Mexicaanse hamburger

Broodje met een lekkere kruidige Mexicaanse hamburger van gehakt en mais geserveerd met guacamole en tomatensalsa als gezonde en lekkere topping.

Hoofdgerecht 1 uur

ingrediënten

voor 4 stuks

Tomatensalsa

Guacamole

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Maak eerst de tomatensalsa zodat deze alvast kan marineren. Snijd de tomaat in stukken en verwijder het waterige gedeelte met de zaadjes. Snijd de rest van het vruchtvlees in stukjes. Hak het uitje fijn en meng met de stukjes tomaat. Hak ook de koriander en knoflook fijn en schep samen met de olie door de tomaten. Dek de salsa af en zet in de koelkast.

  2. Kneed komijn, peper, zout, knoflook en paprikapoeder door het gehakt. Voeg het ei en paneermeel toe en meng tot een stevig mengsel. Als het nog erg plakkerig is, voeg je wat extra paneermeel toe. Laat de mais goed uitlekken en kneed deze door het gehakt zodat deze goed verdeeld zitten. Maak 4 ballen en druk deze plat zodat er een burger ontstaat. Leg de burgers afgedekt in de koelkast

  3. Snijd de avocado doormidden om de pit heen en draai de helften los. Verwijder de pit en de schil en pureer het vruchtvlees met een vork. Pers de limoen uit en voeg direct toe aan de avocado zodat hij niet gaat verkleuren. Hak de rode peper heel fijn en schep door de guacamole.

  4. Verhit wat olie of boter in een pan en bak de burgers in ca. 10 minuten mooi bruin en gaar van binnen. Snijd de broodjes ondertussen doormidden en beleg met wat sla. Leg de burgers erop en een plakje cheddarkaas. Schep een flinke schep guacamole en wat tomatensalsa er op. Serveer direct.

  5. Tip: lekker met wat nacho chips on the side.

Heeft het gesmaakt?
107 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!