Gamba’s van de BBQ

Geniet van heerlijke gamba's van de BBQ, gemarineerd in een mix van kokosmelk, honing en limoensap. Met de zoete ananas en een vleugje koriander is dit een smaakvol gerecht van de barbecue.

Bijgerecht 30 min + 30 min marineren

ingrediënten

voor 7 spiesen

Marinade:

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng de kokosmelk, chili, honing, limoensap en olie in een kom. Hak de koriander fijn en voeg ook toe aan de marinade, bewaar ook een beetje voor garnering.

  2. Schep alle garnalen door de marinade en laat minimaal 30 minuten afgedekt marineren in de koelkast.

  3. Snijd de ananas in partjes. Rijg de garnalen en ananas aan de spiesen.

  4. Smeer het barbecuerooster in een beetje olie tegen het plakken.

  5. Leg de garnalenspiesen erop en bak ongeveer 4 a 5 minuten tot de garnalen roze zijn.

  6. Garneer voor het serveren met wat kokos en koriander.

  7. Tip: lekker met een frisse Oosterse salade.

Heeft het gesmaakt?
5 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!