Mini bosvruchtentaartjes

Leuk om te trakteren of als toetje: kleine gebakjes van appeltaartdeeg gevuld met bosvruchten. Lekker om warm te eten met een bolletje ijs of een toef slagroom.

Nagerecht 35 min + 25 min oventijd

ingrediënten

voor 14 stuks

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Maak het appeltaart deeg volgens de verpakking. Vet de muffinvormpjes in. Bestuif een werkvalk met bloem. Rol ¾ van het deeg uit en steek met een ronde vorm (kommetje bijvoorbeeld) rondjes er uit die iets groter zijn dan de muffinvorm zelf.

  2. Bekleed de vormpjes hiermee en bestrooi de bodem met paneermeel. Snijd de aardbeien in stukjes en meng de bosvruchten met suiker en 1 eetlepel bloem. Schep de bosvruchten in de vormpjes. Doe ze niet te vol anders lopen ze onder het bakken over. Rol de rest van het deeg uit en snijd er dunne reepjes van.

  3. Leg ze kruislings over de appeltaartjes en druk de uiteindes zachtjes vast aan de buitenzijde van de gebakjes. Bestrijk met ei en zet ze ongeveer 25 minuten in de oven totdat ze goudbruin en gaar zijn. Laat ze afkoelen en haal ze uit de vormpjes. Lekker met slagroom of een bolletje ijs.

Heeft het gesmaakt?
101 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!