Kokosmakronen

Ga lekker zelf kokosmakronen maken met maar 4 ingrediënten. Je maakt ze in maar 30 minuten en ze zijn overheerlijk smeuïg met een krokant korstje.

Bakrecept 10 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 6 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.

  2. Rasp de citroen en pers 1 helft uit.

  3. Splits de eieren en doe de eiwitten in een kom. De eidooiers worden niet gebruikt.

  4. Meng de suiker en kokos door de eiwitten.

  5. Voeg de citroenrasp en het sap toe en meng goed door elkaar.

  6. Doe het mengsel in een pan en verhit een paar minuten op middelhoog vuur. Zodra het een beetje aan de pan begint te plakken of te verkleuren schep je het terug in de mengkom en laat je het iets afkoelen.

  7. Maak met je handen of met 2 lepels 6 bolletjes die je iets aandrukt als je ze op de bakplaat legt.

  8. Bak de kokosmakronen in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

  9. Je kunt ze meteen eten, maar als je ze eventjes laat afkoelen, worden ze wat steviger.

  10. Tips: Voeg een stuk geraspte gember ter grootte van je duim toe (of meer als je dat lekker vindt) tegelijk met de citroen. Dat geeft het recept een heerlijke twist en de gembersmaak is (afhankelijk van hoeveel je er natuurlijk in doet) niet extreem aanwezig.

  11. Je kunt er ook meer dan 6 maken, maar zorg voor minimaal 3 cm afstand tussen de bergjes. De oventijd wordt dan waarschijnlijk iets korter. Check na 15 minuten of ze nog niet te donker zijn.

  12. Verspil de eidooiers niet. Maak er crema catalana of zelf gnocchi van.

Heeft het gesmaakt?
17 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Charlotte

Mijn recepten zijn zo veel mogelijk met ingrediënten uit het seizoen, want dan zijn ze het lekkerst. Ook motiveer ik je om wat vaker lokale producten te kopen en geef ik tips hoe je minder voedsel en afval kunt verspillen.