Quiche met paddenstoelen

Lekker herfstrecept; goed gevulde quiche met paddenstoelen, champignons en Zwitserse Gruyere kaas

Hoofdgerecht 25 min + 35 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Laat de velletjes deeg ontdooien. Verhit ondertussen de olie in een pan en bak de champignons 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen in grove stukken toe en bak nog een paar minuten totdat ze wat zijn geslonken en het vocht grotendeels verdwenen is.

  2. Hak de bosui in ringetjes en bak nog een minuutje mee met de paddenstoelen en champignons. Breng op smaak met tijm en een snuf peper en zout. Vet de quichevorm in met boter. Bekleed de vorm met de velletjes deeg en maak de naden goed aan elkaar vast.

  3. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg en bestrooi met paneermeel. Klop de eieren, slagroom en Gruyère kaas door elkaar in een kom. Voeg het paddenstoelenmengsel toe. Giet het mengsel over de bodem van de quichevorm en verdeel alles gelijkmatig. Zet de quiche ongeveer 35 min in de oven. De quiche is gaar als de vulling gestold is en stevig blijft. Serveer met een handje rucola in het midden.

Heeft het gesmaakt?
75 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!