze dit ook wel zo'n lekkere gezonde keuze voor tussendoor. Dan kan ik zoiets af en toe stiekem in haar tas stoppen als ze weer moet vertrekken.

H
Hinke 10 maart 2015 om 13:06

Misschien geeft deze te-lekkere reep mij het doorzettingsvermogen. Dat is wat ik nodig heb om door te gaan in mijn strijd tegen de te-vele kilo's.

n
nathalie 10 maart 2015 om 17:03

Ik probeer ook wat bewuster en gezonder te eten. Maar die verrekte lekkere en foute tussendoortjes....

BB
Betsie Beldman 10 maart 2015 om 17:16

Het klinkt lekker en ziet er heerlijk uit! Dus alle reden om ze eens te willen proberen! Graag doe ik dan ook mee aan de winactie!

Ic
Ingrid comello 10 maart 2015 om 18:51

Dan hoef ik niet meer naar de foute tussendoortjes te grijpen. Dat zou fijn zijn.

A
Anke 10 maart 2015 om 20:29

Altijd benieuwd naar zulke repen. Ik hou erg van de notenrepen van Eat Natural, maar wil graag deze testen en beoordelen:-) Ja graag doe ik mee met de winactie.

t
tineke 11 maart 2015 om 05:48

Heerlijk bij mijn detox-thee van zonnatura,dat lijkt me wel wat :-)

LW
Lieke Winkelhuis 11 maart 2015 om 06:22

de notenrepen lijken mij een heerlijk tussendoortje voor op het werk. Dan hoef ik niet steeds op me wang te bijten als me collega's weer een pak koekjes, paaseitjes of andere "slechte" maar o zo heerlijke dingen open maken. Want al houden we stug vol en zeggen we elke keer nee is dat soms toch wel moeilijk!! Met deze reep hoef je dan geen NEE! te zeggen maar heb je een gezonder alternatief.

H
Hanane Bennasser 11 maart 2015 om 09:32

zo deze super graag proberen! Ik ben nogal een snoepkont hihi, net zoals bij jou is bij mij ook niks lekkers veilig...zelfs in de ochtend niet! *schaam* maar nu ik mama ben geworden voor de eerste keer, wil ik serieus wat gezonder gaan eten en het betere voorbeeld gaan geven..laat jij me zien dat lekker snacken ook gezond kan?! Ik hoop het wel! Xxx new mommy

K
Katinka 11 maart 2015 om 10:26

Nou...die wil ik wel heel graag winnen! Ik ben druk bezig met afstuderen en zit de hele dag op kantoor. Halverwege de middag is het weleens lekker om een tussendoortje te nemen, maar ojee,,,er zijn zoveel ongezonde keuzes en dat wil ik niet. Dus die gezonde en verantwoorde repen mogen mijn kant wel op, dan kan ik echt een gezond tussendoortje nemen zonder mij schuldig te hoeven voelen! :)

Y
Yvonne 11 maart 2015 om 16:00

Ik studeer voeding en dietethiek en zit in mijn eerste jaar. Het is superleuk om nieuwe dingen uit te proberen! Stiekem maak ik ook best vaak wat van leukerecepten :) daarom ben ik ook zo benieuwd naar deze reep, kijken of ie net zo bevalt als jouw recepten ;) zo ja, dan bestaat er een grote kans dat het op mijn standaard tussendoorlijstje terechtkomt! Het ziet er in ieder geval zeer belovend uit!

I
Ilse 13 maart 2015 om 07:11

Allereerst de complimenten voor jouw mooie blog met heerlijke recepten! Deze winactie spreekt me erg aan, omdat ik bezig ben mijn leefstijl wat betreft eten aan te passen; ik wil namelijk een gezondere leefstijl aanwennen als ik het heb over mijn eetgewoonten. Deze zonnatura notenfruitrepen zouden heel goed binnen mijn nieuwe leefstijl passen (tussendoortjes laten staan vind ik namelijk erg moeilijk).

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×