Avocado pasta

Maak zelf deze romige pasta op basis van avocadosaus met (vega)spekjes en tomaatjes. Een heerlijk en makkelijk pastagerecht.

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de pasta gaar. Vang met het afgieten een kopje kookvocht op.

  2. Snijd de courgette in stukjes en indien nodig ook de spek in stukjes.

  3. Verhit een pan en bak eerst de spek licht krokant. Haal uit de pan en roerbak daarna de courgette ca. 5 minuutjes.

  4. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schil en doe het vruchtvlees in een blender of keukenmachine.

  5. Doe de knoflook, citroensap, crème fraîche en peper en zout erbij en blend tot een dikke puree. Voeg een beetje (begin met een paar eetlepels) van het pasta kookvocht toe en blend tot een gladde saus.

  6. Voeg de pasta toe aan de pan met courgette.

  7. Schep de saus erdoor.

  8. Halveer de tomaatjes en schep samen met de gebakken spek erdoor.

  9. Rooster de pijnboompitten.

  10. Serveer de avocado pasta met wat rucola en pijnboompitten.

  11. Tip: Ook lekker met wat feta of Parmezaanse kaas erover.

Heeft het gesmaakt?
80 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!