Stoofperen maken

Grootmoeders klassieke stoofpeertjes recept. Een perfect basisrecept om zelf de lekkerste stoofperen te maken voor Kerst of gewoon zomaar. Een verwarmend bijgerecht of nagerecht met wat ijs.

Bijgerecht 15 min + 1 uur stoven

ingrediënten

voor 6 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Schil de peren maar laat de steeltjes er nog aan zitten. Doe de rode wijn in een pannetje en breng zachtjes aan de kook met de suiker, kaneelstokjes en kruidnagels.

  2. Leg de stoofpeertjes erin en laat op zacht vuur een uurtje zachtjes koken of stoven met de deksel er op. Schep de stoofperen af en toe om.

  3. Serveer de stoofpeertjes als bijgerecht bij een stukje vlees of als toetje met ijs. Laat de wijn eventueel iets inkoken zodat het saus wordt.

  4. Tip: liever geen alcohol? Probeer dan deze alcoholvrije stoofperen

Heeft het gesmaakt?
183 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!