Turkse bulgursalade (kisir)

Deze frisse koude salade van bulgur met o.a. tomaat en komkommer, ook wel Kisir genoemd, is heerlijk op een warme dag of bij de BBQ

Bijgerecht 25 min + 1 uur afkoelen

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de bulgur gaar. Snipper de ui fijn en fruit aan in een pan met olie. Voeg de tomatenpuree toe en bak een paar minuutjes zachtjes mee.

  2. Zet het vuur uit en schep de bulgur door het tomatenmengsel. Breng op smaak met een snuf zout, paprikapoeder en eventueel wat chili. Snijd de tomaten en komkommer in blokjes en schep door de bulgursalade.

  3. Rasp de citroen en pers uit, voeg 1 eetlepel rasp en 2 eetlepel citroensap toe aan de bulgursalade. Hak de bosui in ringetjes en de peterselie fijn en schep er op het laatst doorheen.

  4. Laat de bulgursalade goed afkoelen in de koelkast, minimaal een uurtje.

Heeft het gesmaakt?
194 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!