Zelfgemaakte pastasaus

Maak zelf dit basisrecept voor heerlijke smaakvolle pastasaus, ideaal voor bij de spaghetti, pasta of lasagne.

Bijgerecht 35 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper de ui. Fruit deze aan in een grote pan. Voeg ook de fijngehakte knoflook toe en bak even mee. Snijd de wortel in hele kleine blokjes en bak even mee met de ui en knoflook.

  2. Doe dan de gepelde tomaten uit blik erbij en de fijngehakte basilicum, peterselie en tijm en oregano. Laat dit 25 minuten pruttelen en roer af en toe door. Druk ook met een spatel of lepel de tomaten fijn zodat het meer een saus wordt. Breng de pastasaus op smaak met peper en zout.

  3. Voor een gladde en fijnere saus doe je hem in de blender of mix je hem fijn met de staafmixer.

  4. Tip: voeg gehakt toe voor bolognesesaus.

Heeft het gesmaakt?
657 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!