Churros maken

Maak thuis eenvoudig de lekkerste churros met dit recept. Knapperig, perfect goudbruin en omhuld met suiker en kaneel. Deze zelfgemaakte churros zijn heerlijk met warme chocoladesaus.

Hapjes en snacks 35 min

ingrediënten

voor 12 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe het water, de roomboter, suiker en het zout in een pan en breng dit aan de kook. Zodra de boter gesmolten is, haal je de pan van het vuur en roer je de tarwebloem erdoor tot je een glad beslag hebt.

  2. Laat het beslag even afkoelen en voeg dan één voor één de eieren toe. Zorg ervoor dat 1 ei volledig is opgenomen in het beslag voordat je het volgende ei toevoegt. Als het beslag nog erg dun is, kun je het rustig iets verwarmen in de pan tot hij wat dikker is.

  3. Verhit de zonnebloemolie in een diepe pan of friteuse tot ongeveer 180 graden. Doe het beslag in een spuitzak met een stervormige spuitmond.

  4. Spuit stroken van het beslag in de hete olie en bak de churros in ongeveer 2 tot 3 minuten goudbruin. Doe dit in porties zodat de churros niet aan elkaar plakken.

  5. Meng in een diep bord de overgebleven suiker met de kaneel. Rol de warme churros door dit suiker-kaneelmengsel.

  6. Voor de chocoladesaus, smelt je de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Roer tot een gladde saus.

  7. Serveer de warme churros met de chocoladesaus.

Heeft het gesmaakt?
28 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!