Tomatensaus zelf maken

Maak zelf je eigen verse tomatensaus op basis van tomaten, knoflook en basilicum. Lekker als pastasaus bij verschillende pasta's maar ook op pizza of andere gerechten!

Bijgerecht 20 min + 25 min wachten

ingrediënten

voor 400 ml

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd een kruisje in de tomaten en dompel ze 30 sec in net geen kokend water. Spoel ze daarna af onder de koude kraan. Verwijder het velletje met een mesje en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snipper de ui en de knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak de ui en knoflook 3 minuutjes. Voeg de tomatenpuree toe.

  2. Voeg ook de stukjes tomaat toe en de gedroogde oregano en een scheutje bouillon. Laat het mengsel ongeveer 25 minuutjes pruttelen. Voeg eventueel halverwege nog wat extra bouillon toe als de saus te veel indikt. Scheur de basilicum in stukken en roer door de saus. Lekker door de pasta of met gehaktballetjes.

  3. Variatie: bak een rood pepertje mee met de ui en knoflook voor een pittige smaak of wat reepjes ontbijtspek voor een hartige smaak.

Heeft het gesmaakt?
323 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!