Recept Mexicaans gevulde paprika’s met rijst

We kennen allemaal het gerecht chili con carne, een Tex-Mex stoofschotel op basis van gehakt, bonen en een kruidige saus. Maar in deze blog deel ik het recept voor een verrassende variant waarvan iedereen zal smullen. En het ziet er ook nog eens superleuk uit! 

Zelf ben ik dol op chili con carne, maar niet iedereen houdt ervan. Daarom bedacht ik een variant die heel lekker smaakt en er ook nog eens leuk uit ziet. Zo krijg je iedereen aan de chili con carne, en zeker kids zullen blij verrast zijn door deze presentatie. Ik maakte dit gerecht van paprika’s gevuld met o.a. zachte Tomato Frito saus, gegratineerde kaas, zure room en tortilla chips. Die combi is zo ontzettend goed, en stiekem krijg je toch best wat groenten binnen!

gevulde-paprika-mexicaans
gevulde-paprika-mexicaans

De saus voor deze gevulde paprika’s maak ik zelf, ik gebruik hiervoor mijn eigen kruidenmengsel voor chili con carne kruiden maar je kunt ook een potje chili con carne of Mexicaanse kruiden kopen. Daarnaast gebruik ik Heinz Tomato Frito. Dit is een gladde tomatenbasis met een zachte en rijke smaak die je kunt gebruiken voor heel veel verschillende gerechten zoals pasta, soep, pizza of rijst.

Het verschil tussen Tomato Frito en een ‘gewone’ tomatensaus is dat hij bereid is met ui en knoflook die 2,5 uur hebben gesudderd en daarna is gemengd met zongerijpte tomaten waardoor hij extra smaakvol is. Ik dacht eerst altijd dat Heinz Tomato Frito alleen matchte met Spaanse gerechten maar dat is dus helemaal niet zo. Je kunt deze saus ook prima gebruiken in de Italiaanse, Nederlandse, Griekse of andere keuken. Of net als ik in deze Mexicaans gevulde paprika’s.

gevulde-paprika-mexicaans
gevulde-paprika-mexicaans

Verder gebruikte ik bonen, mais en vegetarisch gehakt in de saus maar je kunt ook rundergehakt gebruiken. Door de chili con carne in de paprika’s te serveren krijg je meteen een portie groenten binnen. Het gegratineerde korstje kaas geeft een lekkere hartige smaak aan het gerecht en de frisse zure room maakt het af.

Deze gevulde paprika’s met chili con carne vind ik echt perfect bij LeukeRecepten passen, het is lekker, voedzaam en leuk. Precies waar ik voor sta. Andere leuke ideetjes om mee af te wisselen zijn: vervang de paprika’s eens door zoete puntpaprika’s of halve courgette’s. En wil je het gerecht koolhydraatarm eten, laat dan de rijst weg of vervang door bloemkoolrijst.

Recept Mexicaans gevulde paprika’s met rijst

HOOFDGERECHT – 25 MINUTEN + 25 MINUTEN OVENTIJD – 8 STUKS/ 4 PERSONEN

Ingrediënten
4 paprika’s
1,5 eetlepel chili con carne kruiden
2 pakken Heinz Tomato Frito a 350 gr
300 gr (vega)gehakt
225 gr kidneybonen
150 gr mais
125 ml zure room
150 gr (volkoren)rijst
Handje geraspte kaas
Handje tortilla chips
Peterselie om te garneren

Benodigdheden
1 hele grote ovenschaal of 2 kleinere

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de rijst gaar.

Doe ondertussen het gehakt in een grote wok of koekenpan en bak dit rul. Voeg de Heinz Tomato Frito saus toe en voeg de chili con carne kruiden toe en roer goed door.

Doe vervolgens ook de uitgelekte bonen en mais erbij. Laat de rijst uitlekken en schep door het gehaktmengsel.

Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Vul ze met het chili con carne mengsel. Bestrooi met kaas en zet 25 minuten in de oven.

Haal de gevulde paprika’s uit de oven en schep er een beetje zure room op en steek er een tortilla chipje in. Garneer eventueel met nog een beetje peterselie en serveer met wat extra tortilla chips.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Heinz.

Vind je dit leuk?
32 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

625eaddb1924b 3 mei 2022 om 11:25

Was niet zo'n favoriet hier, met vegangehakt gemaakt...misschien lekkerder met gewoon gehakt?