Nutella muffins met banaan

Een perfecte combi: smeuïge muffins met banaan en een swirl van Nutella

Bakrecept 25 min + 25 oventijd

ingrediënten

voor 12 stuks

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Doe de papieren vormpjes in de muffinvorm. Prak de bananen met een vork tot een puree. Klop met een mixer of garde beide suikers er door en het vanille extract. Klop vervolgens ook de eieren er door en de olie.

  2. Meng de bloem met het bakpoeder en zout in een aparte kom. Spatel dit voorzichtig door het natte mengsel. Roer niet te lang want dan worden de muffins minder luchtig. Doe het mengsel in de muffinvormpjes en vul tot ca. ¾.

  3. Schep een theelepel Nutella er op en trek met een prikkertje wat lijnen en figuren er in. Bak de muffins ongeveer 20 tot 25 min in de oven gaar.

Heeft het gesmaakt?
240 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!